Minun alueeni
Apu
Kirmyy
CONTRIBUTOR *

Pelkkä luontaisetu palkkana

tekijä Kirmyy

Miten tulorekisteriin saadaan ilmoitettua, kun henkilöllä on pelkkä autoetu palkkana.

Tästä ei peritä eläkemaksuja (ym), vaikka luontoisetu kerryttääkin eläkettä. Palkanmaksuyritys maksaa eläkemaksut saajan puolesta.

 

 

3 VASTAUSTA3
petriku
CONTRIBUTOR **

tekijä petriku

"Jos työnantaja ei maksa työntekijälle lainkaan rahapalkkaa, luontoisedusta ei voi toimittaa ennakonpidätystä. Jos työntekijälle ei ole maksettu rahapalkkaa, joka riittäisi työntekijän työeläkevakuutusmaksun ja työttömyysvakuutusmaksun pidättämiseen, työnantaja voi pidättää nämä työntekijän vakuutusmaksut myöhempien palkanmaksujen yhteydessä laissa säädetyissä aikarajoissa. Työnantaja ilmoittaa nämä maksut tulorekisteriin kohdissa Työntekijän työttömyysvakuutusmaksu ja Työntekijän työeläkevakuutusmaksu sen maksupäivän ilmoituksella, jolloin ne on työntekijältä pidätetty. Ennakonpidätys luontoiseduista ilmoitetaan tulorekisteriin vain, jos se on toimitettu."

https://www.vero.fi/tulorekisteri/yritykset-ja-organisaatiot/yksityiskohtaiset-tulorekisterin-ohjeet...
Tuli sama ongelma vastaan ja jäi tuo mieleen.

Kirmyy
CONTRIBUTOR *

tekijä Kirmyy

Tämän ohjeen kyllä tiedän, mutta kun ongelma on siinä, että henkilö ei saa koskaan rahapalkkaa mistä voisi tyel-maksut pidättää....

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Entä silloin, kun kyseessä on yrittäjä? Hän ei nosta yrityksestä palkkaa (on töissä myös muualla, josta saa varsinaisen palkan) ja  hänellä on ainoastaan autoetu ja puhelinetu. Hän on yrittäjä häneltä ei mene työeläke eikä työttömyysvakuutusmaksuja. Voiko nämä ilmoittaa tulorekisteriin suoraan Novasta?

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.