Minun alueeni
Apu
Olli Hietala
VISMA

Maksu ulkomaiselle pankkitilille Novasta

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎08-09-2017 15:34 tekijä Olli Hietala VISMA )

Kuinka saan maksettua ulkomaiselle toimittajalle maksun Novasta?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎03-04-2020 10:39 tekijä Olli Hietala VISMA )

Ostolaskunne on nyt syötetty varmaankin lajiin 01.Ostolasku. Näette lajin työkalupalkin oikeasta yläkulmasta. Ulkomaanmaksun muodostaminen vaatii WTO Toimittajakortisto -lisenssin.

Jotta Nova Ostoreskontra ei tarkistaisi tilinumeroa, ulkomaanlaskut tulee syöttää lajiin 50.Ulkomaa. Nyt ohjelma tarkistaa tilinumeron ja herjaa siksi, koska se ei ole kotimainen IBAN tilinumero.

Korjaa tilanne seuraavalla tavalla:

1. Hae ko. ostolasku Ostoreskontrassa näkyviin ja valitse Tiedosto > Vaihda laji, valitse lajiksi 50.ULKOMAA ja ota ruksi pois kohdasta ‘säilytä alkuperäinen’. Paina OK.

2. Nyt lasku löytyy oikealta laskulajilta, mutta tarkista vielä seuraavat tiedot toimittajakortistosta:

  • Onhan toimittajan Y-tunnuksen kaksi ensimmäistä merkkiä toimittajan maakoodi, eli esim. SE jos se on ruotsalainen. Toimittajan oikean Y-tunnuksen voit syöttää näiden merkkien perään
  • Onhan toimittajan tilitiedot näkymässä täppä kohdassa ‘ulkomainen toimittaja’. Tilitiedot ovat näkyvissä kun avaat toimittajakortiston koko näytölle.
  • Jos teit muutoksia toimittajan tietoihin muista hakea toimittaja uudelleen ostolaskulle!

 

3. Nyt voit muodostaa maksuaineiston ulkomaan laskusta. Avaa maksuluettelo ja valitse myös siellä oikea laji, eli 4. Ulkomaan laskut.

Maksuaineiston muodostus ikkunassa valitse ISO20022 ja ulkomaan laskut. Jos et aiemmin ole muodostanut ulkomaan laskuista maksuaineistoa on tiedosto polku tyhjä, tarkista pankkiohjelmasi tarjoajalta mikä polun tulisi olla. Tiedostonimen tulisi olla eri kuin kotimaanlaskuilla jotta nämä eivät vahingossa tallennu toistensa päälle.
___________________________________________________________________

Tiedostopolku jos käytössäsi on Visma Monipankki

Jos käytössäsi on Visma Monipankki tulee sinun tehdä maksuaineisto vanhassa LUM muodossa. Maksun eräpäivä tulee vasta Monipankin lähetysvaiheessa kohdassa 'aineistopäiväys'. Näet oikean tiedostopolun seuraavalla tavalla:
Avaa Monipankin päänäkymän yläosasta Avusta > Tietoja Monipankista, ota ylös Aineistohakemisto kohdasta polku. Se on esim. C:/Visma/MP/Data.

Tämän jälkeen avaa Tiedonsiirrot > Kertavalinnat ja paina Nimet- painiketta niin näet millä nimellä tiedostojen pitää olla Data kansiossa jotta Monipankki tunnistaa ne. Ota ylös aineiston nimi jota haluat nyt lähettää esim. Muun valuuttamaksuaineiston lähetys kohdasta jos haluat lähettää valuuttamaksuaineistoja joita olet muodostanut Ostoreskontrastasi.

  • Yhdistä nyt nämä kaksi polkua niin saat tiedostopolun joka sinun tulee syöttää Maksuaineiston muodostus ikkunaan ostoreskontrassa. (koko polku voi olla esim. C:/Visma/MP/Data/MERMV01.01 )
Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.