peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään

Kirjaudu sisään tai luo uusi käyttäjä voidaksesi lisätä alueita suosikkeihisi

Apu
Highlighted
CONTRIBUTOR **

Sopimushallinnan ongelmat

Hei!

 

Meillä on käytössä Nova 9.8 CS Pro.

 

Muutama "ominaisuus", johon en ole ratkaisua keksinyt:

 

Muutamia kehitysversioita sitten Novan Sopimushallinnan laskutus alkoi toimia niin, että muodostuville koontilaskuille ei tule enää laskuriveille myyjätietoa. Jokainen lasku pitää erikseen avata muokkaustilaan ja tallettaa, vasta silloin myyjätieto kirjautuu tuoteriveille, siihen asti myyjätieto on siis tyhjä eikä kirjaudu yhdellekään myyjälle. Laskuja kun muodostaa kerralla vaikkapa 1000 kpl niin siinä on mukava urakka käydä kaikki läpi yksitellen.

 

Lisäksi muodostetuille laskuille ei pysty kirjaamaan riveille yläotsaketiedoista poikkeavaa myyjänumeroa; riveille kirjatut myyjänumerot ylikirjoittuvat aina kun laskun tallettaa. Elikkä, jos laskulla on myyjänä yläotsaketiedoissa vaikkapa numero 1 ja kirjoitat kolmelle laskuriville myyjät 1,2 ja 3 niin talletuksessa kaikkiin kirjautuu myyjä 1. Ainoa miten tämän voi kiertää, on valita laskujen muodostumisen jälkeen jokaiselle laskulle myyjäksi valikosta <uusi> ja sitten numeroa kysyttäessä valitsee "Peruuta", tällöin riveille kirjoitetut myyjänumerot pysyvät tallessa talletuksen jälkeen ja näkyvät myös tilastoissa oikein. Työlästä ja turhauttavaa hommaa tehdä kaikki käsin.

 

Nämä ovat erityisen suuria ongelmia, kun tehdään kausilaskutus koontilaskutuksena, jolloin eri sopimuksilta pitäisi koontilaskun riveille saada tietysti omat myyjät. 

 

Molemmat nämä "ominaisuudet" aiheuttavat lukemattoman määrän ylimääräisiä työtunteja kausilaskutuksissa. Olen jättänyt näistä tikettejä, mutta ilmeisesti ovat jossain tuotekehitysputkessa (toivottavasti ainakin).

 

Sopimushallinnan laskutuspalikkaan voisi mielestäni myöskin lisätä kohdan "Laskutustapa", kuten voi valita myös esimerkiksi maksuehdon. Lisäksi sopimushallinnan tuoteriveille pitäisi pystyä kohdistamaan hakutoiminto, kuten voi tehdä muissakin ohjelmissa.

 

Sopimushallinta-palikan kuntoon saattaminen vaatisi Vismalta kunnon ryhtiliikkeen. Kehitystyö vaatisi näkemystä myös kentältä, nyt koko palikka on vähän torso. Koodattu on, mutta onko riittävästi käsitystä miten ohjelman pitäisi oikeasti toimia?

 

// Marko Korjus, Data Group Lappeenranta

1VASTAUS1
Highlighted

Vastaus: Sopimushallinnan ongelmat

Hei Marko,

 

Kiitos palautteestasi ja huomioistasi! 

 

Kirjasin asian Nova tuotekehityksen viikkopalaverin listoille jotta asia voidaan siellä käydä läpi jotta ohjelman kehitystarpeita voidaan arvioida ohjelman tuleviin versioihin.

 

Terveisin,

Olli, Visma Sovellustuki