peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted

Alv-kirjaus tositteen muokkaus / korjaus

(updated by Olli Hietala VISMA ‎11-09-2017 09:02 )

Miten korjaan alv-kirjaus tositteen Nova Kirjanpidossa, jos olen alv-kirjauksen jälkeen tehnyt korjauksia päätettävälle kaudelle?

1VASTAUS1
Highlighted

Viite: Alv-kirjaus tositteen muokkaus / korjaus

Kun tekee automaattisen alv-kirjauksen samoilla asetuksilla, ohjelma korvaa olemassa olevan tositteen ja muutokset tulevat mukaan uudelle alv-kirjaustositteelle.

 

Aikaisemmin tehtyä alv-kirjaustositetta ei siis tarvitse poistaa ennen alv-kirjauksen uusimista.

 

Jos alv-kirjaus tosite ei täsmää kausiveroilmoituksen kanssa niin aja ensin Kirjanpidon tarkistusajo, se tuo esiin tositteita joissa on jotain puutteita. Kannattaa tarkistaa nämä:

  • Löytyyhän kirjanpidon tositteiden tileiltä oikea verokanta.
  • Onhan tileillä oikea verokäsittely tilikartassa Alv-tiedot välilehdellä, myös tilien Tyypit kannatta käydä läpi. Jos tilien tyyppi on taseessa 50 tai 100, tuloslaskelmassa 150, niin tili ei nouse kausiveroilmoitukselle.
  • Löytyyhän tositteelta alv-oikaisu, mikäli käytät Alv-kirjaustapana Oikaistaan.
  • Tee alv-kirjaus uudestaan
  • Eihän minkään tositteen tyyppi ole 4.Tilinpäätösviennit, tätä tyyppiä alv-kirjaus ei huomioi.
  • Löytyyhän tilikaudelta vain yksi Alkusaldot tyyppinen tosite.
  • Jos kirjaat aina kirjanpidon tositteilla alv-viennin omaksi rivikseen (oikaistaan), niin tarkista, että kirjanpidon ohjaustiedoissa kirjaustapa on netto. Jos tositteilla ei kirjata alv-riviä (ei oikaista), niin tarkista että kirjanpidon ohjaustiedoissa on brutto-kirjaustapa.
  • Tarkista kirjanpitotilien verokäsittelyt. Jos käytössä on alv:n nettokäsittely, joku tili saattaa olla bruttotili ja sille on kirjattu nettona. Tämä aiheuttaa virheitä. Sama pätee myös toisinpäin.
  • Jos virhettä ei löydy, niin voit poistaa ohjelman tekemän alv-kirjauksen. Tee se sitten esimerkiksi kahdelta viikolta ja vertaa sitä saman aikavälin kausiveroilmoitukseen. Jos ei täsmää, niin pienennä rajausta esim. yhdeksi viikoksi niin kauan, että pääset kiinni minkä päivän tositteella virhe on. Käy sitten kyseiset tositteet läpi ja tarkista kirjaukset.