avbryt
Viser resultater for 
Søk heller etter 
Mente du: 
Mine områder

Logg inn eller registrer en ny bruker

for å automatisk få tildelt relevante områder i Mine områder.

Utsettelse av obligatorisk totrinnskontroll (2FA)

av Ramon H. Iversen

Fra og med 12. februar 2020 ble alle nye selskaper uten avtaler opprettet med totrinnskontroll som standard. Les artikkel.

 

Dette var et steg i prosessen med å forberede brukerne på å ta i bruk totrinnskontroll før det på et senere tidspunkt skulle bli gjort obligatorisk. I teksten som fremkommer først gang man kommer inn i godkjennings- eller administrasjonsbildet, så kunne man lese at totrinnskontroll ville bli aktivert for alle eksisterende firma fra og med 1. april 2020.

 

Vi erfarer at brukerne trenger lenger tid da man i disse pandemi-tider også har andre ting å tenke på. Derfor er fristen besluttet flyttet til 1. juni 2020.

 

Bilde2.png

 

Selv om ny frist er gitt så oppfordres alle til å begynne å ta i bruk totrinnskontroll. 

 

Viser til følgende guide for oppsett og bruk av 2FA, der vi beskriver hvilke trinn som må til for å komme igang med totrinnskontroll i Visma.net AutoPay. Denne guiden kan også brukes dersom du ønsker å aktivere 2FA på eksisterende avtaler.

 

Har du brukere hos klienter av ditt regnskapsbyrå som må aktivere 2FA, så gjelder punkt 2 i ovennevnte guide der det henvises til en enkel guide/video som byrået kan sende til de aktuelle brukerne.