peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Anselmi Ilvonen
CONTRIBUTOR *

Verkkolaskulta pois jäävät tekstirivit

tekijä Anselmi Ilvonen

Hei!

 

Meillä on ongelma. Olemme ottamassa käyttöön Finnvoice 3.0 laskutusta ja huomasimme ettei laskun XML:n tiedostoon tule rivien yläpuollelle tulevia otsikkoja kuten tilaus- ja lähetetiedot, merkki ja asiakkaan tilausnumero sekä viitteenne ja myyjätieto. Näiden tietojen saaminen laskuille olisi ensiarvoisen tärkeää erityisesti koontilaskuilla, joilla on useita eri tilauksia ja edellä mainitut tekstirivit ovat tähän asti toimineet koontilaskuilla eri tilausten "erottelijoina". Lisäksi välisummatkin olisi koontilaskuilla todella oleellisia. Näitäkään ei siirry laskun XML-tiedostolle?

1 VASTAUS1

tekijä Ville Viherto (Päivitetty ‎23-03-2021 12:07 tekijä Ville Viherto VISMA )

Hei!

 

Tällä hetkellä Finvoice 3.0 ja Finvoice 3.0 EN16931 -muodoilla tekstirivit eivät siirry verkkolaskulle, eli Finvoice-muotoiseen xml-aineistoon. Syy tähän on se, että lain mukainen sähköinen lasku ei hyväksy sellaisia rivejä, jotka ovat vain info-rivejä. Riveillä täytyy olla laskutettavat tiedot kuten kappaleet, arvonlisäveroperusteet ja summat. Tästä syystä Nova ei laita tekstirivejä verkkolaskulle.

 

Jos käytössänne on AutoInvoice, niin laskun PDF-kuvalle nuo tekstirivit tulevat kyllä mukaan, eli vastaanottaja voi katsoa PDF-kuvalta tiedot kuten ennenkin. AutoInvoiceen lähtee siis sekä xml-verkkolasku että PDF-kuva, jonka Nova muodostaa laskusta.

 

Yksi vaihtoehto on myös harkita sitä, ovatko koontilaskut tarpeellisia. Tällöin tilauksia ei tarvitse erotella, vaan jokaista laskua vastaa yksi tilaus. EU-normi ei verkkolaskufoorumilta tulleiden tietojen mukaan tue koontilaskuja, mutta sitä ei ole Novassa estetty niiden yleisen käytön vuoksi.

 

Jos Finvoice 3.0 ei siis sovellu tekstirivien takia, niin suosittelemme käyttämään Finvoice 2.0.1 versiota. Seuraamme jatkuvasti verkkolaskutuksen kehitystä, ja mikäli asiaan tulee muutoksia niin pyrimme päivittämään ohjelmistoa siltä osin.

 

-Ville