avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

eFaktura 1.0 saneres 1/12 – 2021

av Ramon H. Iversen (Oppdatert ‎23-04-2021 08:11 av Ramon H. Iversen VISMA )

Det har over en lengre periode vært mulig å sende faktura til privatkunder (B2C) både med eFaktura 1.0 og eFaktura 2.0. AutoInvoice har støttet begge versjonene.

 

Først litt forklaring på hva som er forskjellen mellom disse to variantene.

 

eFaktura 1.0/JTTB:

 • Med eFaktura 1.0 menes funksjonaliteten der en fakturamottaker aktivt melder seg på per fakturautsteder i nettbanken. Denne løsningen er også kalt JTTB (Ja takk til begrenset).
 • AutoInvoice har i tillegg sendt forespørsel pr. sms eller e-post der mottaker blir oppfordret til å motta efaktura i sin nettbank, og følgelig bli registrert i JTTB-registeret.
 • Du finner JTTB-registeret under menyvalget “Nettbank sending Norge” i AutoInvoice.

eFaktura 2.0/JTTA:

 • Med eFaktura 2.0 menes funksjonaliteten der en fakturamottaker gjør en generell aksept av eFaktura i nettbanken. Denne løsningen er også kalt JTTA (Ja takk til Alle).
 • Fakturamottakeren blir da tilgjengelig i et register som AutoInvoice bruker for å hente e-fakturaadresse.
 • Hvis kunden ikke ønsker eFaktura fra enkelte utstedere finnes mulighet for reservasjon i de ulike nettbankene.
 • AutoInvoice har vært integrert mot JTTA siden det ble lansert.

eFaktura1 avsluttes-1.png

 eFaktura 1.0 blir avviklet
1. desember 2021 er det bestemt at eFaktura 1.0 avvikles. Dette betyr at det ikke vil være mulig å opprette nye unike avtaler mellom utsteder og forbruker (efaktura referanse), i stedet vil vi slå opp mot Ja-takk-til-alle (JTTA) og hente forbrukerens eFaktura-adresse. Det vil være mulig å bruke den eksisterende eFaktura-referansen en stund etter 1. desember 2021, men til slutt er det snakk om å slette dem også. AutoInvoice er godt forberedt på dette og har allerede brukt JTTA en stund.


Les mer om dette her: https://www.efaktura.no/Bedrift/eFaktura-1-0saneres-1-12-2021/ 

 

Hva betyr dette?

 • Dette betyr at AutoInvoice slutter å sende ut e-post og sms-forespørsler til privatkunder senest 1. desember 2021 der mottaker blir oppfordret til å motta efaktura i sin nettbank.
 • På et tidspunkt fram i tid, ikke i år, vil JTTB-registeret bli slettet, og det vil ikke lenger fungere å bruke efaktura referanse ved sending av faktura til privatkunder. Når dette vil skje er enda ikke bestemt.

eFaktura1 avsluttes-2.png

 Hva må AutoInvoice og våre brukere gjøre?

 • Viktig at brukere av AutoInvoice til enhver tid sørger for å oppdatere kundeinformasjonen sin med nødvendig nøkkelinformasjon. For å få flest treff i JTTA er man avhengig av å få mest mulig data fra utstedere, spesielt telefonnumre, da dette er en nøkkel som i de fleste tilfeller gir et treff. Følgende data sjekkes mot JTTA-registeret: Navn, adresse, e-post og telefonnummer.
 • Merk at Nets ikke har informert om en tidslinje for når det ikke vil være mulig å rute faktura basert på en eksisterende efaktura-referanse (JTTB), bare at det ikke vil være mulig å opprette nye efaktura-referanser etter 1. desember 2021.
2 Kommentarer
Toffen
CHAMPION *
av Toffen

Når Visma har solgt inn til oss kunder at Fakturadistribusjon er det som mest gunstig og beste løsning, har selvfølgelig det som her antydes skal fjernes vært en del av denne totaliteten. Så hvordan vil Visma løse dette teknisk for oss som kunde.

av Rein Baardsen

Utstedere vil merke minimalt til dette. AutoInvoice avviklet distribusjon av eFaktura 1.0 helt for 1,5 år siden. Den praktiske konsekvensen av at Mastercard Payment Service AS og Bits AS har bestemt seg for å sanere løsningen helt er at nye kunder (dvs. privatpersoner) ikke kan inngå en-til-en avtale om å få eFaktura-avtale med utsteder (PVU).

På alle eksisterende avtaler vil det fungere helt som før (dvs. avtaleregisteret og eFaktura ID-en benyttes), men for nye mottakere av eFaktura vil kun JTTA benyttes for routing. P.t. er det over 3,4 millioner personer som har aktivert JTTA.  Desto mer korrekt og oppdatert informasjonen hos utsteder på "kundekortet" er, jo større er sannsynligheten for treff.