peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu

Miten oikaisen työnantajan sosiaaliturvamaksun? Miten tehdään sotu-hyvitys?

Miten oikaisen työnantajan sosiaaliturvamaksun? Miten tehdään sotu-hyvitys?

3VASTAUSTA3
Highlighted

Viite: Miten oikaisen työnantajan sosiaaliturvamaksun? Miten tehdään sotu-hyvitys?

(updated by Olli Hietala VISMA ‎23-04-2018 10:53 )

Laskennallisella palkkalajilla kirjatut tapahtumat huomioidaan kausiveroilmoituksella (kohta 610 maksettava työnantajan sosiaaliturvamaksu) ja ilmoitetaan työnantajan vuosi-ilmoituksella kohdassa 631 Sosiaaliturvamaksun määrästä tehdyt vähennykset.

 

Palkanlaskentaan perustetaan uusi palkkalaji jolle määritellään tyypiksi (0 Laskennallinen) ja tarkennukseksi (90 Hyvitettävä sotu). 


Palkkalajin tiliöinti tehdään samoille tileille, jotka on määritelty palkanlaskennan ohjaustietoihin tiliöintiryhmän sosiaaliturvamaksun tiliöintitietoihin. Koska kyseessä on oikaisu maksettavasta sotumaksusta, tiliöi ohjelma viennit samoille tileille päinvastoin kuin normaalin sotumaksun tiliöinnissä.

Kuva_3494.jpg

Tätä palkkalajia käytetään niillä palkansaajille, joiden palkasta oikaisu voidaan tehdä. Palkkalajilla kirjataan aina peruste, josta sosiaaliturvamaksun osuus lasketaan.

Kuva_3495.jpg

Jos laskennallista palkkalajia ei haluta näyttää palkansaajalle, palkkaerittelyn tulostuksessa voidaan rajata laskennalliset palkkalajit pois.

Kuva_3496.jpg

Highlighted
CONTRIBUTOR ***

Vastaus: Viite: Miten oikaisen työnantajan sosiaaliturvamaksun? Miten tehdään sotu-hyvitys?

Hei,

Onko antaa vinkkiä miten tehdään oikaisu jos työntekijän työsuhde on päättynyt ja hänelle ei ole enää maksettavia palkkoja?  

Highlighted
CONTRIBUTOR *

Vastaus: Viite: Miten oikaisen työnantajan sosiaaliturvamaksun? Miten tehdään sotu-hyvitys?

Miten sotuhyvitys pitäisi tehdä vuodenvaihteessa, kun tammikuussa oikaistaan joulukuun sotua? Nyt tehtävä laskennallisella palkkalajilla tehtävä oikaisu menee uuden prosentin mukaan, vaikka pitäisi mennä viimevuotisella prosentilla.