peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu

Tilinpäätöstoimet: Saldojen luonti tilikauden vaihteessa

Taseen tilillä on saldoa, mutta sillä ei ole ollut tapahtumia kuluneen tilikauden aikana. Nyt kyseinen tili ei tule mukaan taseeseen, joka tulostetaan uudelta tilikaudelta (alkusaldo). Mistä on kyse ja miten tili saadaan tase-raportille mukaan?

1VASTAUS1
Highlighted

Viite: Tilinpäätöstoimet: Saldojen luonti tilikauden vaihteessa

(updated by Tuula Lampinen VISMA ‎06-03-2018 12:00 )

Tilikauden vaihteessa saldojen luonti on yksi tärkeimmistä tilinpäätöstoimista. Tekemällä saldojen luontiajo, varmistetaan tilinpäätösraporttien oikeellisuus.

Saldokäsittely
Saldojen luontia varten tulee määrittää tileille saldokäsittely. Syötä taseen tileille tilikarttaan Saldokäsittely -kenttään arvo 1 (=Luo kaikki saldokaudet).

saldojen luonti1.JPG

 

Voit lisätä arvon kaikille tileille. Tiliä ei voi poistaa sen jälkeen, kun saldot on muodostettu. Voit kuitenkin asettaa tilin Keskeytetty -tilaan.

Saldojen luonti
Saldojen luontiajo tehdään Ohjaustiedot | Kirjanpito | Kaudet -näkymässä. Valitse tilikauden ensimmäinen jakso ja luo tilisaldot valitsemalla Käsittely | Luo kaikkien kausien tilisaldot. Tällöin kaikille kausille muodostetaan saldorivit niille tileille, joille on tilikartassa määritetty saldokäsittely.

Saldojen luonti2.JPG