Minun alueeni
Apu
TomiTT
CONTRIBUTOR *

Visma Nova 10.5 kaatuu toistuvasti

tekijä TomiTT

Hei,

 

Sellainen ongelma on tullut tässä vastaan toistuvasti viimeisen parin kuukauden aikana, että Nova kaatuu käytettäessä oltuaan jonkin aikaa päällä mutta käyttämättä. Esimerkiksi jos käsittelee myyntitilauksia, sitten tekee jotain muuta hommaa puolesta tunnista ylöspäin, niin takaisin Novan puoleen käännyttäessä ohjelmisto kaatuu heti kun klikkaa jotakin. Tämän jälkeen koko Visma Nova täytyy käynnistää uudestaan.

 

Ongelmaa on ilmennyt useammalla työasemilla, mutta ei ilmeisesti kaikilla. Tosin niillä joilla ongelmaa ei ole esiintynyt, on ohjelmaa käytetty lähes tauotta. Pari kertaa heilläkin viime aikoina Nova yksinkertaisesti sammunut/kaatunut kesken käytön.

 

Työasemat itsessään ovat poikkeuksetta HP:n kannettavia.

 

Osaisikohan joku valottaa hieman että mistä meidän ongelmat johtuu? 

Kiitos jo etukäteen.

3 VASTAUSTA3
Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

tekijä Marko Koivuniemi

Onko käytösssä sovelluspalvelun Nova vai oman palvelimen Nova? Meillä on-prem. Tuo saattaa viitata siihen että tietokantayhteys katkeaa - kenties verkkoyhteys menee lepotilaan käÿttämättömyyttään? Eli onk tietokoneet pöytäkoneita vai kannettavia ja onko nettiyhteys langaton vai piuhalla. Katsoisin virransäästöasetuksia ja esimerkiksi verkkokortin asetuksista virransäästön pois. Onko näissä tapauksissa tietokone mennyt näytönsäästötilaan tai muuten vaatiin kirjautumista uudelleen tai vain näyttö sammuneena?  

TomiTT
CONTRIBUTOR *

tekijä TomiTT

Oman palvelimen Nova ja koneet on kannettavia, mutta telakan kautta piuhalla netissä. Virransäästöasetukset on asetettu niin ettei kone mene virransäästötilaan jos on verkkovirrassa. Tosin tultiin siihen tulokseen että meillä alkoi verkkokaapin kytkin näyttää merkkejä eläkkeelle siirtymisestä, joten vaihdettiin se. Toistaiseksi tämä näyttäisi korjanneen ongelmaa, mutta tarkkaillaan vielä miten tilanne etenee.

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

tekijä Marko Koivuniemi

Pidetään peukkuja. Meillä oli kaatuilua myös aikoinaan sisäverkon ongelmistakin johtuen mutta joka tapauksissa kun päädyimme siirtymään Workstation (local) -asennukseen niin ainakin mutuna sanoisin että ohjelma oli heti vakaampi. Tämä siirtymä toki tapahtui jo ennen nykyistä versiosta jossa mm. Sql-yhteysajuri on modernimpi jne.  Mutta jos kaatuilua edistyy niin kannattaa kokeilla - workstation (local)- asennuksessahan Novan exet ja jotain muuta asentuu koneelle eikä niitä ajeta suoraan verkkolevyn J-asemalta. Näin pienen räpsyn tapahtuessa ohjelma ei kaadu ja suora tietokantayhteys on varmaan vikasietoisempi tuollaisten suhteen. Päivityksien yhteydessä tietysti pitää joka koneella Workstation-paketti kuitenkin lähes poikkeuksetta asentaa niin tuo ei ole tuonut lisäongelmia. (*köh* Paitsi kun eräs nimeltämainitsematon testasi viime viikolla erään käyttäjän ilmoittamaa ongelmaa omalla koneellaan ja vanhalla Myyntitilaus-ohjelman versiolla kun oli jäänyt päivitys tekemättä kun uusimman J-asemalta löytyvän exen sijaan ajoin vanhaa omalta koneelta) 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.