Mijn Communities
Help

Youforce Portal 2020-06-06 NL

04-06-2020 20:38
  • 0 Antwoorden
  • 0 kudos
  • 675 Weergaven


Mededeling

Geen ondersteuning meer voor TLS 1.0 en 1.1 voor Zenden en ontvangen (IBU) 

Waarom

Sinds 30 november 2019 ondersteunt Visma | Raet TLS 1.0 and TLS niet meer voor alle producten behalve voor Zenden en ontvangen.  Op 6 juni stopt nu ook de ondersteuning van TLS 1.0 en 1.1 voor Zenden en ontvangen. Een belangrijke stap richting een nog veiliger en betrouwbaarderYouforce. 

De Transport Layer Security - afgekort TLS - is het technische protocol dat in de browser zorgt voor een belangrijke functie: het versleutelen van het dataverkeer tussen uw computer en onze servers. Op dit moment zijn er drie gangbare TLS protocollen: 1.0, 1.1 en 1.2. Het gebruik van TLS 1.2 betekent de toepassing van de nieuwste en meest veilige versleutel technieken. Daarom schakelt Visma | Raet gaat de oudere en minder veilige protocollen (TLS 1.0 en 1.1) uit op al haar producten.

Hoe

Een aantal oudere (versies van) browsers heeft geen ondersteuning voor TLS 1.2. Die browsers kunnen dus niet meer verbinden met Youforce omdat ze niet met het overeenkomstige TLS 1.2 protocol werken. Je moet in dit geval gebruik maken van een nieuwere browser. Download daarom de meest recente versie van de browser. Zie de A-matrix voor meer informatie over geschikte browser(s)
Ook uw koppelingen en interfaces met Youforce, die verbindingen via TLS 1.0 of 1.1 maken, werken niet meer na onze overstap naar TLS 1.2.

Om deze wijziging door te voeren is op 6 juni 2020 Zenden en Ontvangen tussen 09.00 en 17.00 uur niet beschikbaar. Bestandsuitwisseling via Zenden en ontvangen en de IBU Client in zelfstandige modus (Standalone) zal tijdens dit onderhoud ook niet mogelijk zijn. Als je kritieke bestandsuitwisselingen hebt gepland tijdens deze release, raden we je aan deze opnieuw in te plannen. Neem contact op met uw beheerder.

Uw actie

Zorg ervoor dat de koppelingen die je in eigen beheer hebt, vóór de aangegeven datum TLS 1.2 ondersteunen. Alle Visma | Raet interfaces (IBU) ondersteunen vanaf 6 juni 2020 alleen TLS 1.2.

Impact op IBU Standalone

Als jouw organisatie een planner gebruikt om bestanden automatisch te uploaden naar, of te downloaden van de Youforce-server met IBU Client in zelfstandige modus, moet je met het volgende rekening houden:

  • Bestandsuitwisseling via IBU Standalone zal tijdens de onderhoudsperiode niet mogelijk zijn.
  • De bestanden die op de client of de server staan worden na het onderhoud verwerkt op basis van de eerste automatisch ingeplande start.
  • Als IBU Standalone verbinding maakt met IBU Server tijdens de onderhoudsperiode, worden foutmeldingen gegenereerd en vastgelegd. Afhankelijk van uw lokale configuratie kunnen ook e-mails worden verzonden naar de beheerder van uw organisatie. Dergelijke foutmeldingen zijn normaal en kunnen worden genegeerd.
  • Als IBU Server offline gaat tijdens het verwerken van een bestandsuitwisseling, kan die uitwisseling mislukken. In dat geval wordt ook een foutmelding gegenereerd en vastgelegd. Soms is het nodig om het betreffende bestand achteraf handmatig te verzenden of te ontvangen. Als het bestand niet meer op de serverlijst staat, kunt u contact opnemen met de Service Desk van Raet om het bestand terug te zetten.
  • Als je bovenstaande fouten/meldingen wilt voorkomen, moet je de lokale planner voor IBU Standalone uitschakelen tijdens de onderhoudsperiode. Jouw ICT-medewerker kan dit regelen.

Publishing Date : 6/4/2020