Minun alueeni
Apu
Olli Hietala
VISMA

Miten oikaisen työnantajan sosiaaliturvamaksun? Miten tehdään sotu-hyvitys?

tekijä Olli Hietala

Miten oikaisen työnantajan sosiaaliturvamaksun? Miten tehdään sotu-hyvitys?

6 VASTAUSTA6
Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎23-04-2018 10:53 tekijä Olli Hietala VISMA )

Laskennallisella palkkalajilla kirjatut tapahtumat huomioidaan kausiveroilmoituksella (kohta 610 maksettava työnantajan sosiaaliturvamaksu) ja ilmoitetaan työnantajan vuosi-ilmoituksella kohdassa 631 Sosiaaliturvamaksun määrästä tehdyt vähennykset.

 

Palkanlaskentaan perustetaan uusi palkkalaji jolle määritellään tyypiksi (0 Laskennallinen) ja tarkennukseksi (90 Hyvitettävä sotu). 


Palkkalajin tiliöinti tehdään samoille tileille, jotka on määritelty palkanlaskennan ohjaustietoihin tiliöintiryhmän sosiaaliturvamaksun tiliöintitietoihin. Koska kyseessä on oikaisu maksettavasta sotumaksusta, tiliöi ohjelma viennit samoille tileille päinvastoin kuin normaalin sotumaksun tiliöinnissä.

Kuva_3494.jpg

Tätä palkkalajia käytetään niillä palkansaajille, joiden palkasta oikaisu voidaan tehdä. Palkkalajilla kirjataan aina peruste, josta sosiaaliturvamaksun osuus lasketaan.

Kuva_3495.jpg

Jos laskennallista palkkalajia ei haluta näyttää palkansaajalle, palkkaerittelyn tulostuksessa voidaan rajata laskennalliset palkkalajit pois.

Kuva_3496.jpg

Elken
CONTRIBUTOR *

tekijä Elken

Hei, saisiko tähän päivitetyn ohjeistuksen, kiitos.

Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Hei Elken,

 

Ohjeistus on edelleen sama vaikka kuvat ovatkin vanhalla ulkoasulla otettuja ja päivämäärinä on menneitä päiväyksiä.

 

-Olli, Visma Sovellustuki

MarkiJ
CONTRIBUTOR *

tekijä MarkiJ

Hei. Olen hieman noviisi näissä tiliöinti asioissa, mutta kuinka laitan tuon sosiaalimaksun hyvityksen palkan ohjaustietoihin niin että tilit menee oikein. Palkkalajeihin kun laitan niin vähentää vain toiselta tililtä.

seija
CONTRIBUTOR *

tekijä seija

Miten sotuhyvitys pitäisi tehdä vuodenvaihteessa, kun tammikuussa oikaistaan joulukuun sotua? Nyt tehtävä laskennallisella palkkalajilla tehtävä oikaisu menee uuden prosentin mukaan, vaikka pitäisi mennä viimevuotisella prosentilla.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei,

Onko antaa vinkkiä miten tehdään oikaisu jos työntekijän työsuhde on päättynyt ja hänelle ei ole enää maksettavia palkkoja?  

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.