Mijn Communities
Help

Release notes januari 2023

18-01-2023 09:54 (Bijgewerkt op 16-05-2023)
  • 7 Antwoorden
  • 2 kudos
  • 1832 Weergaven

Vacature documenten/notities in nieuw kandidaten management (live 28 februari)

Doel en scope

We zijn momenteel bezig met het toevoegen van de laatste core functionaliteiten aan het nieuwe kandidaten management. Vacature documenten/notities maakt onderdeel uit van dit project en bevat alle documenten en notities die zijn toegevoegd aan de vacature.

Omschrijving

Het vacature documenten/notities menu is zichtbaar bij het kandidatenoverzicht van de vacature. Door hierop te klikken wordt er een pop-up scherm geopend waarin je alle toegevoegde document en notities kan zien. Notities kunnen worden toegevoegd, bewerkt of verwijderd. Documenten kunnen worden toegevoegd of verwijderd. Er is een verticale scrollbar aanwezig voor lange lijsten van documenten en/of notities.

 

Wanneer deze functionaliteit live gaat zullen eenmalig de vacature documenten en notities uit het oude kandidaten management gemigreerd worden naar de vacature documenten/notities in het nieuwe kandidaten management.

Workflow

1. Vacature documenten/notities kan je vinden in de bovenste balk van het kandidatenoverzicht van een vacature:

MauriceEppenga_0-1674031556491.png

2. Wanneer je op vacature documenten/notities klikt zal er een pop-up scherm verschijnen:

MauriceEppenga_1-1674031556556.png

3. Aan de linkerkant van het pop-up scherm kan je documenten toevoegen of verwijderen:

MauriceEppenga_2-1674031556478.png

4. Aan de rechterkant van het pop-up scherm kan je notities toevoegen, bewerken en verwijderen:

MauriceEppenga_3-1674031556474.png

Statuswijziging knop in nieuwe kandidaten management (live 11 april)

Doel en scope

We willen ook de optie aanbieden om de status van een kandidaat te wijzigen zonder een e-mail te hoeven verzenden of door een workflow te gaan. Met de nieuwe statuswijziging knop kan je nu eenvoudig de status van een of meerdere kandidaten aanpassen.

Omschrijving

De statuswijziging knop is toegevoegd aan de voettekst van het kandidatenoverzicht van de vacature en het kandidaatprofiel. Door hierop te klikken opent er een dropdown met de mogelijke statuswijzigingen. Je kan de status van één kandidaat aanpassen, maar je kunt dit ook in bulk doen. Nadat je de status hebt aangepast zal dit bevestigd worden met een pop-up.

 

Met deze nieuwe statuswijziging knop komen ook een aantal wijzigingen in het ‘Meer acties’ menu. ‘Aanbieding verzenden’, ‘Terugtrekken’ en ‘Verander status naar nieuw’ worden uit dit menu verwijderd. Dit zijn namelijk eigenlijk statuswijzigingen en zullen daarom in het nieuwe statuswijziging menu worden getoond.

Workflow

1. Selecteer een of meer kandidaten.

2. Je kunt nu doorgaan naar de statuswijziging knop, die in de voettekst van het kandidatenoverzicht van de vacature en het kandidaatprofiel is geplaatst:

MauriceEppenga_4-1674031556506.png

3. Wanneer je op de knop klikt, opent er een dropdown menu.

4. Klik op een status om de status van de kandida(a)t(en) aan te passen.

5. Een pop-up verschijnt die bevestigt dat de status van de kandida(a)t(en) is aangepast.

Bugs en verbeteringen

Afdeling kolom in kolom editor (nu live)

We hebben een nieuwe kolom toegevoegd aan de nieuwe kolom editor in de vacature kandidatenlijst. Deze kolom heet Afdeling en is vanaf nu te gebruiken in ons nieuwe kandidaten management.

MauriceEppenga_5-1674031556543.png

Statuswijzigingen in geschiedenis tab (live 28 februari)

We hebben het tab ‘Communicatie’ in het kandidaatprofiel hernoemd naar ‘Geschiedenis’ met daaronder een toggle voor ‘Communicatie’ en ‘Statuswijzigingen’ (zie screenshot hieronder). Nu kan je niet alleen alle e-mail communicatie met de kandidaat zien, maar ook alle statuswijzigingen van de kandidaat.

MauriceEppenga_6-1674031556533.png

Weergeven van kandidaat notities in het groepsbeoordeling platform (live 28 februari)

Veel klanten hebben aangegeven dat ze graag recruiter informatie met beoordelaars in het groepsbeoordeling platform willen delen. Daarom hebben we een extra tab toegevoegd in het groepsbeoordeling platform waar alle kandidaat notities uit EasyCruit voor die specifieke kandidaat worden getoond (zie screenshot hieronder). Op deze manier kunnen recruiters alle relevante informatie over de kandidaat delen met de beoordelaar(s).

MauriceEppenga_7-1674031556531.png

 

LinkedIn integratie voor doorplaatsen vacatures (live maart)

Met onze nieuwe LinkedIn integratie is het nu mogelijk om Basic-vacatures op LinkedIn te plaatsen. Het enige wat je hoeft te doen is je LinkedIn company ID aan EasyCruit toe te voegen (zie screenshot hieronder). Als je niet weet wat je LinkedIn company ID is, dan kan deze handleiding je daarbij helpen: https://www.linkedin.com/help/linkedin/answer/a415420/associate-your-linkedin-company-id-with-the-li...

 

Daarnaast moeten de volgende vacature kenmerken aanwezig zijn in jouw vacature(s):

  • Vacaturetekst
  • Gekozen afdeling
  • Gekozen land en regio

 

Als je met meerdere organisaties in een omgeving werkt is dit geen probleem. Er kan namelijk ook per afdeling een LinkedIn company ID worden ingevuld.

 

MauriceEppenga_8-1674031556466.png

 

Basic-vacatures zijn vacatureplaatsingen die door LinkedIn worden verzameld om LinkedIn-leden een uitgebreide ervaring te bieden tijdens het zoeken naar vacatures. Ze zijn zichtbaar voor kandidaten die actief een vacature zoeken of de LinkedIn-pagina van een bedrijf bekijken. Bepaalde Basic-vacatures kunnen worden gepromoot aan LinkedIn-leden door middel van gerichte aanbevelingen in de functie Aanbevolen vacatures.

 

Voor klanten die Vacatureplaatsingen hebben aangeschaft, biedt LinkedIn een service genaamd Job Wrapping, waarmee specifieke Basic-vacatures die zijn gepubliceerd kunnen worden geprioriteerd. Het vereist minimale technische inspanningen en is gebaseerd op dezelfde technologie die miljoenen Basic-vacatures ondersteunt. Vacatures die niet in een Vacatureplaatsing zijn geplaatst, worden als Basic-vacature weergegeven op LinkedIn en op de pagina van uw bedrijf.

Opmerkingen
door Maurice Eppenga

Zoals net ook vermeld bij het geplaatse nieuwsbericht, de release van vandaag is uitgesteld. Dit betekent dat de release van de LinkedIn integratie twee weken is vertraagd. Op de andere aankomende releases die hierboven worden genoemd heeft dit geen invloed.

door Maurice Eppenga

Vacature notities/documenten zullen bij de volgende release op dinsdag 14 februari gemigreerd worden van het oude kandidaten management naar het nieuwe kandidaten management. Daarna zullen de vacature notities/documenten beschikbaar zijn in het nieuwe kandidaten management.

door Maurice Eppenga

De LinkedIn integratie laat helaas nog even op zich wachten. Aan onze kant is de integratie afgerond, maar we wachten nog op de definitieve goedkeuring van LinkedIn zelf. Zodra we die hebben zal ik dat hier melden.

door Maurice Eppenga

'Vacature documenten/notities' en 'Statuswijzigingen in geschiedenis tab' zijn nu live!

door Maurice Eppenga

Ook 'Weergeven van kandidaat notities in het groepsbeoordeling platform' is zojuist live gebracht.

francispool
VISMA
door francispool

Tav het weergeven van de kandidaat notities in de groepsbeoordeling; het gaat om de notities die vanuit een kandidaat profiel worden gemaakt (dus niet een groepsbeoordeling).

Zie onderstaande schermprint ter verduidelijking.

francispool_0-1677742675001.png

 

door Maurice Eppenga

De statuswijziging knop is vandaag live gegaan.

Medewerkers