peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted
CONTRIBUTOR *

Pelkkä luontaisetu palkkana

Miten tulorekisteriin saadaan ilmoitettua, kun henkilöllä on pelkkä autoetu palkkana.

Tästä ei peritä eläkemaksuja (ym), vaikka luontoisetu kerryttääkin eläkettä. Palkanmaksuyritys maksaa eläkemaksut saajan puolesta.

 

 

3VASTAUSTA3
Highlighted
CONTRIBUTOR *

Vastaus: Pelkkä luontaisetu palkkana

"Jos työnantaja ei maksa työntekijälle lainkaan rahapalkkaa, luontoisedusta ei voi toimittaa ennakonpidätystä. Jos työntekijälle ei ole maksettu rahapalkkaa, joka riittäisi työntekijän työeläkevakuutusmaksun ja työttömyysvakuutusmaksun pidättämiseen, työnantaja voi pidättää nämä työntekijän vakuutusmaksut myöhempien palkanmaksujen yhteydessä laissa säädetyissä aikarajoissa. Työnantaja ilmoittaa nämä maksut tulorekisteriin kohdissa Työntekijän työttömyysvakuutusmaksu ja Työntekijän työeläkevakuutusmaksu sen maksupäivän ilmoituksella, jolloin ne on työntekijältä pidätetty. Ennakonpidätys luontoiseduista ilmoitetaan tulorekisteriin vain, jos se on toimitettu."

https://www.vero.fi/tulorekisteri/yritykset-ja-organisaatiot/yksityiskohtaiset-tulorekisterin-ohjeet...
Tuli sama ongelma vastaan ja jäi tuo mieleen.

Highlighted
CONTRIBUTOR **

Vastaus: Pelkkä luontaisetu palkkana

Entä silloin, kun kyseessä on yrittäjä? Hän ei nosta yrityksestä palkkaa (on töissä myös muualla, josta saa varsinaisen palkan) ja  hänellä on ainoastaan autoetu ja puhelinetu. Hän on yrittäjä häneltä ei mene työeläke eikä työttömyysvakuutusmaksuja. Voiko nämä ilmoittaa tulorekisteriin suoraan Novasta?

Highlighted
CONTRIBUTOR *

Vastaus: Pelkkä luontaisetu palkkana

Tämän ohjeen kyllä tiedän, mutta kun ongelma on siinä, että henkilö ei saa koskaan rahapalkkaa mistä voisi tyel-maksut pidättää....