Minun alueeni
Apu
Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

SMTP-lähetykseen kehitysehdotuksia /kyselyitä

tekijä Marko Koivuniemi

O365-ympäristö on erityisen kranttu kuka saa lähettää ja mihin. MAPI-vaihtoehto ei uusimman Outlookin/WIndowsin kanssa toimi oikein (ellei tähän ole tullut muutosta)? Mutta SMTP-palvelussa pitäisi O365:n (vaihtuvia) salasanoja ylläpitää myös Novan tietoihin jos haluaa lähettää osoitteen kautta suojattua muotoa (=joka takaa viestin perillemenon myös ulkoisiin osoitteisiin.) Jos taas käyttää "Käytä määritetty lähettäjä"-optiota niin vastaanottajan saamassa viestissäkin näkyy lähettäjänä ns. väärä osoite. Kehitysehdotuksena ehdottaisin sekä reply-to -otsakkeen lisäämisestä joka poimisi käyttäjän takaa osoitteen tuohon tarkoitukseen.  Lisäksi olisi hyvä jos käyttäjä voisi tallentaa tietoihinsa allekirjoituksen yhteystietoineen (tai useamman) joka poimiutuisi (tai jonka voisi) valita vastaukselle.  Molemmat yksinäänkin auttaisitvat mutta molemmat yhdessä mahdollistaisivat paremman käytettävyyden smtp-lähetysoptiossa.

Tietysti jos jollakin on kokemusta O365-asetuksista joilla lähetys onnistuu sekä oman yrityksen osoitteisiin että ulkomaailmaan käyttäen lähettäjän omaa sähköpostia.

3 VASTAUSTA3
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Hei Marko,

 

Kiitos viestistäsi.

 

Voimme nostaa tämä asia kommentoitavaksi tuotekehityksemme kanssa käytäviin palavereihin kehitysehdotuksena.

 

Mutta ennen sitä, kysyisin vielä tarkennuksena:

* Ongelmana on siis, se, ettei 'käytä henkilörekisterin sähköpostinlähettäjä' vaihtoehtoa ei haluta nyt käyttää sillä salasanojen ylläpito on hankalaa kun pitää päivittää se aina Novaan jos Outlookiin vaihdetaan salasana? Ymmärsinkö tuon oikein?

* Tähän ratkaisuna ehdotat, että lähetyksessä käytettäisiin vain yhtä O365 sähköpostiosoitetta joka ylläpidetään 'käytä määritetty lähettäjä' kohdassa asetuksissa ja viesteihin menee aina käyttäjän lähetysvaiheessa valitsema 'reply to:' sähköpostiosoite sekä esim. alasvetovalikossa oleva käyttäjäkohtainen allekirjoitus?

 

-Olli, Visma Sovellustuki

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Tarkennu on ihan oikein. Koska en voi lähettää kirjautumistiedoilla varustettua sähköpostia jos Novaan ei sitä ole tallennettu. Ja O365:n direct send onnistuu varmimmin vain organisaation sisäisiin osoitteisiin mutta ulkomaailma (etenkin toinen O365) on krantumpi.

NOvassahan on mahdollista asettaa yksi osoit josta lähtee sähköpostit - ja tällöin on helppoa ylläpitää yhtä tunnistetietoa tiedoissa. Mutta tällöin vastaanottajallekin näkyy tämä keskitetty osoite lähettäjänä. Tämä on ongelma jos joku haluaa esim. tilausvahvarista kysellä jotain tai kertoa että nyt meni väärin. Tähän tilanteeseen auttaisi se että lähtevän sähköpostin otsaketiedoissa olisikin reply-to- kenttä käyttäjän mukaisesti määriteltynä. (En tiedä onko tämä mahdollista O365-ympäristössä.) - allekirjoitus vielä selventäisi asiaa ja kertoisi kehen olla yhteydessä.

Kun meillä on julkinen IP joka on määritelty SPF-tietueissa että se saa lähettää domainimme sähköposteja, mutta silti ulkomaailmaan lähetys normi 25-portin smtp:n kautta on kokemukseni mukaan epävarmaa.

TimoNisula
CONTRIBUTOR ***

Juu omasta julkisesta IP:stä menee huonosti postit asiakkaille perille.

 

Kun teillä on kiinteä julkinen IP, niin yksi vaihtoehto on lähettää ne postit O365 (SMTP relay) -kautta.

 

Katos alla oleva linkki ja sieltä kohta Option 3.

https://docs.microsoft.com/en-us/exchange/mail-flow-best-practices/how-to-set-up-a-multifunction-dev...

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.