Minun alueeni
Apu
Mikael70
CONTRIBUTOR **

Liitteen lisääminen verkkolaskuun

tekijä Mikael70

Hei,

 

Miksi liitteen lisääminen verkkolaskuun "linkit" painikkeen takaa ei onnistu vaikka hakemisto polku on oikein ja tiedostot näkyvät polussa.

Tiedostoa lisättäessä tulee ilmoitus "pdf ei voi käyttää linkkinä. Tiedoston pääte ei kelpaa, tai tiedoston tyyppi on muuttunut, eikä se vastaa tiedoston sisältöä"

 

Mitä teen väärin ????

9 VASTAUSTA9
Accepted solution
Sami Soinila
VISMA

tekijä Sami Soinila

Moi Mikael70,

 

Kun lisäät linkkiä niin sinulla on varmaan tiedoston valinta ikkunassa esikatselu käytössä, kun klikkaat sen pois niin antaa lisätä. Ohjelma olettaa, että tiedosto on käytössä.

 

SamiSoinila_0-1704884156949.png

 

Mikael70
CONTRIBUTOR **

tekijä Mikael70

Hei,

 

Tuo ohje auttoi, onpa hassu ohjelmisto kun liitteen esikatselu estää liitteen lisäämisen samassa ohjelmassa. Ymmärtäisin jos liite olisi tietokoneen työpöydällä auki.

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Tuo on käyttöjärjestelmän asioita. Tiedosto on silloin auki käyttöjärjestelmän omassa esikatseluohjelmassa. Toinen kysymys on että miksi se estää liittämisen koska tiedosto liitetään kopiona eikä muokattavana. Mutta jänniä juttuja nämä välillä ovat. Itselläni vastaava on tullut vastaan  esimerkiksi kun Novaan raporttiräätälöintejä työssäni paljon teen. Kun rapsapohja on Crystal Reportsissa auki niin päivitetyn pohjan kopiointi Novan J-asemalle ei välttämättä onnistu käytössäni olevalla Teracopy-apuohjelmalla mutta Windowsin oma resurssienhallinta taas toimii. Joka tapauksessa virheilmoitus tietysti menee pahasti metsään eikä auta yhtään tilannetta. 

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

tekijä Marko Koivuniemi

Mulla oli kutina että olen törmännyt tähän samaan virheilmoitukseen ja nythän minä sain sen kaivettua Novan virhelokeista. Tai ei ihan samaa mutta vastaava. Meillä tuo virhe tuli käsittääkseni jos MERKKI-kentässä on vinoviivoja. Esimerkkitapaus muistaakseni oli merkkikentässä "M5010853/ASIAKAS NIMI", jolloin logiin tulee 

Polun \\PALVELIN\NOVA\NOVA\YR3\USER\M5010\853 ASIAKAS NIMI_T5929184_1002268.pdf osaa ei löytynyt.;Sahkoposti;TulostaSahkopostiin

Eli voisiko vika johtuakin nyt kyseisen laskun merkki, tilausnumeronne tjsp. kenttien sisällöstä kun Nova yrittää paketoida laskua pdf-pakettiin lähetystä varten? 

Mikael70
CONTRIBUTOR **

hei,

 

tiedosto on tyyliä: "IMG_20231221_0001.pdf"

tuosta merkkijonosta en osaa sanoa mitään 😞

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Mielikuvitus loppuu - eli todennäköisesti vika on joku äärimmäisen pieni. 🙂 Kokeilin jopa kuvatiedostoa vaihtaa vain pdf-tarkenteelle josko olisi niin fiksu että tutkisi tiedostoa. En saanut toistettua. Mutta siis laskuissa olevia kenttiä jotka lähtevän verkkolaskuaineiston mukana ja saattavat aiheuttaa ongelmia ovat ainakin kuvassa mainitut. Jos siellä on jotain erikoista. niin kannattaa testata. Joskus esim jos on tietoa kopioitu wordista niin tulee väärää merkkiä mukana. Voisit vaikka ottaa kuvakaappauksen virhetilanteesta - kun valitset tiedostoa ja sen jälkeen kun ilmoitus ruudulla. 

Mutta nyt lähden joulunviettoon. kuvakaappaus_2023-12-22 (1).jpg

Mikael70
CONTRIBUTOR **

Hei,

 

Nyt kokeilimme pääkäyttäjän koneella liittää tiedostoa laskuun ja onnistui liittää ja lähettää. eli ongelma on minun koneella.

Mikael70
CONTRIBUTOR **

tekijä Mikael70

Hei,

 

Ei onnistunut, edelleen sama virhe ilmoitus toistuu 😞

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

tekijä Marko Koivuniemi

Olisiko tiedoston nimi vääränlainen - eli siinä on välilyönti. Ohjeesta poimittua: "Liitteen nimi voi sisältää numeroita ja kirjaimia (a-z), mutta ei erikoismerkkejä eikä välilyöntejä. Liitteen nimi ei myöskään voi olla sama kuin laskun numero." 
Valitettavan yleistä nykyäään on tiedoston nimeäminen niin etät siellä on välilyöntejä - harvoin se nykyään ongelmia auttaa mutta silti. Jos haluaa erotella niin voi käyttää "Tässä on tiedosto.pdf"-nimen sijaan "Tässä_on_tiedosto.pdf". 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.