peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Olli Hietala
VISMA

Miten lomaoikeuspäivät lasketaan Nova Palkanlaskennassa?

tekijä Olli Hietala

Miten lomaoikeuspäivät lasketaan Nova Palkanlaskennassa?

1 VASTAUS1
Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎23-04-2018 11:16 tekijä Olli Hietala VISMA )

Kuukauden työpäivien laskenta Lomapalkkalaskelma laskee ensin lomakuukaudet ajalta 1.4.20xx-31.3.20xx eli 12kk. Sen jälkeen ohjelma tarkistaa, onko kuukauden työpäivien lukumäärä pienempi kuin 14 ja jättää sellaiset kuukaudet pois. Vertailussa käytetään palkkakauden Loppupvm-kentän tietoa.

Kuva_3506.jpg

 

Mikäli ohjelman antama lomaoikeuspäivien lukumäärä ei mielestäsi vastaa henkilön lomaoikeutta, tarkista palkkakausien loppupäivämäärät.

Esimerkki: palkkakausi kaksi viikkoa Tässä tarkastellaan tilannetta, jossa henkilöllä on kahden viikon palkkakaudet ja mahdollisesti myös katkoja palkanmaksun välissä. Palkkajaksojen ollessa kaksi viikkoa saattaa joillain palkkakausilla olla kolme palkkakauden loppupäivää samalla kuukaudella ja joillain kuukausilla ainoastaan yksi. 


Palkkakauden loppupäivän ja maksupäivän ajoittuessa eri kuukausille esimerkiksi tammikuulle jää ainoastaan yksi palkkakausi – loppupäivältään 25.1. Tämän palkkakauden työpäiviä on 10 eli ohjelman logiikan mukaan ko. kuukausi ei kerrytä lomaoikeutta.

Kuva_3507.jpg

Lomaoikeutta kerryttävien päivien lisääminen manuaalisesti Lomaoikeutta kerryttäviin päiviin voi vaikuttaa lisäämällä manuaalisesti laskennallisen palkkalajin, jolla lisätään palkkakaudelle ”työpäiviä” siten, että tammikuun työpäiviksi tulee yhteensä vähintään 14.

Kuva_3508.jpg

Tulosta lomapalkkalaskelma käyttäen tulostusehtona Työpäiviin lisättävät palkkalajit -valintaa 

Kuva_3509.jpg