peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Anonymous
Entinen jäsen

Sotuvähennys kirjanpitoon & kp-tositenumero

tekijä Anonymous

Olen luonut palkanlaskentaan sotuvähennyksen uutena palkkalajina ja palkanlaskennan puolella se sinänsä vaikuttaisi toimivan ihan oikein, mutta kun yritämme siirtää aineistoa kirjanpitoon, kp-tosite erottaa. Järjestelmä siis nostaa myös sotuvähennyksen perusteena olevan palkan mukaan tositteelle; sotuvähennys on debetissä (Sotumaksut), ja perusteena oleva palkka + sotuvähennyksen määrä kreditissä (Muuttuvat sotu-maksut).

Mikä asetus siis pitäisi muuttaa?

 

Toisena ongelmana on, kun palkkojen aineiston siirtää kirjanpitoon, järjestelmä antaa aina tositenumeroksi 1:n, eikä sitä tietenkään voi muuttaa. Joudumme siis nyt kopioimaan tiedot oikealle tositenumerolle ja poistamaan virheellisen.

Mistä saa päälle, että tositenumero olisi juokseva?

1 VASTAUS1

tekijä Olli Hietala

Hei Anniina,

 

Oletkohan lisännyt nyt sotuvähennys palkkalajille kirjanpitotilin? Jos se on nyt määritelty niin ota se pois niin tiliöinnit menevät varmaankin sitten oikein. Ohjelma käyttää Palkanlaskennan ohjaustiedoissa olevia tiliöintejä joten sotu-palkkalajeille ei tule määritellä kirjanpitotiliä.

 

Tarkempi ohje sotuhyvityksen tekemisestä löytyy tästä kirjoituksesta: https://community.visma.com/t5/Visma-Nova-keskustelut/Miten-oikaisen-tyonantajan-sosiaaliturvamaksun...

 

Tuohon Kirjanpitoon siirto-ongelmaan en nyt suoraan osaa syytä sanoa miksi teillä toimii noin, mutta jos tarkistat Kirjanpito-ohjelmasta Tiedosto > Tietojen tuonti > Asetukset- välilehdeltä, että siellä on oikea tositelaji määritelty palkoille. Ohjelma hakee tositenumeron ohjelman numerosarjoista. Tarkista myös että tilikausi on oikein perustettu eli tilikausi näkyy tilikaudet listassa Kirjanpidon Asetukset > Kirjanpidon ohjaustiedot- näkymässä. Jos tilikautta ei ole perustettu niin sitten ohjelma ei varmaankaan osaa numerointiakaan katsoa oikein.

 

Jos ongelmat jatkuvat niin ota yhteyttä tukeemme niin katsotaan asiaa tarkemmin. Yhteystiedot löytyvät Support- pallukan takaa täältä Communitystä.

 

-Olli, Visma Sovellustuki