Minun alueeni
Apu
Nice-Juuso
CONTRIBUTOR *

Crystal reports hidas

tekijä Nice-Juuso

Meillä on etäkäyttöön asennettu 2019 RDS- serveri ja kaikki siellä toimii muuten ongelmitta.

Crystal reportin käyttö vain on ihan älyttömän hidas.

Jokainen tuloste tai raportti mikä avataan kestää aueta toista minuuttia, joten se tekee työn teosta hiukan epämiellyttävää.

Suorituskyky ongelmaa siinä ei ole eikä verkkoliikenteen puolella.

Käyttäjätunnuksellakaan ei ole väliä koska kaikilla se on yhtä hidas

Mikäköhän tässä voisi olla vikana?

5 VASTAUSTA5
Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

tekijä Marko Koivuniemi

Lisään nyt tänne tiedoksi että eräällä käyttäjällä alkoi hidastelu Tuotanto-ohjelman tarrojen tulostuksessa. Antoi outoja virheilmoituksia joita piti klikkailla mutta sitten lopulta tulosti. Lopulta auttoi kun tämän käyttäjä profiilikansiosta poistui TU-alkuiset tiedostot ja forms.ini - otin ne talteen josko joskus metsästäisin tarkemman syyn. Eli se perinteinen taulukkoasetukset yms. joiden korruptoituminen on tuttua kauraa voi oirehtia myös näinkin. Palauta oletusasetukset auttaa jossakin kohdissa mutta joskus pitää siivota enemmän. Vika alkoi tässäkin yhtäkkiä eli jokin ehkä käyttäjän tekemä raahaus tai virheasetus mahdollistaa päätymisen tilanteeseen joka ei helposti ratkea. 

Accepted solution
Nice-Juuso
CONTRIBUTOR *

tekijä Nice-Juuso (Päivitetty ‎28-01-2022 13:08 tekijä Nice-Juuso )

Tuohon tulostin listaan tämä jotenkin varmasti liittyy. En vain voi estää tuota omien tulostimien tuontia kun kotona on USB-tulostin mihin pitää saada tulostettua.

Yhdellä käyttäjällä oli kyllä ohjelmassa tulostimia useampi kymmenen vaikkei ne missään muualla näy.

Kiitos siis vinkistä täytyy alkaa tutkimaan mistä ne tulostimet sinne oikein jäävät kummittelemaan.

rekisteristä piti käydä puukottamassa ne turhat tulostimet pois ja sen jälkeen tuli raportit taas ihan normi nopeudella.

HKEY_USERS\<User Sid>\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\Devices eli tuosta sijainnista

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Hyvä tietää. Joskus auttoi portin asetuksien hierominen elit tulostetaanko suoraan tulostimelle -asetus auttoi.  Puhumattakaan että jos kone on lisännyt tulostimen WSD-porttina niin se on yksi maanvaiva. (Ei tosin kokemusta Novan kanssa mutta yleisesti ensimmäinen homma on vaihtaa WSD-portti hevonkuuseen.) 

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

tekijä Marko Koivuniemi

Nämä ovat kyllä joskus henkimaailman asioita. Juuri tällä viikolla eräs tapaus että tulostuksen eka sivu kesti yli 2 minuuttia - muut tulivat nopeasti. Käytti vanhaa RDP-palvelinta ja yhteyden läpi tulevaa tulostinta. Vaihdettiin käyttäjä uudelle palvelimelle ilman mitään muutoksia - tulostus samalla tavalla. Eka sivu 3 sekunnissa. 

Accepted solution
Janne Juvonen
CONTRIBUTOR **

tekijä Janne Juvonen

Asenna tulostimet paikallisesti RDS palvelimelle ja estä käyttäjiä tuomasta omia tulostimia RDP-yhteyden läpi. Crystal Raports tekee raportit tulostinohjaimen kanssa.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.