Mijn Communities
Help

Youforce Portal 2019-06 NL

28-05-2019 17:20 (Bijgewerkt op 28-01-2022)
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 975 Weergaven
Dit document beschrijft de nieuwe functionaliteit en verbeteringen in deze release. Een deel van deze veranderingen is geïnspireerd door berichten en meldingen van klanten. Waar relevant staat er een nummer in de paragraaftitel die verwijst naar de betreffende boodschap in ons systeem (change .....).

Algemene informatie

Dit document bevat belangrijke aanvullende informatie voor de Youforce portal FileTransfer release van dinsdag 4 juni 2019.

Veranderd en verbeterd

IBU client versie 3.9.5 beschikbaar

Waarom

We hebben een nieuwe versie van IBU client uitgebracht om de stabiliteit te verbeteren.

Hoe

Deze nieuwe versie 3.9.5 van IBU client is beschikbaar vanaf 5 juni. Je hebt deze software nodig om bestanden uit te wisselen met de Youforce Send & Receive-applicatie. Je kunt de nieuwe versie downloaden via de nieuwspublicatie op de Youforce Portal (zie Nieuws of Publicaties | Youforce). Als je nu al werkt met een andere versie van IBU, raden we sterk aan deze op alle devices te vervangen door versie 3.9.5. Dit is namelijk de meest stabiele versie. De meeste meldingen over onjuist uitgewisselde bestanden komen voor bij oudere IBU-versies. Zie ook de IBU-handleiding in Youforce | Publicaties | Youforce (Nieuwsitem: Send & Receive - Nieuwe IBU-versie en -handleiding)

Uw actie

BELANGRIJK: Installeer deze versie uiterlijk 31 augustus 2019. Na deze datum werken de IBU versies niet meer naar behoren.

Differentiatie van de statusomschrijving wanneer bestanden de status 3 of 12 hebben.

Waarom

Vanaf client versie 3.5 gebruikt de IBU client een tijdelijke map om bestanden te downloaden. Wanneer er bestanden worden binnengehaald, wordt de data naar deze tijdelijke map geschreven en verandert de status naar Verwerkt. Pas als het complete bestand is ontvangen, wordt het naar de uiteindelijke bestemmingsmap gekopieerd. Daarna wordt het tijdelijke bestand gewist. De status-ID wordt dan intern gewijzigd maar de statusbeschrijving blijft hetzelfde: Verwerkt.
Op de Send & Receive Logbook-pagina zijn beide statussen Verwerkt. Hierdoor kun je niet zien of bestanden wel of niet in de uiteindelijke bestemmingsmap zijn gezet.

Hoe

De eerste statusbeschrijving is van Verwerkt veranderd in Controleer.

Opmerking: We hebben ook een nieuwe Disclaimer op de pagina Send & Settings gezet.
Als je alleen de waarde Controleer ziet, betekent dit dat je niet de meest recente versie van IBU gebruikt. We raden sterk aan de nieuwste versie te installeren: 3.9.5. 
 

Toegestane IBU bestandsmaskers voor verzending van bestanden bijgewerkt

Waarom

IBU bestandsmaskers om bestanden te verzenden, worden gebruikt om te controleren dat de bestanden die worden geüpload, de juiste naam hebben.
De bestandsmaskers die in de onderstaande IBU-modules zijn geconfigureerd, zijn te algemeen. Om beveiligingsredenen moeten masters specifieker zijn.

Hoe

De toegestane bestandsmaskers om bestanden te verzenden zijn bijgewerkt voor de volgende IBU-modules:


IBU Module
Naam module
Oude bestandsmaskers

Nieuwe bestandsmaskers

65

RPE Online

*.**.csv *.dat *.db *.txt *.xls *.xlsx *.xnf *.xpf
402

Zenden naar Hosted BO4

*

*.7z *.csv *.dat *.doc *.docx *.dotx *.frm *.har *.log *.mon *.pdf *.pfx *.prn *.rar *.rtf *.tru *.txt *.xls *.xlsx *.xml *.zip

406

Zenden naar Hosted BO4 RPSA

*.*

*.csv *.dat *.msg *.pdf *.pfx *.prt *.txt *.xls *.xlsm *.xlsx *.xml *.zip

701

PB&Core

*

*.csv *.sha512 *.txt *.xml *.xnf *.zip


Raadpleeg de bijlage "Toegestane bestandsmaskers voor het verzenden van bestanden" in de IBU-handleiding voor meer informatie. Deze wordt gepubliceerd op 5 juni.

Opmerking: 

Bestanden die IBU herkent als niet bruikbaar voor de gekozen toepassing (dit gebeurt aan de hand van de bestandsnaam) worden niet verstuurd en ook niet verwijderd uit de bronmap. Als geen van de bestanden in de bronmap voldoet aan het masker, wordt het onderstaande bericht met status 102 weergegeven in Verzenden / ontvangen. Als u dit bericht ontvangt, controleer dan of de juiste bestanden in de map aanwezig zijn. Er wordt  geen waarschuwing gegeven als slechts een deel van de bestanden voldoet aan het bestandsmasker. 


Publishing Date : 6/3/2019