Minun alueeni
Apu
Olli Hietala
VISMA

Visma Cloud Gatewayn (VCG) uudelleenasennus

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎13-11-2020 09:51 tekijä Olli Hietala VISMA )

Kuinka Visma Cloud Gateway (SEPA Muunnospalvelu) palvelu asennetaan uudelleen?

 

--

 

Huom! alla oleva ohje on päivitetty ajantasalle, mutta on hyvä huomata, että Visma On Premises Gatewayn nimi on muuttunut Visma Cloud Gatewayksi. Nimen muutos ei pitäisi vaikuttaa jo asennettuna oleviin Visma On Premises Gateway (OPG) palveluihin mutta uudet asennukset tulevat aina uudella nimellä.

1 VASTAUS1
Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎15-02-2022 12:05 tekijä Sami Soinila VISMA )

Huom! Visma On Premises Gatewayn nimi on muuttunut Visma Cloud Gatewayksi. Nimen muutos ei pitäisi vaikuttaa jo asennettuna oleviin Visma On Premises Gateway (OPG) palveluihin mutta uudet asennukset tulevat aina uudella nimellä.

 

Uusi Visma Cloud Gateway asentuu oletuksena polkuun: C:\Program Files (x86)\Visma\CloudGateway\VCGService. Lokitiedostot taas tallentuvat polkuun: C:\ProgramData\Visma\CloudGatewayService

Vanhan Visma On Premises Gatewayn poistaminen:

1. Suorita ensin Gatewayn uninstall toiminto koneelta mihin se on nyt asennettu. Palvelun poisto-ohjelma löytyy yleensä polusta: C:\Program Files (x86)\Visma\OnPremisesGateway\OPGatewayService\uninstall.exe.

 

2. Alla olevasta linkistä  saatte ladattua asennuspaketin Gatewayn uudelleen asentamiseen. Asennuspaketista löytyy asennusohjeet On_Premises_Gateway_Guide.pdf -nimellä.
Lataa Visma Cloud Gateway: Lataa Visma On Premises Gateway asennuspaketti täältä.

HUOM!- Asennuksessa on tärkeää, että käytätte yrityksenne Visma AutoPayn pääkäyttäjätunnusta eli tunnusta jolla pääsette kirjautumaan visma.net -osoitteeseen. Tunnuksella pitää olla Hallinta > Käyttäjät ja roolit – osiossa määriteltynä customer administrator oikeudet.

 

3. Tuorein Visma Cloud Gatewayn asennuspaketti kysyy asennuksen alkuvaiheessa ‘käytetäänkö alkuperäisessä asennuksessa annettua tunnusta’. Tämä tarkoittaa sitä, että edellisessä asennuksessa on kirjautumistiedot visma.netiin tallennettu joten asetus kannattaa yleensä antaa olla tässä kohtaa niin asennuksessa ei tarvitse uudelleen antaa Visma.net sivuston tunnuksia. 

 

Jos asennus halutaan tehdä eri käyttäjätunnuksella niin tämä onnistuu kun käytätte yrityksenne Visma AutoPayn pääkäyttäjätunnusta eli tunnusta jolla pääsette kirjautumaan visma.net osoitteeseen. Tunnuksella pitää olla Hallinta > Käyttäjät ja roolit – osiossa määriteltynä customer administrator oikeudet.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.