Minun alueeni
Apu
Tomi Koskenvuori
CONTRIBUTOR **

Asennuspaketti Visma Nova 10.2 versioon

tekijä Tomi Koskenvuori

Löytyykö keneltäkään Visma Nova 10.2 version asennuspakettia zippinä tai kansiona. Vismalta ei enää kuulemma löydy mitään asennuspaketteja vanhoihin versioihin, ja koska uudemmista versioista on poistettu kriittisiä ominaisuuksia joita tarvitsemme, emme voi käyttää uusinta versiota, jonka latauksen poistumisesta ilmoitettiin. Visma taisi unohtaa samalla ilmoittaa että tuhoavat kaikki kopiot vanhoista versioistaan samalla, kun eivät sitä enää pysty kuulemma toimittamaan.

 

Jos tiedosto joltakulta löytyy, voi lähettää sähköpostilla linkin esim. Onedrive-kansioon, jonne tiedoston voi ladata. Kiitos.

10 VASTAUSTA10

tekijä Sanna Ruosaari (Päivitetty ‎03-02-2023 12:35 tekijä Sanna Ruosaari VISMA )

Tuemme aina viimeisintä julkaistua versiota ja se toimitetaan asiakkaillemme. Vastaamme myös tietoturvapäivitysten ajantasaisuudesta viimeisessä julkaistussa versiossa. Asiakkaat, kenellä Nova on asennettu paikallisesti omalle palvelimelle voivat ladata uusimman, tuetun Nova version Communityssä julkaistun linkin kautta. Tässä viimeisin tiedote asiasta. Myös Joulukuussa tiedotimme asiasta Communityssa. "Lataa materiaaleja" osio on tosiaan poistunut käytöstä vuodenvaihteessa, myös sieltä oli ladattavissa  viimeisin julkaistu versio.

 

Mitä taas tulee kriittisten ominaisuuksien poistumiseen, niin kuulisin mielelläni ominaisuuksista jotka ovat poistuneet ja ovat olleet teille tärkeitä. Olen yhteydessä Visma yhteyshenkilöönne, niin voimme tarvittaessa käydä asioita läpi.

Tomi Koskenvuori
CONTRIBUTOR **

Pari kuukautta ovat näkyvillä olleet vastaukseni tuossa kysymykseenne kriittisistä ominaisuuksista, samoin kuin validi kysymys Nova versioiden mahdollisista tietoturvapuutteista, johon olette vedonneet, eikä teiltä ole tullut julkisesti mitään vastausta tai yksityisesti yhteydenottoa. Siksipä kysyn uudelleen, tehdäänkö näille asioille mitään? Ja jos ei tehdä, niin miksi sitten kysytte?

Pahoittelut viipyneestä vastauksestamme. Antamasi palaute on huomioitu. Uusiin myyntitilaus ja laskutussovelluksiin liittyvää palautetta olemme saaneet kiitettävästi asiakkailtamme ja kaikki palautteet on kirjattu ylös käyty läpi. Mahdollisia muutoksia ja korjauksia teemme suunnitelmallisesti tuleviin Nova päivityksiin. Uusissa sovelluksissa on joitain muutoksia jotka on hyvä huomioida. Näitä käytiin läpi 21.3. pidetyssä webinaarissa. Tallenne webinaarista löytyy täältä.

 

Novassa on edelleen huoltotoiminnallisuus käytettävissä vanhassa myyntitilaussovelluksessa. Vanhat myyntitilaus ja laskutussovellus toimivat toistaiseksi rinnakkain. Eli uuteen versioon päivittäminen ei poista mahdollisuutta käyttää Novan huoltotoiminnallisuutta.

 

Vismalla on varsin korkeat standardit tietoturvalle ja sitä ylläpidetään koko ajan. Tarkistuksia ja päivityksiä tehdään aina uuden version (ja väliversion) yhteydessä. Vakavia tietoturva puutteita ei ole havaittu. Tiedotamme asiakkaitamme kriittisistä, toimenpiteitä edellyttävistä asioista. Tarvittaessa myös toimitamme korjauspaketin välittömästi uusiin Nova versioihin (koskee myös onprem asennuksia).

 

Mikäli haluat keskustella Novan kehityksestä, versiopäivityksistä, tietoturvasta tai huoltotilaus toiminnallisuudesta minuun voi olla myös suoraan yhteydessä (sanna.ruosaari@visma.com). Näin myöskään vastauksessa ei kulu kohtuuttoman pitkää aikaa. Ohjelman käyttöön tai tukeen liittyvissä asioissa suosittelen olemaan yhteydessä sovellustukeemme (sovellustuki@visma.com) nopean vastauksen saamiseksi.

Tomi Koskenvuori
CONTRIBUTOR **

Käyn keskustelun mieluummin täällä, missä muutkin käyttäjät pääsevät tarvittaessa käsiksi jaettuun informaatioon. Meille on ilmoitettu sovellustuesta, että Huoltotöiden vastaanotto on poistettu uudesta myyntitilaussovelluksesta, kuten sinäkin vahvistit. Tämä kävi meille ilmi, kun itse kävimme läpi tulevien versioiden versiosaatteita. Eli asiasta ei erikseen tiedotettu mitenkään. Olen ymmärtänyt että vanhat sovellukset pakotetaan pois käytöstä tulevissa versiopäivityksissä (toimii TOISTAISEKSI, kuten sinä tämän ilmaisit), joten se tarkoittaa sitä, että Huoltotöiden vastaanotto poistuu myös Novasta, samoin kuin kaikki muutkin ominaisuudet, jotka toimivat vain vanhoissa sovelluksissa. Tästä on kysytty teidän myyjiltäkin, jotka ovat luvanneet asiaa selvittää, mutta meille päin ei asiasta ole mitään lisää kerrottu, mitä ei itse olla kaivettu esille.

 

Eli voitko vahvistaa sen, että vanhat sovellukset tulevat toimimaan AINA uusien rinnalla vai tulevatko ne ja niiden kriittiset ominaisuudet, joita ei tehdä uusiin sovelluksiin POISTUMAAN LOPULLISESTI Novasta? En usko että tämä Huoltotöiden vastaanotto on ainoa kriittinen ominaisuus, joka tule häviämään, vaan vanhan sovelluksen mukana poistuu monia muitakin ominaisuuksia, jotka ovat muillekin käyttäjille kriittisiä.

 

Toivon Vismalta avointa, ajantasaista ja etupainotteista tiedotusta tulevaisuudessa lopullisesti poistuvista ominaisuuksista. Kiitos.

Tomi Koskenvuori
CONTRIBUTOR **

Tietoturvaan vedotaan aina, kun mitään oikeita syitä ei keksitä, miksi uusimpaan versioon pitää päivittää. Itsekin noita versiosaatteita jonkin verran lukeneena en kyllä muista siellä mainintoja paikatuista haavoittuvuuksista. 90-luvulla oli vielä tapana salailla näitä, mutta nykyaikaiset ohjelmistoyritykset tiedottavat havaitut haavoittuvuudet ja niiden korjaukset julkisesti. Onko nyt niin että versiossa 10.2, 10.3 ja 10.4 on jokin vakava tietoturvapuute, josta ei asiakkaita ole tiedotettu?

Tomi Koskenvuori
CONTRIBUTOR **

Laskujen lähettäminen muiden kuin Visman yhteistyökumppanin kautta ja tässä yhteydessä sähköpostilaskujen osoitteiden siirto pois asiakkaan laskutustiedoista yhteyshenkilöiden tietoihin esti meitä etenemästä versiosta 10.2 eteenpäin. Tämä ei ole läheskään niin kriittinen ongelma, kuin se, että uudesta MT-modulista on poistettu kokonaan Huolto-toiminnallisuus. Novan läpi meillä kulkee noin 10 000 huoltotyötä vuodessa, joten näkisin sen aika "kriittisenä" ominaisuutena myös. Visma  yhteyshenkilömme on näistä tietoinen, mutta en tiedä onko kukaan muu, joka Huolto-toiminnallisuutta käyttää tästä tietoinen.

 

Se että poistetun ominaisuuden toiminnallisuus voidaan saada aikaa käsityönä ei todellakaan korvaa aiemmin toiminutta ominaisuutta, joka on poistettu.

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Tämä on tietysti käytännössä selkeä linjaus. Mutta jospa ajatellaan isoa ja merkittävää asiakasta joka on syystä tai toisesta tilanteessa jossa ei vain ole päivitys onnistunut ja kehitysjuna on matkannut jo muutaman pysäkin yli. Visman konduktööri voi toki linjata että: "Olette myöhässä - juna meni justiinsa. Mutta jos resiinalla lykitte niin ehkä saatte omatoimisesti junan kiinni ja pystytte hyppäämään siihen jossain seuraavalla pysäkillä jossa juna ehkä odottaa." Asiakas toki voi näin tehdäkin - tai sitten kääntyä sivuraiteella, jossa kilpailevan junan konduktööri toivottaa tervetulleeksi junaan. Kilpailevaan junaan hyppääminen voi olla kertaluokkaa kalliimpi ratkaisu. Mutta houkutus lisääntyy. 

Ja vähän konkreettisemmin: entäs jos versiopäivitys parin välihypyn yli ei onnistukaan. Tulee jokin kriittinen ongelma jota asiakas on valmis ratkomaan vaikka kovalla rahalla. Vastaako Visma silloin että ei me nyt voida auttaa kun meillä ei ole tuota versiota ohjelmasta, jotta voisimme pystyttää testiympäristön auttaaksemme.  Ja jos teillä tuo versio kuitenkin on niin miksi se ei ole saatavilla maksaville asiakkaille joka sitä tarvitsee. Vaikka sitten varoituksen kera: Hyi sinua, tiesithän että tämä versio ei ole ollenkaan tuettu ja tietoturvapäivityksistäkään ei ole takuuta. (On-prem Nova ovat aika usein yrityksien sisäverkoissa palomuurien suojissa niin tietoturvapäivitykset ovat kovin teoreettinen riski - jos riski olisi konkreettinen niin olettaisi että niistä olisi versiosaatteissa kovaan ääneen sanottu että päivittäkää heti nyt on iso tietoturvapäivitys mukana.) 

Tomi Koskenvuori
CONTRIBUTOR **

tekijä Tomi Koskenvuori

Laitan tännekin vielä julkisesti suuret kiitokset Markolle, joka näyttää yksinään kannattelevan Novan tuotetukea hartioillaan. Kiitos.

Tomi Koskenvuori
CONTRIBUTOR **

tekijä Tomi Koskenvuori

Laitatko minulle postia tomi.koskenvuori@sht.fi, niin laitan sinulle linkin Onedriveen (tai johonkin muuhun, mikä kelpaa). Kiitos.

Accepted solution
Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

tekijä Marko Koivuniemi

Aika noloa Vismalta tämä(kin). Mutta minulta löytyy. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.