peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu
CONTRIBUTOR **

Novasta puuttuva verokanta 25% (Norja + Ruotsi) ja SAF-T raportointi

Hei,

 

Meillä on toimintaa Norjassa (yritys Novassa) ja Norjalaisomisteinen Nova ei tue kuin Suomen verokantoja. Norjan ja Ruotsin myynnissä on verokanta 25 ja Novassa verokanta näyttää olevan kovakoodattuna -> 24 prosenttiin. Tämä tuottaa ongelmia mm. kausiveroilmoituksessa ja myös vuodenvaihteessa tulevassa SAF-T (Standard Audit File-Tax) raportoinnissa.

 

Onko muilla Novassa yritys, jolla on toimintaa Norjassa tai Ruotsissa? Onko ehdotuksia miten kyseinen verokanta- ja raporttiongelma ratkaistaan? Keskustelen tästä mielelläni lisää jos muillakin on tai on ollut samoja ongelmia.

3VASTAUSTA3
CHAMPION **

Vastaus: Novasta puuttuva verokanta 25% (Norja + Ruotsi) ja SAF-T raportointi

Verokannathan löytyvät ohjaustiedoista ja niitä on helppo lisätä ja on erikseen vielä jälkikäteisiä muutoksiakin varten Tili- ja verokantamuutos -toiminto. Uskoisin että hommaan löytyy kyllä ratkaisu ehkä pelkästään ohjeita lukemalla.

Vastaus: Novasta puuttuva verokanta 25% (Norja + Ruotsi) ja SAF-T raportointi

Hei Johan,

 

Olet aivan oikeassa, että osassa Novan toimintoja ja raportteja on kova koodausta Suomessa käytettäviin verokantoihin. Esimerkiksi veroilmoitus on yksi sellainen joka vaatii räätälöintityötä jos se halutaan toimimaan oikein vaikkapa 25% alvin kanssa.

 

Asiasta kannattaa olla yhteydessä konsultointiimme Nova Communityn etusivulta löytyvän konsultoinnin tilauslomakkeen kautta.

 

-Olli, Visma Sovellustuki

CONTRIBUTOR **

Vastaus: Novasta puuttuva verokanta 25% (Norja + Ruotsi) ja SAF-T raportointi

Tarkennuksena vielä, verokanta 25 on lisätty meidän Norjan yritykselle Novassa ja tarvittavat muutokset on tehty jotta voisimme syöttää rivitiedoille oikeat alvit. Ongelmana on veroilmoitukset yms. raportit jotka eivät tue tehtyä verokantamuutosta. Visman SQL koodissa esim:

INSERT INTO kausiveroilmoitus_verokantamap VALUES(301,22)

INSERT INTO kausiveroilmoitus_verokantamap VALUES(301,23)

INSERT INTO kausiveroilmoitus_verokantamap VALUES(301,24)

...ja täältä esim. puuttuu VALUES(301, 25) jota tarvitsemme kausiveroilmoitukselle.

 

En tiedä jos Novan alkuperäistä koodia voi/saa lähteä muuttamaan.. kun ei edes ole varma mihin kaikkialle se vaikuttaa. Hymiö Silmänisku Kausiveroilmoitusraportille näyttäisi pikavilkaisulla olevan suht helppo lisätä/muuttaa verokannan oikeaksi Crystal Reportsin avulla.