Mijn Communities
Help

Youforce Portal 2019-08 NL V2

23-07-2019 20:48 (Bijgewerkt op 28-01-2022)
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 1169 Weergaven
Dit document beschrijft de nieuwe functionaliteit en verbeteringen in deze release. Een deel van deze veranderingen is geïnspireerd door berichten en meldingen van klanten. Waar relevant staat er een nummer in de paragraaftitel dat verwijst naar de betreffende boodschap in ons systeem (change .....).

Algemene informatie

Dit document bevat belangrijke informatie voor de Youforce portal release van dinsdag 30 juli 2019.

Nieuw

Nieuwe IBU Client-versie 3.9.6 beschikbaar

Waarom

Ter verbetering van de stablitieit van Zenden en Ontvangen en aangescherpte beveiligingseisen hebben wij een nieuwe versie van IBU uitgebracht. We raden u dringend aan IBU bij te werken naar deze nieuwste versie. Na 30 augustus zullen oudere versies van IBU niet (goed) werken.

Hoe

In eerdere versies van IBU werd het versleutelde wachtwoord opgeslagen in het bestand IBU.ini. 
 
Om de beveiliging te verbeteren, verwijderen wij het versleutelde wachtwoord uit het bestand IBU.ini en slaan dit nu op in de Windows Credentials Manager.Versie 3.9.6 van IBU Client wordt op woensdagmorgen 31 juli als download voor u beschikbaar gesteld. Deze software ondersteunt de uitwisseling van bestanden tussen de Youforce-applicatie Send & Receive en uw lokale omgeving. U kunt versie 3.9.6 downloaden via de pagina Nieuws op Youforce Portal (zie Nieuws of Publicaties | Youforce). Als u IBU al gebruikt, raden we u ten sterkste aan deze op al uw apparaten waar IBU geinstalleerd is bij te werken naar versie 3.9.6 zodra deze beschikbaar is. De meeste incidenten van onjuiste bestandsuitwisseling worden veroorzaakt door het gebruik van oudere IBU-versies. Zie ook de IBU-handleiding in Youforce | Publicaties | Youforce (Nieuwsitem: Zenden en ontvangen - Nieuwe IBU-versie en handleiding)

Uw actie

Installer zo spoedig mogelijk deze nieuwste versie. Na 30 augustus zullen oudere versies van IBU niet (goed) werken.

Gewijzigd en verbeterd

Aanpassingen van IBU Server-componenten

Waarom

We hebben enkele aanpassingen doorgevoerd om de stabiliteit van IBU (Zenden en ontvangen) te verbeteren.

Hoe

Deze nieuwe versie 3.9.6 van IBU client is beschikbaar als download vanaf woensdag 31 juli. Je hebt deze software nodig om bestanden uit te wisselen met Youforce Zend en ontvangen applicatie. Je kunt de nieuwe versie downloaden via de nieuwspublicatie op de Youforce Portal (zie Nieuws of Publicaties | Youforce). Als je nu al werkt met een andere versie van IBU, raden we sterk aan deze op alle devices te vervangen door versie 3.9.6. Dit is namelijk de meest stabiele versie. De meeste meldingen over onjuist uitgewisselde bestanden komen voor bij oudere IBU-versies. Zie ook de IBU-handleiding in Youforce | Publicaties | Youforce (Nieuwsitem: Zenden en ontvangen - Nieuwe IBU-versie en -handleiding)

Ook worden diverse IBU Server-componenten bijgewerkt. Daarom is IBU Server tijdens de release niet beschikbaar op 30 juli tussen 18:00 en 0:00. Bestandsuitwisseling via Send & Receive en de IBU Client in zelfstandige modus (Standalone) zal gedurende dit onderhoud ook niet mogelijk zijn. Als u kritieke bestandsuitwisselingen hebt gepland gedurende deze periode, raden we u aan deze opnieuw in te plannen. Neem contact op met uw beheerder.

Impact op IBU Standalone

Als uw organisatie een planner gebruikt om bestanden automatisch te uploaden naar,of te downloaden van, de Youforce-server met IBU Client in zelfstandige modus, moet u het volgende rekening houden:

  • Bestandsuitwisseling via IBU Standalone zal gedurende de onderhoudsperiode niet mogelijk zijn.
  • De bestanden die op de client of de server staan worden na het onderhoud verwerkt op basis van de eerste automatisch ingeplande start.
  • Als IBU Standalone verbinding maakt met IBU Server tijdens de onderhoudsperiode, worden foutmeldingen gegenereerd en vastgelegd. Afhankelijk van uw lokale configuratie kunnen ook e-mails worden verzonden naar de beheerder van uw organisatie. Dergelijke foutmeldingen zijn normaal en kunnen worden genegeerd.
  • Als IBU Server offline gaat tijdens het verwerken van een bestandsuitwisseling, kan die uitwisseling mislukken. In dat geval wordt ook een foutmelding gegenereerd en vastgelegd. Soms is het nodig om het betreffende bestand achteraf handmatig te verzenden of te ontvangen. Als het bestand niet meer op de serverlijst staat, kunt u contact opnemen met de Service Desk van Raet om het bestand terug te zetten.
  • Als u bovenstaande fouten/meldingen wil voorkomen, moet u uw lokale planner voor IBU Standalone uitschakelen gedurende de onderhoudsperiode. Uw ICT-medewerker kan dit regelen, maar u kunt ook contact opnemen met uw Raet-consultant.

Opgeloste meldingen

IBU Standalone accepteert geen wachtwoorden met meer dan 14 tekens (change 4438685)

Melding

  • Het wachtwoordbeleid voor IBU Client/Standalone (filetransfer.youforce.biz) verschilt van het wachtwoordbeleid voor de users van het Youforce Portaal (login1.youforce.biz).
  • Bij Youforce kunt u wachtwoorden langer dan 14 tekens gebruiken; bij IBU Standalone kunt u alleen wachtwoorden van maximaal 14 tekens gebruiken.

Oplossing

De nieuwe versie van IBU accepteert nu ook wachtwoorden langer dan 14 tekens. 

Uw actie

Installeer IBU Client 3.9.6 zo snel mogelijk. 

Publishing Date : 7/25/2019