Minun alueeni
Apu
Anonymous
Entinen jäsen

Piilotetun sarakkeen lisääminen Visma Businessissa

tekijä Anonymous

Välillä huomaan, että kaikissa Visma Businessin näkymissä ei ole minulle tarpeellisia sarakkeita näkyvillä. Miten lisään sarakkeen näkyville ja saako sen tallennettua järjestelmän muistiin siten, että se on oletuksena näkyvillä?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous (Päivitetty ‎14-03-2018 08:43 ( )

Piilotetun sarakkeen lisääminen onnistuu Koti-valikossa näppäinyhdistelmällä Ctrl+U tai kohdassa Suunnittelu painamalla painiketta Näytä Näytä sarakkeet -painike.PNG , jolloin avautuu lista piilotetuista sarakkeista. Voit valita listalta yhden tai useamman sarakkeen kerrallaan. Kun olet valinnut näkyville halutut sarakkeet, paina OK. Piilotettu sarake ilmestyy siihen kohtaan, mikä ikkunassa on valittuna (valinnasta riippuen joko oikealle tai vasemmalle).

 

Jos sarakkeen haluaa pysyvästi näkyville, tulee ikkunan asetukset vielä tallentaa kohdassa Suunnittelu | Tallenna ikkunan asetukset Tallenna ikkunan asetukset -painike.PNG. Tallennuksen yhteydessä voi määritellä tallentaako näkymän kaikille Visma Businessin käyttäjille, tietylle käyttäjäryhmälle vai ainoastaan yhdelle käyttäjälle. Näin ollen kaikille käyttäjille näkyviin haluttu sarake kannattaa tallentaa kaikille käyttäjille, jotta jokaisen ei tarvitse sitä erikseen lisätä.

 

Esimerkki: Tilausnro-sarakkeen lisääminen tositteiden kirjauksessa.

 

Mennään kohtaan Kirjanpito | Tositteiden kirjaus. Valitaan kohta, johon sarake halutaan lisätä ja painetaan Ctrl+U tai Suunnittelu-kohdassa Näytä.

 

Sarakkeen lisääminen, tositteiden kirjaus.PNG

 

Tämän jälkeen avautuu lista piilotetuista sarakkeista, etsitään sarake Tilausnro ja painetaan OK.

 

Näytä sarakkeet -ikkuna.PNG

 

Nyt Tilausnro-sarake on ilmestynyt näkymälle.

 

Näkymä sarakkeen lisäyksen jälkeen, tositteiden kirjaus.PNG

Mikäli ikkunan asetuksia ei tallenna Tallenna ikkunan asetukset -painikkeesta, sarake on piilotettuna seuraavalla kerralla, kun avaa kyseisen ikkunan.

 

 

 

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.