Minun alueeni
Apu
Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Tuotantotarrojen optioihin lisäystä - tyhjät tarrat

tekijä Marko Koivuniemi

Johdannoksi. Meille on tärkeää että tilausrivilla mainitun kappalemäärän tuotantoajojen yhteydessä olevat tarrat kertovat yhtenäisestä sarjasta. Tarkoitan että jos on 5 kpl tuotetta jossa on 2 kollia niin ensimmäisellä tuotantoajolla kun valmistuu 1 kpl  tulostuu tarrat jotka kertovat että kyse on tyyliin 1/5 ja jos seuraava tuotantoajo tehdään erikseen myöhemmin niin tällöin 2/5 jne. Tämän mahdollistaa tuotantoajon määrään perustuva optio määrä*kolli. Tämä katsoo kolli-tiedon varastotuotteen takaa. Näyttökuva 2023-12-5 kello 21.58.45.png

Joskus kuitenkin tilauksilla on tuotteita - korjauksia, pikkumateriaaleja yms. joille varasto-ohjelmassa ei ole kollitietoa - tai sitten kollitieto määräytyy vasta kirjausvaiheessa jolloin se tehdään käsin tilaukselle. Tässä tapauksessa kollit (Määrä*kolli) tulostaa tyhjän tarran - loogista tietysti että määrä*0 = 0. Mutta ei taida koskaan olla toivottavaa. Toivoisin siis joko oletusta että jos varasto.kolli = 0 niin tulostuksessa käytettään oletusarvoa 1. 

Määrä -optio ei riitä - koska se ei ota huomioon kollimäärää. Kollit MT-riviltä taas ei riitä koska se ei huomioi ajettua määrää vaan käsittelee kokonaisuutta.

Oletusarvo = 1 on ehkä simppelein korjaus. Mutta myös kollit (määrä*(Kollit MT-riviltä/MTRIVIN KPL) ) olisi myös hyödyllinen. Siis tilausrivin kokonaiskollimäärä jaettaisiin kpl-määrällä jolloin saataisiin yhden kappaleen kollimäärä. Myös tässä optiossa mielestäni oletusmuutos että jos tulos on 0 niin käytetään arvoa 1 olisi enemmän kuin paikallaan.

Laitan tämän myös sovellustukeen mutta ajattelin että onkohan kukaan muu pähkäillyt vastaavien kanssa. 

Ja vaihtoehtona option vaihto tilanteen mukaan EI ole hyvä - se altistaa virheille koska asetus jää talteen. Lisäkehityksenä olisi kätevää jos voisi tuotteen tietoihin lisätä ohjaustietoja että millä optiolla tarra otetaan - tai vastaavasti että jonkun asetuksen voisi määrittää oletukseksi joka palautuu vaihtamisen jälkeen. 

1 VASTAUS1
Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

tekijä Marko Koivuniemi

Tällainenkin olisi ehkä helppo parannus /korjaus. Jos kollit (määrä*kolli) = 0 - käytä arvoa 1.

 

Mutta tuli myös mieleen että tuotantoajossa olisi hyvä jos voisi ehdotella enemmänkin. Nythän voi asiakasnumerolla ehdotella tarrapohjaa. Mutta joskus eri tuotteisiin ei vain mene sama yksittäinen tarrakoko. Voisiko siis ehdottaa ominaisuutta että ASNRO_TUOTEKOODI -tarrapohjalla saisi asiakas+tuotekohtaisen tarran tuotantoajoon. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.