peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Highlighted

Nova uudelle koneelle

Miten asennan Novan uudelle koneelle?

4VASTAUSTA4

Viite: Nova uudelle koneelle

(updated by Olli Hietala VISMA ‎17-11-2017 11:56 )

Asenna Visma Nova uudelle koneelle

Nova tulee asentaa ensimmäistä kertaa koneelle asennus-cd:ltä (tai hakea Server päivitys Visma Communityn oikeassa laidasta olevasta lataa materiaaleja -osiosta.

Koneille joilta Novaa käytetään tulee asentaa aina myös Nova Workstation asennuspaketti.

Asenna Microsoft SQL Server

Pitää myös huomioida, että ko. koneelle pitää ensin asentaa SQL-server. SQL- serverin asennuksesta löytyy ohje Asennus-cd:n Express -kansiosta Lue minut.txt -tiedostosta. Levykkeeltä löytyy myös asentamisen ohjeistus.

Mikäli teet Nova asennusta päivityssivustolta ladattavalla asennuspaketilla tulee Microsoft SQL Server ladata Microsoftin omilta sivuilta suoraan.

Aktivoi Nova käyttöön

Nova ohjelman asentamisen jälkeen, aktivoidaan ohjelma soittamalla asiakaspalveluun tai tekemällä VLS aktivointi tällä ohjeella.

 

Aktivoinnin jälkeen voitte luoda Yritys 1 ja sen kannat. Mikäli Novassa on useampi yritys, perustetaan niistä jokainen uudelle koneelle Yritysvalintaikkunassa Muokkaa > Uusi yritys.

Siirrä tietokannat uudelle koneelle

Seuraavaksi palauta Novan tietokannat Microsoftin SQL server Management Studiolla. Ohjeita ohjelman käyttöön löydät Microsoftin omilta sivuilta.

Jos olet epävarma tietokantojen palauttamisesta ota yhteyttä asennusvaltuutettuun jälleenmyyjäämme tai omaan vastuumyyjääsi.

Jos asensit Novan asennus-CD:ltä…

Jos teit asennuksen joltain vanhalta asennuslevyltä tämän jälkeen suositellaan päivitettävän päivityssivultamme uusin versio ja sen jälkeen ajetaan sql-skriptit kantaan.
Ohjelmistopäivityssivusto löytyy Visma Community- päänäkymän oikeassa laidasta olevasta Lataa materiaaleja -osiosta.

Aja lopuksi SQL skriptit

Kirjaudu palvelimelta Novaan SA-tunnuksella ja valitse SQL skriptien ajo Infoline-ikkunan Tiedosto > Aja SQL skriptit –ikkunasta. Ajo aloitetaan vain valitsemalla OK-painike.

Jos haluatte tehdä ajon vain yhteen yritykseen niin syötä tämän yhden yrityksen numero niin ajo tehdään vain tähän yhteen yritykseen.

 

SA-tunnuksilla pääsette kirjautumaan kun valitsette Novan ensimmäisessä kirjautumisikkunassa vaihtoehdon Settings ja sen takaa ’SQL server authentication’ ja syötätte joko itse keksimänne salasanan tai sitten oletussalasanan
joka on NovaPro tai NovaPro123.

 

SQL skriptien ajo kestää yleensä n.30-50 minuuttia ja kukaan ei tämän aikana saa olla kirjautuneena ohjelmaan.

Tarkista Novan yritystiedot ja ohjaustiedot

Tämän jälkeen tulee tarkastaa Yritysvalinta- ikkunassa Asetukset > Yritystiedot sekä Asetukset > Ohjaustiedot ja tarvittaessa muuttaa sinne tiedot samoiksi kuin vanhalla serverillä.

Jos muodostat Novasta maksuaineistoja, muistathan asentaa myös On Premises Gatewayn

Mikäli olet epävarma asennuksen suhteen ota yhteyttä edustajaanne joka on asennusvaltuutettu.

CONTRIBUTOR *

Vastaus: Nova uudelle koneelle

Mistä Novan tuoreen asennus-cd:n saa ladattua? Eli kyseessä on Novan asennuksesta uudelle palvelimelle.

Vastaus: Nova uudelle koneelle

Hei Hannel3,

 

Novan asennuspaketin saa ladattua Communityn pääsivulta kohdasta Lataa Materiaaleja -kohdasta. 

 

Ohjelmistopäivitykset osiosta löytyy ohjelman asennuspaketti asennusohjeineen. Nykyään ei ohjelmaa enää asennetä levyltä vaan ladataan tuo asennuspaketti jolla ohjelma sitten asennetaan.

 

Jos lataukset sivulla ei näy mitään niin laita meille tukipyyntö osoitteeseen sovellustuki@visma.com ja kerro millä sähköpostiosoitteella kirjaudut Communityyn niin lisäämme sähköpostiosoitteesi yrityksesi yhteystietoihin. (Jos sähköpostiasi ei yrityksen tiedoissa meillä ole niin lataukset eivät sinulle näy)

 

Terveisin,

Olli, Visma Sovellustuki

CONTRIBUTOR *

Vastaus: Nova uudelle koneelle

Mistä tämä löytyy "SQL- serverin asennuksesta löytyy ohje Asennus-cd:n Express -kansiosta Lue minut.txt -tiedostosta" ?