Mijn Communities
Help

Betaalmanager 2022-06

20-05-2022 09:00
  • 0 Antwoorden
  • 1 kudos
  • 606 Weergaven

 

Nieuw

Bestanden ontvangen via File Api

Waarom

Betaalmanager biedt de mogelijkheid automatisch betaal- en downloadbestanden te ontvangen in de klantomgeving met behulp van de Youforce applicatie File Api. Deze functionaliteit is een alternatief voor het ontvangen van betaalbestanden via de IBU-applicatie.

Hoe 

Op het scherm Beheer > Instellingen is het veld Zenden naar gesplitst in drie velden SEPA-betalingen zenden naar, Downloads zenden naar en non-SEPA zenden naar. Om instellingen aan te passen is rechts een knop Aanpassen toegevoegd:

ReneGravemaker_0-1653029962312.png

 

 

Indien je op de knop Aanpassen klikt, dan wordt een apart scherm Instellingen rekening aanpassen getoond waarin je eventuele rekeninginstellingen kunt wijzigen:

ReneGravemaker_1-1653029962317.png

 

Als je een nieuw IBAN van afschrijving gaat gebruiken, dan blijft de initiële inrichting:

  • SEPA betalingen zenden naar EQUENS-CPS,
  • Download zenden naar Zenden Ontvangen en
  • Non-SEPA betalingen zenden naar Zenden Ontvangen

Actie

Mocht je geen gebruik willen maken van de File Api, dan is er ook geen actie nodig. Bestaande instelling zijn niet gewijzigd.

Indien je bestanden wilt zenden naar File Api, verzeker jezelf ervan dat deze applicatie voor je beschikbaar en goed ingericht is. Het is niet mogelijk om achteraf nog bestanden te achterhalen. Mocht je gebruik willen maken van de File Api, adviseren wij om de Online Help van de Betaalmanager door te lezen, waarin onder andere het volgende is opgenomen:

Betaalopdracht verzenden met File Api

Als bij Beheer > Instellingen >  Aanpassen > SEPA betalingen zenden naar gekozen is voor verzenden naar File Api. dan maakt de Betaal Manager het SEPA-betaalbestand aan en biedt dit aan aan de Youforce applicatie File Api. De betaalbestanden worden beschikbaar gesteld in de omgeving die u in de File Api heeft ingericht. De status van een verzonden betaalopdracht ziet u bij de details van de betaalopdracht bij Betaalopdrachten bekijken.

Verbeterd 

Het autorisatieproces is geoptimaliseerd.

 

Medewerkers