Minun alueeni
Apu
Marko Korjus
CONTRIBUTOR **

Laskun tuonnissa nettohinta ei toimi

tekijä Marko Korjus

Hei,

 

Kun tuomme Visma Novaa 10.3:een laskutuksen Tiedosto/Tietojen tuonti -toiminnolla laskuja, niin laskulle tuleva nettohinta ei päivity Novaan ollenkaan.

 

Nettohinta tulee lukuna kyllä näkyviin sarakkeeseen ihan ok, mutta jos otan laskusta kateraportin, niin laskun kate on aina 100%, elikkä nettohinta ei ole laskulle todellisuudessa kirjautunut. Ongelma korjautuu siten, että ottaa laskun muokkaustilaan ja käy kirjoittamassa nettosarakkeen soluihin samat luvut päälle uudestaan.

 

Kysymys lienee nyt jollain tapaa siitä, että tuodun laskun nettosarake ei päivity Novan tietokantaan kuten pitäisi. Tähän lienee jokin valmis ratkaisu, mutta en nyt nopeasti löytänyt. Kiitos.

 

Käytämme Visman pilvipalvelua.

 

// Marko Korjus, Data Group Saimaa

3 VASTAUSTA3
Accepted solution
Marko Koivuniemi
CHAMPION ***

tekijä Marko Koivuniemi (Päivitetty ‎10-01-2022 10:30 tekijä Marko Koivuniemi )

Ongelman juurisyy on se, että Laskurivillä NETTO-kentän takana on LASKURIVI-taulun VNETTO-kenttä ja todennäköisesti tuo kuvan kohta tutkaileekin  NETTO-kenttää. (Tuli meillekin vastaan eräässä räätälöinnissä.)  Eli kannattanee tehdä helppariin tiketti aiheesta erikseen, jotta selviää onko kyseessä ns. vika vai ominaisuus. Ainakin toistaiseksi olen käsityksessä että Community ei ole ihan niin suora väylä tukeen vaan ennemmin vertaistukeen. (En onnistunut vastausta laittamaan Nova-ikkunan Infolinen kautta. Herjasi jotain urlin parametrista. )

Marko Korjus
CONTRIBUTOR **

Thx! Laitan tästä heti tiketin sisään.

Marko Korjus
CONTRIBUTOR **

tekijä Marko Korjus

Hei, ja lisään tähän vielä selventävän kuvan ongelmasta. Nettohinnat on riveillä näkyvissä, mutta ne eivät oikeasti ole kannassa, koska kate on 100%.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.