Minun alueeni
Apu
Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Nova 10.4 ja mahdolliset yllätykset?

tekijä Marko Koivuniemi

En tiedä onko sovelluspalvelussa jo 10.4 - meillä on omalla palvelimella Nova. Mutta ajattelin että jos 10.4. on tuonut mukanaan epätoivottuja asioita tai muita huomioita niin nyt olisi hyvä aika niitä jakaa meille jotka vielä odotamme sopivaa hetkeä päivityksen tekemiseen.  Jollekin pieni ärsyttävä bugi voi olla toimintoja halvauttava riesa. 

Palkanlaskennan kaavojen käsipelillä talteenotto ja tallennus uuteen, ovat asia jonka tiedän helposti unohtavani, joten kirjoitan senkin tänne. Minusta se olisi pitänyt ottaa huomioon kyllä päivityspakettia tehtäessä. 

11 VASTAUSTA11
Samuli
CONTRIBUTOR *

tekijä Samuli

Meillä myös uusi myyntitilaus niin hidas että yksitellen kaikki 6 myyjää ja 2 varasto konetta siirtynyt käyttämään vanhaa.
Nova SaaS palvelussa ulkopuolella.
Myös vanha myyntitilaus puoli toimii hitaammin kuin aiemmin. Todella turhauttavaa ja vaikuttaa jo tehokkuuteen, kun joutuu joka klikkausta odottaa 1-5sek.

Eveliina
CONTRIBUTOR ***

tekijä Eveliina

Myyntitilauspuoli toimii hitaasti, mutta ei onneksi niin hitaasti kuin laskutus puoli. Milloin näihin muutosta? Itse en vieläkään voi käyttää "uutta" laskutuspuolta juuri tuon hitauden takia ja pian käy sama myyntitilauspuolelle.

SariMa1
CONTRIBUTOR **

tekijä SariMa1

Hei,

 

Samoin täällä, laskutuspuolta ei voi käyttää koska se on totaalisen hidas.  Uusi myyntipuolikin on sisällöllisesti huonompi

kuin entinen.  Ulkoasu ei korjaa puutteita....  Räätälöidyt raportit  eivät toimi joka tarkoittaa, että pitäisi tehdä uusi

projekti niiden muokkaamiseksi käyttökuntoon.  Palkkojen kaavat käsisyöttöön.   Kun Nova päivittyy voi varautua ylimääräiseen työhön.  "Onneksi" vanhat toimii vielä.

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

tekijä Marko Koivuniemi

Tiedoksi, että jos räätälöidyt raportit jotka eivät toimi ovat vahvareita, laskupohjia ja lähetteitä niin ongelma on selvillä ja korjauksessa. Kannattaa kysellä sovellustuesta. Ainakin meillä alkuperäiset räätälöidyt lasku- yms. pohjat eivät sisältäneet tiettyä uudempien raporttipohjien mukanaan tuomaa alv-erittelyä ja uusi MT-ohjelma tällä hetkellä vaatii sen olemassaolon. Siksi sama rapsapohja ei toimi uudessa joka toimii vanhassa. 

Accepted solution
Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Onko teillä Nova pilvipalvelussa vai omalla palvelimella? Kuinka kauan Nova on ollut käytössä? Kun meillä on yli 15-vuotias Nova-kanta jossa on tilauksia ja muuta todella paljon ja Nova omalla palvelimella. Jotenkin itse arvelisin hitauden liittyvän tuohon listanäkymään joka vaatii vähän latailua. Uuden MT:n lajinvaihto oli meillä ainakin hidasta ja siihen on tulossa korjausta. Meille tänään korjaus toimitettiin täsmätoimituksena mutta en ole vielä ehtinyt sitä testata. Huomenna ehkä olen viisaampi. 

Accepted solution
Eveliina
CONTRIBUTOR ***

Pilvipalveluna on ja Nova ollut käytössä jo lähes 20 vuotta. Kanta on suuri ja sen ajattelinkin olevan syynä miksi niin hidas tuo sovellus. Ehkä siinä pitäisi saada rajattua lista-näkymään vain esim kuluvan ja edellisen vuoden tapahtumat, en tiedä, mutta ihan liian takkusta.

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Hienoa että muillakin on samoja huolia. Olen miettinyt kannan putsausta - ts. aloittamista tyhjästä kannasta esim. tietyn verran vuosia taaksepäin. Mutta siihen ei oikein ole mitään yksiselitteistä ohjeistusta joten se on aina jäänyt tekemättä. Pelkään etät sitten joku historia/tilasto tai joku muu katkeaa. Se voisikin olla yksi kehitysehdotus että Novassa olisi jokin oma toiminto että "arkistoi kaikki tapahtumat vanhempia kuin nn." - näin tulisi ajateltua kaikki mikä vaikuttaa mihinkin. Itselläni kun on pääsy suoraan tietokantaan pystyn kyllä poistamaan kaikenlaista, mutta senkin jälkeen pitäisi itse kanta huoltaa ja tiivistää. Tai sitten tämä voisi olla jokin selvästi tuotteistettu konsulttityö: "YR-kannan huolto  joka sisältäisi että varsinaiseen YR-kantaan jäisi halutun määrän vuosia ja muut jäisivät arkistokantaan. 

Timo Sievänen
CONTRIBUTOR **

tekijä Timo Sievänen

Onko tuossa uudessa myyntitilauksessa mahdollista purkaa tuotteen rakennetta myyntitilaukselle? Tämä on meille tärkeä ominaisuus kun teemme päivässä monenlaisia letkuja ei sopimusvalmistus asiakkaille jolloin käytämme yhtä koodia millä asennelman tavarat myydään ja  saadaan pois saldoilta.

 

Emme ainakaan vielä ole keksineet miten tämä onnistuu.

Hei Timo,

 

Uudistetussa Myyntitilauksessa rakenteiden purkaminen tapahtuu kuten ennenkin.

Jos teillä on tässä jotakin ongelmaa, avaathan tästä tukipyynnön sovellustukeen. 

Kirsi Fjäder
CONTRIBUTOR *

tekijä Kirsi Fjäder

Meillä on ainakin uudesta versiosta hävinnyt räätälöityjä tulosteita esim. tilausvahvistus, joka on muokattu meidän tarpeisiin.

Englanninkielinen versio ei toimi ollenkaan - tämän enempää en jaksanut testata, kun käänsin takaisin vanhaan versioon.

 

Hei,
Räätälöityjen raporttien lisäyksessä ollut virhetilanne esiintyi Sovelluspalvelussa. Virhe on korjattu ja korjaus on huomenna perjantaina 18.3.2022 käytettävissä Sovelluspalvelussa.

Huomioittehan, että räätälöidyt raportit tulee lisätä näkyviin uuteen Myyntitilaukset-sovellukseen Raportit-ikkunan Lisää-painikkeella (Raportit-ikkuna aukeaa Tulostus-ikkunasta).

MariSkyttl_0-1647521948808.png

Pyydämme tekemään tukipyynnön kirjoittamastasi englanninkielisen version toimimattomuudesta. Kuvaathan pyyntöön kuinka englanninkielinen versio ei toimi. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.