Mine områder
Hjelp

Logg på uten passord!

av Edwin Myrvold-Sijtsma

Visma har vært en tidlig adopter av 2FA (tofaktorautentisering) for å gi sikker tilgang til kundedata, og tidligere i år la vi til støtte for den nyere FIDO2-standarden for 2FA.

 

Innlogging til neste nivå

Nå tar vi kundene våre til neste nivå, og støtter passordfri autentisering med FIDO2 for det brede spekteret av alle Visma-applikasjoner ved hjelp av vår påloggingstjeneste Visma Connect (https://connect.visma.com). Visma er en av de første store virksomhetene i Europa som tilpasser denne teknologien fullt ut og gjør den tilgjengelig i stor skala.

 

Fingeravtrykk eller ansikt

Når passordfri autentisering er aktivert, kan enhver bærbar eller stasjonær datamaskin med en Windows Hello fingeravtrykkleser eller kamera, Macbooks med Touch ID eller Android-telefoner logge på uten brukernavn eller passord, men i stedet bruke deres biometriske evner. Flere enheter vil være kompatible i fremtiden med FIDO2-støtte. For brukere uten slike enheter kan bærbare FIDO2 bærbare sikkerhetsnøkler fås for å gi den samme, svært sikre, men enkle passordfri brukeropplevelsen.

 

Sikker og brukervennlig

Programmer som er avhengige av passord, er utsatt for hackingforsøk som phishing, mistet eller stjålet legitimasjon og ulempen med å kombinere et passord med en 2FA-metode under påloggingsprosessen. Passordfri autentisering er svært sikker og inkluderer 2FA, den er fullstendig motstandsdyktig mot phishing og er også veldig vennlig for sluttbrukeren. Etter å ha registrert en kompatibel enhet, kan du få tilgang til det store utvalget av Visma-applikasjoner ved å klikke på påloggingsknappen.

 

Dette trenger du

Du må ha en FIDO2-enhet som støtter såkalte Resident Keys. Enheter med en Windows Hello fingeravtrykkskanner eller kamera, Mac Touch ID, mange Android-telefoner, Yubikey 5-serie sikkerhetsnøkler og mye mer støtter disse Resident Keys. I løpet av en nær fremtid vil denne muligheten bli utvidet til flere nettlesere og enheter. Apple ble med i FIDO-alliansen i februar, så Apple-enheter forventes å støtte Face ID og Touch ID snart. 

 

Passordfri reisen har nå begynt

Å flytte fra passord til passordfri vil være en reise og Visma, som en tidlig adopter, vil fortsette å investere i den beste brukeropplevelsen og prosessene. Som med alle nye teknologier er det for tiden begrensninger med enheter og nettleserstøtte. For 2FA støtter de fleste nettlesere teknologien, men for øyeblikket har Chrome, Edge og Opera teknologien innebygd for passordfri (og “Usernameless”) teknologi vi i Visma tror på. 

 

Fremtiden for autentisering har kommet, og din passordfri reise har nå begynt med Visma. 

 

Lær mer: https://fidoalliance.org/fido2/ 

 

Passordfri pålogging 2.png

Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"