Mine områder
Hjelp

Ny mva-melding 2022 - informasjon og webinar

av Markus Wang (Oppdatert ‎01-02-2022 15:39 av Markus Wang VISMA )

Bakgrunn

Skatteetaten moderniserer mva-området og dette medfører endringer i Visma.net ERP. Fra å rapportere på 19 poster i mva-meldingen, skal det nå rapporteres på SAF-T mva-koder. Rapportering og innsending er ønsket elektronisk fra ERP-system.

 

For mer informasjon se Skatteetaten sine nettsider: http://skatteetaten.no/nymva

Webinar

Vi ønsker å invitere alle våre kunder og partnere til webinar fredag 10. desember 2021 fra kl 10-11, hvor vi tar en gjennomgang av hva som er nytt og hva du må gjøre i systemet. 

Agenda

  • Hva er nytt i Visma.net ERP?
  • Hva gjør du med egendefinerte avgiftskoder og avgiftsnummer som må oppdateres manuelt?
  • Hva er viktig å huske på ved årsskifte?

Webinaret er inkludert i ditt programvareabonnement. For best utbytte anbefaler vi alle å lese seg opp på endringene under og gjøre de forberedelsene som er mulig allerede nå. 

For opptak av webinaret klikk her

Hvilke endringer medfører dette i Visma.net ERP?

Vi vil oppdatere systemet med nye avgiftskoder, avgiftsnummer og rapporteringsgrupper.

 

Avgiftskodene som ble innført i 2017 vil bli koblet til nye avgiftsnummer. Vi legger også til noen nye avgiftskoder som gjelder fra 01.01.2022. Nye avgiftsnummer og rapporteringsgrupper vil bli lagt til og følge samme kodeoppsett som avgiftskodene. Gamle avgiftsnummer som er brukt og rapporteringslinjer vil bli liggende slik at det er mulig å rapportere for 6. termin 2021.

 

Kunder som har opprettet egne avgiftskoder eller avgiftsnummer som er i konflikt med de nye vil ikke få oppdatert disse. Typiske tilfeller hvor dette er gjort, er ved bruk av forholdsmessig fradrag. Ved konflikt vil de nye kodene og numrene bli opprettet med en suffix. Egendefinerte avgiftskoder og avgiftsnummer må oppdateres manuelt før de tas i bruk på nyåret. Vi vil lage en veiledning som viser hvordan dette gjøres.

 

Oppdateringen er planlagt i versjon 8.77 - 7. desember. Nye klienter som blir opprettet etter 2. november får automatisk nytt avgiftsoppsett.

Hvilke forberedelser kan du gjøre før ny versjon?

Sett opp AutoReport

Vi anbefaler kunder som ikke benytter AutoReport allerede, om å ta i bruk tjenesten for sending av mva-melding elektronisk. AutoReport må kobles til Altinn før du kan sende inn. 

 

Du kan lese mer her om hvordan dette gjøres ved å klikke her.

Lag en oversikt over egendefinerte avgiftskoder og avgiftsnummer

Egendefinerte avgiftskoder og avgiftsnummer må oppdateres manuelt. For å gjøre prosessen enklere anbefaler vi å lage en oversikt over de avgiftskodene og avgiftsnummerene som avviker fra standardoppsett.

 

Oversikt over alle avgiftskoder i systemet finner du ved å gå til Meny -> Avgifter -> Avgiftskoder (TX2055PL).

Oversikt over avgiftsnummer i systemet finner du ved å gå til Meny -> Avgifter -> Avgifter (TX2050PL).

 

Oversikt over standard avgiftskoder og avgiftsnummer kan lastes ned her.

 

2 Kommentarer
Gå til de områdene du ønsker å legge til og velg "Legg til i Mine områder"