Minun alueeni
Apu
Mira Mäkinen-Saarikko1
CONTRIBUTOR **

Nova 10.3 hyvityslaskun kopioiminen

tekijä Mira Mäkinen-Saarikko1

Moi,

 

Ikävää, että Nova 10.3 ei voi kopioida hyvityslaskua, 
joutuu kirjoittamaan uudestaan saman laskun

uudelle vastaanottajalle. Laskussa muuttuisi 
vain vastaanottaja.

7 VASTAUSTA7
SH1
CONTRIBUTOR **

tekijä SH1

Hei, Tämä on tosi harmillista, että hyvityslaskua ei voida kopioida. Meillä saattaa olla esim. keskusliikkeille laskuja joiden rivimäärä on sesonkiaikana liki sata ja joskus ylikin, jos siellä on hintavirhe (kampanjan tms. takia), teemme siitä hyvityslaskun, nollaamme ja poistamme oikealla hinnalla olevat tuoterivit, mutta sitten se uuden laskun tekeminen onkin haasteellinen kun taas joudut kopioimaan sen veloituslaskun ja taas poistamaan oikealla hinnalla olleet tuotteet (kun hyvityslaskulla olisi jo ylim.rivit poistettu) ja korjaamaan hinnan. Tämä hyvityslaskun kopioiminen pitäisi olla käyttäjäkohtainen tai jotenkin valittavissa. 

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

tekijä Marko Koivuniemi

En nyt osaa sanoa olisiko tästä apua mutta voisiko vähän soveltaa ja tehdä asiakkaalle nollalaskun, jota voisi käyttää apuna kopioidessa sitä hyvityslaskuiksi?

SariMa1
CONTRIBUTOR **

tekijä SariMa1

Tässä on ideaa, näin toteutan tämän hommelin.

Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Hei @Mira Mäkinen-Saarikko1 ,

 

Kiitos palautteestasi. Tämä muutos on tullut jo vuoden 2020 alussa jolloin tuo hyvityslaskujen kopiointi on estetty ohjelmassa sillä ne saattoivat aiheuttaa virheitä varastosaldoissa. Lisäksi hyvityslasku luodaan yleensä veloituslaskusta.

 

-Olli, Visma Sovellustuki

SariMa1
CONTRIBUTOR **

tekijä SariMa1

Hei,

 

On kuitenkin olemassa vuosialennushyvitteitä, joista tehdään hyvityslasku neljännesvuosittain asiakkaalle saavutetun myynnin perusteella.  Tukkureiden kanssa tällaiset sopimukset ovat yleisiä. Hyvityslaskujen kirjauksella aina alusta alkaen  on työllistävä vaikutus.  Voisiko tällaiset nimikkeet "vuosialennus", joilla ei ole varastovaikutusta tehdä omaan kirjauspisteeseen, jossa hyvityslaskujen kopioiminen olisi mahdollista?

 

Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Hei @SariMa1 ,

 

Suosittelen kirjaamaan asiasta meille kehitystoiveen Visma Communityn Ideat- osioon niin tuotekehityksemme voi käsitellä toiveesi sitä kautta.

 

Tuli mieleen, että eikö tuossa kuvaamassasi tilanteessa voi hyvityslaskua luoda asiakkaan veloituslaskusta? Nova antaa tehdä hyvityslaskun vaikka useamman kerran samasta veloituslaskusta. Tosiaan hyvityslaskusta tämä ei ole enää onnistunut Nova 10.0 versiosta eteenpäin.

 

-Olli , Visma Sovellustuki

SariMa1
CONTRIBUTOR **

tekijä SariMa1

Hei,

Ongelma on se, ettei veloituslaskua ole.  Asiakkaan ostot otetaan tilastosta esim. 1.1-31.3.2021, jotka

on 100.000,00 ja siitä asiakas saa 3% vuosialennuksen 3000,00€.  Alennus annetaan hyvityslaskulla,

koska asiakas on nk. jatkuva asiakas.

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.