Minun alueeni
Apu
Marko Koivuniemi
CHAMPION ***

Bruttotarveraporttien ajo

tekijä Marko Koivuniemi

[Ideat katosivat näkyvistä? Oliko tuohon joku syy? Niissä majailee kuitenkin toteutumattominakin asioita vaikka keskustelujen pohjaksi.]

Mutta itse asiaan. Meillä käytetään paljon eri variaatioita bruttotarve-raportista. Eri tarpeisiin. En tiedä mitä konepellin alla tapahtuu mutta tuntuma on että rajauksista huolimatta laskenta tehdään aina kattavasti joka kerta. Oletettavasti tiedot tallennetaan jonnekin aputauluun. Voisiko käyttöliittymässä olla jokin äly tai optio jolla voisi sanoa että "Viimeisin bruttotarveraportti ajettu 7.2.2022 klo 14:00 -  rajauksilla N ja N. käytä näitä arvoja." Meidän käytössämme otetaan raportteja aika usein samoilla viikoilla ja muillakin rajauksilla ja raporttipohjien avulla sitten näistä louhitaan haluttu tieto. (Koska tarvitsemme rajauksia joita ei bruttotarveraportilla voi asettaa jne.)  Tämä nopeuttaisi eri raporttien ottamista ja useimmiten olisi riittävän tarkka tilanne. Ajatuksella että voisi vaikka tietty käyttäjä joka ajaa bruttotarpeen tarvitseman laskennan ja tätä tietoa sitten muut käyttäisivät omissa tarpeissaan saaden raportit nopeasti. 

 

 

1 VASTAUS1
Marko Koivuniemi
CHAMPION ***

tekijä Marko Koivuniemi

Tämä tuli taas mieleen. Eräässä yksikössämme raportin ajo tiukasti rajaten päivämäärillä kestää puoli tuntia. Jos halutaan ottaa pidemmällä aikavälillä niin aika tietysti kertautuu. Ja kun vastaavia raportteja otetaan eri tarpeisiin ja eri nimikelajeihin niin olisi mielestäni harkinnanvaraista jos raakadataa voitaisiin käyttää edellisestä ajosta. Tämä helpottaisi myös raportin testaustakin kunnon aineistolla.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.