Minun alueeni
Apu
Marko Waenerberg
CONTRIBUTOR **

Nova 9.8 kaatuu WIN10 työaemilla

tekijä Marko Waenerberg
Mistä voi johtua Nova 9.8 kaatuminen WIN10 ympäristössä? Ohjelma yksinkertaisesti sammuu/ lopettaa itsensä ilman virheilmoitusta. Tämä tapahtuu kymmeniä kertoja päivässä kaikilla WIN10 työasemilla. Työasemat ovat uusia Fujitsun business pöytäkoneita. Samoin SQL ja serveri on uusittu. Sama ongelma oli tosin jo aikaisemminkin WIN10 koneissa ennen laittoston uusimista. Verkko/ toimialue on tarksitettu. Kyseessä myyntitilaukset, ostotilaukset, varastokirjanpito, myynrireskontra jne. WIN7 koneissa tätä ongelmaa taas ei ole ollut.
18 VASTAUSTA18
Benkku
CONTRIBUTOR ***

tekijä Benkku

Kannattaa työasemiin määrittää myös, ettei idle tilaisia mapattuja levyasemia irtikytketä.

 

Net config server /AUTODISCONNECT: -1

https://support.microsoft.com/en-ca/help/297684/mapped-drive-connection-to-network-share-may-be-lost

 

...ja tarkistaa myös ettei virranhallinta katkaise verkkoyhteyttä.

 

Levyn mappaus GPO replace vs. update selitettynä.

https://social.technet.microsoft.com/Forums/ie/en-US/980c1ebb-d1d1-4f83-80b7-f9f5ab8244a1/difference...

 

Mitä tulee Nova asennukseen, niin 'ei kyllä ole tätä päivää' ohjelmien asennus verkkolevylle ja sieltä verkon yli latailu, etenkin kun Nova vaatii kirjoitusoikeudet verkkojakoon.

 

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

tekijä Marko Koivuniemi

Kiitos hyvästä vinkistä. Ja olen samaa mieltä verkkolevyn käytöstä osittain ainakin. Voisi kenties olla optio jossa voisi exet ja muut kirjastot asentaa omalle koneelle ja J-asema jäisi ini-tiedostoille, raporttipohjilla ja profiilikansioille. Näin verkkolevyn räpsyntä ei kaataisi Novaa mutta käyttäjän asetukset ja muut säilyvät koneelta toiselle vaihdettaessa.

Kun kuitenkin päivitystilanteissa aika usein pitää Workstation -asennus suorittaa niin muutos ei välttämättä niin hirveitä lisätyöllistymisiä aiheuttaisi paikallisylläpidolle.

Minä ainakin olen valmista auttamaan/testaamaan jos Nova 10:n mukana ollaan kaavailemassa jotain isompia muutoksia vaikkapa kuvatunkaltaisia. Tarvittaessa vaikka oman virtuaalikoneen voin omistaa asialle. Tämähän on viime kädessä meidän kaikkien yhteinen etu.

Helpottaisi RDP-käyttäjiäkin kun virallisesti tuettu tapa on että server-asennus on sillä koneella johon rdp-yhteys otetaan. Tämä ei meillä ole toteutunut vuosiin kun vanha Nova-palvelin on enää RDP-käytössä ja Nova on siirretty tehokkaammalle alustalle. Olin kaavailemassa toista RDP-palvelinta rinnalle parantamaan vikasietoisutta ja silloin vasta  tuli tuo asia selville.

Meidän ympäristö ei taivu SaaS-ratkaisuun kuitenkaan niin meillä oman palvelimen Nova on jatkossakin jos Nova jatkossa on. Käyttäjätunnuksia on n. 80 joista pelkästään RDP:llä Novaa käyttää lähes puolet.

Tulevaan Visma Nova 10 versioon meillä on toteutuksessa tässäkin keskusteluketjussa esille noussut muutos Novan asennuksiin. Eli Visma Nova 10 version myötä itse ohjelmatiedostot tulevat sijaitsemaan käyttäjän työasemalla, jolloin virheherkkyys erilaisille verkkoyhteyden pätkimisille pystytään minimoimaan. Tarkempia tietoja tästä muutoksesta tulee lähempänä version julkaisua, joka on loppuvuodesta.

Marko Waenerberg
CONTRIBUTOR **

tekijä Marko Waenerberg

Kiitos hyvistä neuvoista. PiEntä säätöä nyt tehty. Katsotaan auttaako.

Accepted solution
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Mahtaako teillä olla J: -verkkolevy mapattu update vai replace asetuksella? Replace nappaa yhteyden poikki koska se ylikirjoittaa myös olemassaolevan yhteyden, kun taas update lisää yhteyden vain jos yhteyttä ei jo ole olemassa. Muistaakseni windows 10 päivittelee noita group policyllä saatavia mappauksia vähän ahkerammin taustalla kuin windows 7 joka pystyy tekemään sen ilmeisesti vain sisäänkirjautumisella, josta tuo uusi oire saattaahi johtua. Meillä oli myös aikanaan tuota vikaa, mutta muistaakseni tuolla asetuksella päästiin ainakin lähemmäs ratkaisua. Lisäksi meillä on myös "reconnect" asetus päällä.

Marko Waenerberg
CONTRIBUTOR **

Kiitos huomioista. Oli tosiaan jäänyt replace, nyt muutettu update. Katsotaan josko ongelmat vähenevät/katoavat.

Marko Waenerberg
CONTRIBUTOR **
Replace oli jäänyt group policyyn, vaihdettu updateksi. Myös Windows updatea on säädetty niin, että se ajetaan työasemilla ajastetusti yöllä, update branchiksi määritetty current branch for business. Nyt näyttäisi toimiva ainakin paremmin. Kiitokset vinkeistä!
Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Meillä on tänään valiteltu Novan tahmeutta ja ainakin kolmessa koneessa on nyt pakkopäivitys Windows 10:n uusimpaan (1809) versioon menossa. Tämäkin voi olla yksi ongelma.

Meillä verkkoasemat laitetaan "vanhan liiton" logon scriptilla joten siellä on vain perinteiset käskyt. Jos jollain on tietoa olisiko parempi siirtyä GPO-käytäntöön niin voisin sitäkin kokeilla. 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Kiitos kun avasit keskustelun. Meidän IT tuki on jo  monta viikkoa yrittänyt korjata ongelmaa. Täältä visman tuesta on koko ajan sanottu että kellään mulla ei ole ko. ongelmaa ja eivät ole moisesta kuullutkaan. Rahaa on palanut ihan kiitettävästi kun on väitetty että ongelma on koneessa. Minullakin on uusittu työasema ja nova ei ole sen jälkeen toiminut päivääkään. Onneksi ei vaihdettu kaikkia tston koneita yhtäaikaa. Sen verran on asian kanssa taisteltu ja maksu miehenä oltu että nyt lähtee myös ohjelmat vaihtoon!.

JormaK
CONTRIBUTOR **

tekijä JormaK

Meillä oli täällä tämä sama ongelma ja IT-tuki käytti melkolailla aikaa eli rahaa ongelman ratkaisemiseksi.

Hyvä että asia nostettiin pöydälle.

Riikka Olin
CONTRIBUTOR *

tekijä Riikka Olin

Myös erittäin tyytyväinen että asia nostettiin pöydälle. Meillä sama ongelma, rahaa on palanut asian selvittämiseksi, Visma ei asiaa osannut ratkaista, kiitos loistavan IT-tukemme, tällä hetkellä pelittää. Henkilökohtaisesti en pidä siitä, että Visma jatkuvasti toteaa, että ongelma on heille tuntematon. Tämäkin viestiketju osoittaa, että asiasta ollaan tietoisia. Tyytymättömyys Visman Novan ohjelmiin kasvaa päivä päivältä, avun saanti tuesta on todella heikkoa.

Mukavaa torstaita!

Riikka

 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Tuesta on useamman viikon ajan toitotettu että eivät ole kuulleetkaan moisesta ongelmasta. Sehän on ihan paska puhetta. Miksei ole "munaa" myöntää että ongelma on ja pyritään korjaamaan asia mahdollisimman pian. Eikä teetätetä turhaa työtä joka maksaa.

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

On tietysti niin että loppukäyttäjän kannalta Visma on aina syypää ja oma it-osasto on sankari - toki minullekin tuollainen johtopäätös tuntuu hyvältä. Mutta ei se nyt ihan totuus ole kun kyse on uuden käyttöjärjestelmän muuttuneistä käytänteistä ja toimintatavoista, jotka vielä muuttuvat jatkuvasti. Verkkoympäristöjen, toimialueiden ja gpo/verkkolevyasetusten eri yhdistelmät takaavat sen ettei ole mahdollista testata ja varmentaa kaikkea mahdollista. Ja siihen päälle vielä tuiki tavalliset ajuripäivitykset jotka saattavat muuttaa esim. virransäästöasetuksia. Kyllä nähdäkseni näiden asioiden ensisijainen ratkaisija on paikallinen it-osaaja (jolla on Nova-osaamista myös)  yhdessä helpparin kanssa.  Oma it-osaaja osaa myös kuvailla ongelman ja kertoa tarvittavast lisäseikat niin että helpparikin pääsee helpommin kärryille.

 

Esimerkkinä autoin serkkuani heidän Visma Fivaldi-ongelman kanssa -kaikki tehtiin ohjeiden mukaan mutta toimimaan ei vain saatu. Vian aiheuttajaksi osoittautu Java-asennuspaketin muuttunut toiminta, jossa eräs palvelu ei suoraan rekisteröitynytkään käyttöön vaan se piti itse osata hakea. Visma on pieni pelinappula kun Microsoftin tai Oraclen kokoiset jätit muuttavat järjestelmiään. Helpparin kautta tuon sain korjattua.

Riikka Olin
CONTRIBUTOR *

Hei,

Et varmaan lukenut ihan kunnolla tekstiäni. En missään vaiheessa todennut, että Visma on kaikkeen syypää ja meidän IT-tukemme aina sankari. Aika provosoiva tulkinta sinulta. Pointtini oli, ettei Visma useista yhteydenotoista huolimatta tuntenut koko tätä ongelmaa, kirjallisiin helpparipyyntöihin ei vastattu, ja siksi olin tyytyväinen, että joku nosti tämän ongelman esille. 

Edelleen oikein mukavaa torstaita !

Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala
Hei,

Kiitos hyvästä keskustelusta ja vinkeistä Novan kaatuiluun Windows10 koneilla. Tässä keskustelussa olevat vinkit ovat todella tärkeitä meille tuessa, jotta osaamme jatkossa vinkata näitä korjausehdotukseksi.

Vismalla ylläpitoon kuuluva tuki ei kata teknisten ongelmatilanteiden selvittämistä (esim Nova ei käynnisty, kaatuilee jne.) vaan sellainen on teknisen konsultoinnin piiriin kuuluvaa asiaa. Emme tuessa ole it-tuen tasoisia osaajia ympäristöjen tutkinnassa ja muutenkin paras taho selvittämään ohjelmien kaatuilua on oma it-tuki joka tuntee ympäristön parhaiten. Tietenkin jos jotain vinkkejä meillä tuessa on antaa niin näitä tarjoamme mutta tässä keskustelussa esiin tulleita vinkkejä ei meillä tuessa yksinkertaisesti ollut tiedossa.

On todella arvokasta, että käyttäjät jakavat täällä kokemuksiaan etenkin vinkeistä joiden avulla ongelma on saatu selätettyä niin tiedämme jatkossa vinkata sitä muillekin.

Toivottavasti jatkossa onnistumme palvelemaan paremmin. Kiitos vielä kerran palautteista ja vinkeistä!

Terveisin,
Olli, Visma Sovellustuki
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Kummaahan tässä onkin se että sanotaan ettei olla koskaan kuultukkaan. Miksei sanota että ongelma on ja it tuki tietää ratkaisun. Meidän IT tuesta on oltu ensimmäisen kerran teihin yhteydessä joulukuussa.

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Kun päivitykset (isot ja pienet) on Windows 10:n tehty niin ei meillä ole ollut kummempia kaatuilemisia - eikä koskaan ihan tuossa mittakaavassa mitä nyt on kuvattu. Oman kokemukseni mukaan jos Nova yhtäkkiä/itsestään  kaatuu niin se on kadottanut hetkeksi J-aseman ja tätä esiintyi alkuvaiheessa juuri erityisesti silloin kun Windows 10 ei ollut päivitetty vaan se latasi taustalla. Lisäksi Windows 10:ssä voi ottaa päältä pois aggressiivisimpia taustapäivitystoimintoja.

Novan omista ongelmista jää yleensä viitteitä errlog-tiedostoon - mutta näistä ei kyllä jälkeä jää.

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

tekijä Marko Koivuniemi

Onko 10-konekanta uusia - ts. ruksuttavatko taustalla isoja päivityksiä joita 10 vääjäämättä tekee aluksi kenties hyvinkin kauan. Onko uusin 10-versio (1809) vai edellinen (1803). Koska exe-tiedostot majailevat verkkoasemalla niin ovat herkkiä pienilliken katkoksille - tarkistaisin siis myös virranhallintaasetukset ettei verkkokorteilla ole oikeutta virransäästöön. Meilläkin on ollut vastaavia ja silloin itsekin lähdin jopa verkkoanalysaattorilla tutkimaan kaapelointeja kun ei tuntunut löytyvän. Meillä myös kokeiltiin palvelimeen viittaamista Novassa PALVELIN -nimen sijaan täydellisellä PALVELIN.AD.YRITYS.FI -tyylisellä joka jonkun (Visman ulkopuolisen) gurun perusteella voisi vähentää ongelmia ja nimikyselyitä.

 

Näkisin järkevänä kyllä että Nova siirtyisi vaikka siihen että akuutit ajonaikaiset tiedostot (exet, dll-kirjastot ja muut) asentuisivat käyttäjien omille koneille verkkolevyn sijaan ja vain aloitettaessa luettavat konffaukset ja käyttäjien hakemistot ja rapsapohjat yms. sijaitsisivat palvelimella - näin ei olisi niin tautisen herkkä kaikenlaisille räpsyille.

 

Tsemppiä ongelman aiheuttajan metsästykseen.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.