Mijn Communities
Help

Creditcard transacties verwerken

19-10-2018 16:26 (Bijgewerkt op 03-01-2020)
  • 1 Antwoorden
  • 4 kudos
  • 2921 Weergaven

Vraag

 Op welke manier kan ik mijn inkooptransacties verwerken die met een creditcard zijn betaald?

Antwoord

 Er zijn meerdere methoden waarop dit soort transacties verwerkt kunnen worden. In deze uitwerking gaan we ervan uit dat de creditcard maatschappij maandelijks een incasso doet van het saldo.

Methode 1

Een inkoopfactuur verwerken op een algemene crediteur (creditcard) waarin de creditcard transacties als losse transactieregels zijn toegevoegd. De banktransactie van de afschrijving van de creditcard kunt u vervolgens matchen met deze inkoopfactuur. De volgende maand kan deze inkoopfactuur eenvoudig gekopieerd en geplakt worden naar een nieuwe inkoopfactuur.

Methode 2

Het afschrift van de creditcard mailen naar de Premium scanservice, zodat het afschrift als inkoopfactuur in de crediteurenadministratie verwerkt kan worden. Het verschil met methode 1 is dat bij deze methode niet de afzonderlijke transacties zichtbaar zijn. Een eventuele splitsing van transacties naar verschillende grootboekrekeningen moet hier handmatig worden gedaan. De banktransactie van de afschrijving creditcard vervolgens matchen met deze inkoopfactuur. 

Methode 3

Elke creditcard transactie als een losse inkoopfactuur verwerken en via handmatige betalingen boeken naar een tussenrekening creditcard. De banktransactie van de afschrijving creditcard vervolgens boeken naar de tussenrekening creditcard. Voor deze methode moet een extra betaalmethode (bijvoorbeeld CC) worden aangemaakt en een gekoppelde bank-/kasrekening als tussenrekening voor de creditcard. Een uitwerking van deze methode is te vinden in de bijlage bij dit bericht.

Methode 4

In het venster Import afschriftregels de creditcard transacties invoeren of uploaden (Excel) naar de bank-/kasrekening als tussenrekening voor de creditcard. Vervolgens via het venster Afschriftregels verwerken de transacties afletteren, vergelijkbaar met afschriftregels voor uw reguliere bank. 

Opmerkingen
Tomas Vaal
CONTRIBUTOR *
door Tomas Vaal

Beste Sander,

 

Bestaan er applicaties waarmee Visma.Net een integratie heeft waarmee je een betaling met een creditcard gelijk kan doorzetten aan Visma.Net als voorstel van een boeking en waarbij je een foto (van de bon) kan meesturen? Bijvoorbeeld Klippa?

 

Alvast bedankt voor je reactie. 

 

Hartelijke groet,

 

Tomas

Medewerkers