peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
HeiniP
CONTRIBUTOR *

Perusteeton etu

tekijä HeiniP

Miten perusteeton etu (esim. liikaa maksettu palkka) saadaan menemään Novassa läpi? Eli jos vaikka työntekijälle on tammikuun palkassa maksettu liikaa arkipyhäkorvausta ja tämä korjataan helmikuun palkassa (vähennetään kokonaan väärin maksettu arkipyhäkorvaus ja maksetaan se oikein). Jos tekee uuden palkkalajin esim. liikaa maksettu arkipyhäkorvaus ja tulolajikoodiksi 359, perusteeton etu. Miten tämä merkitään palkkalaskelmalle niin, että menee läpi palkkatietoilmoituksella? Miinusmerkkisenä tuo palkkakirjaus ei mene läpi.

1 VASTAUS1
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Visma Novassa ei ole tukea perusteettoman edun tai takaisinperinnän ilmoittamiseen vaan korjaus perusteettomasta edusta tulisi korjata Tulorekisterin sähköisessä asiointipalvelussa. https://www.vero.fi/tulorekisteri/tietoa-meist%C3%A4/usein-kysytty%C3%A4-tulorekisterist%C3%A4/tieto...


Palkansaajan uusimmalla palkkakaudella voisi kirjata vähennettävän osuuden esim. rahapalkka palkkalajilla niin uusimman ilmoituksen saisi sillä läpi tulorekisteriin (Aikapalkka tulolajikoodi pienenee miinusmerkkisen summan verran).

 

Epäselvissä tilanteissa takaisinperinnän ja perusteettoman edun kirjausohje kannattaa tarkistaa Tulorekisteristerin ohjeista/tuesta suoraan.

 

-Olli, Visma Sovellustuki

 

Hakusanoja: Perusteeton etu, takaisinperintä