Annica Hannukainen
CONTRIBUTOR **

EAN-koodi näkyviin myyntitilaukselle

tekijä Annica Hannukainen

Hei,

Miten EAN-koodin saa näkyviin myyntitilaukselle? Taulukkomäärittelyistä löytyy paljon eri vaihtoehtoja, mutta EAN-koodi vaihtoehtoa ei löytynyt. EAN-koodin näkyvyys olisi hyödyllinen, kun myyntitilauksesta tiedot kopioi exceliin.

6 VASTAUSTA6
Alice US
CONTRIBUTOR **

tekijä Alice US

Hei, en tiedä onko tästä mitään apua, mutta meillä on käytössä EAN-koodit myyntilauksella niin että itse ohjelmassa ne eivät näy mutta tulostetulla lomakkeella ne näkyy. Tulostettaessa valitsee raporttipohjaksi sellaisen version mihin EAN on määritetty mukaan kirjattavaksi. Joku ehkä osaa kertoa miten sellainen raporttipohja tehdään. Meillä sen muistaakseni teki yhteistyökumppanin Nova-expertti 😉

Sami Soinila
VISMA

tekijä Sami Soinila

Moi,

 

Marko olikin jo kerennyt vastata. Mutta tosiaan kun EAN koodi tieto on varasto taulussa niin sitä ei tilauksen riveille saa lisätty. EAN koodi näkyy kyllä nimikeapu ikkunassa ScreenHunter_3098 Feb. 14 08.13.jpg. Jos teillä käytetään toimintoa "Kopioi taulukkolaskentaan" niin siihen EAN koodia ei saa lisättyä. Jos taas on raportista kyse niin siihen sen saa raporttiräätälöintinä.

Annica Hannukainen
CONTRIBUTOR **

Harmi ettei tämä onnistu. Nopeuttaisi paljon toimintaa ja palvelisi taulukkolaskennassa. Outoa silti, ettei nämä numerot (eankoodi) siirry myyntitilaukselle, vaikka kaikkia muita tietoja, kuten ostohinta, myyntihinta ja nimike sekä ym. muita siirtyy.

Accepted solution
Anders Fordell
VISMA

Moi Annica,

 

Voidaan myös tehdä pieni räätälöinti myyntitilauksen tallennukseen joka kopioi tuoteen eankoodi tilaus riville. Teidän tapauksessa pitää myös huomioida edi tilaukset. Jos haluat tietää lisää niin ota yhteyttä,

anders.fordell@visma.com

 

Terv. Anders

 

 

 

Marko Koivuniemi
CHAMPION ***

Juuri tämän vuoksi vähn kyselin toimintamalleja että mitä ja miten te haluatte tietoja exceliin. Josko meistä muista Novan käyttäjistä löytyisi tahoja joilla on sama tarve mutta joka on hoitanut asiat eri tavalla. Ehkä jonkun muun tapa on parempi tai ratkaisee  ongelmat eri tavalla. Näin itselläni nörttinä tuli mieleen että EAN-koodi yksilöi tuotteen, mutta niin yksilöi myös tuotekoodi - siinä mielessä enari ei tuo lisäarvoa koska koodin ja EAN-koodin yhteys on yhden suhde yhteen. Vai onko eri Novan koodeilla joskus sama enari jolloin excelissä lajittelu enarin mukaan toisi jotain uutta informaatiota.

Ja jos sitten enari-tietoja haetaan esim ajoittaisiin raportteihin niin silloin ne on helppo ottaa myös Novan raportilta eikä tilauksilta yksitellen. Jos taas tilauskohtainen excelöinti johtuu esim. jostain tarroituksista niin siihenkin on omat keinonsa Novan raporttipohjissa jne.

Marko Koivuniemi
CHAMPION ***

tekijä Marko Koivuniemi

EAN-koodi on varasto-ohjelman takana ja tieto majailee siis eri tietokannassa. Tilauksen rivitiedoissa se ei suoraan ole. Onko tuo kopiointi käsin tapahtuva aina yksitellen per tilaus vai onko tarve jokin raporttitekninen vaikka 1/kuukausi jolloin käydään läpi. Voisiko olla esim joku tilauskannan raportti joka listaisi tilausrivit. Tuollaiseen raporttiin EAN-koodin lisääminen riville on helppoa. Silloin sen voisi viedä exceliin sellaisenaankin kun vienti asetukset käy läpi.