Minun alueeni
Apu
Olli Hietala
VISMA

Visma Document Center - Laskut ei siirry Novaan / Tulkinnassa tulee virheilmoitus

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎06-10-2022 10:06 tekijä Olli Hietala VISMA )

Visma Document Centerissä voi tulla ongelmia laskujen sisäänluvussa AutoInvoice palvelusta, laskujen tulkinnassa tai siirrossa Novaan. 

 

Yleensä siinä vaiheessa kun laskua yritetään siirtää Novaan tulee virhetilanne: "Object reference not set to an object"

 

Virheiden juurisyynä on usein Novan tilikartta sillä DC on tilikartan rakenteesta tarkka.

 

Alla kuvattuna yleisimpiä syitä miten virheiden juurisyytä voi lähteä selvittämään.

1 VASTAUS1
Accepted solution
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎09-01-2023 14:21 tekijä Tanja Hölsö VISMA )

Novan tilikartassa on tärkeää, että puurakenne menee loogisessa järjestyksessä eli kirjanpitotilien kuuluu olla joko tili- tai alaryhmän alle perustettuna. Lisäksi tilien tyypit ovat tärkeää olla oikein, eikä esimerkiksi tiliöintitason tilin tyyppinä saa olla vaikka 'pääryhmä' tai '0'.

 

Tällä hetkellä Novassa ohjelma antaa syöttää myös tilikarttaan numero kenttään tekstiä, mutta tämä aiheuttaa DC:ssä ongelmaa laskujen tulkinnassa, eli jos näin on päässyt käymään tulisi tällaiset tilit poistaa tilikartasta.

 

Screenshot_58.png

 

Jos tili on mennyt tilihierarkiassa väärään paikkaan voi tilin siirtää klikkaamalla sitä hiiren oikealla ja valitsemalla 'Siirrä'. Tämän

jälkeen ohjelma kysyy minkä tiliryhmän tai alaryhmän alle kyseinen tili siirretään.  Esimerkissä olevassa tilanteessa tilin voisi siirtää alaryhmän 103+ alle:

Screenshot_59.png

 

Tilikartta tulisi käydä tarkasti läpi ja katsoa, että tilihierarkia menee oikein koko matkalta myös sellaisten tilien osalta joita ohjelmissa ei varsinaisesti käytetä. Tilipuun saa avattua yläpalkin +-painikkeella ja näin on helpompi käydä tilikartta läpi ja etsiä tilejä joiden numerona on tekstiä tai ne ovat selkeästi väärässä paikassa.

 

Tilikartan virheiden etsinnässä voi käyttää apuna tilikartan tililuettelo tulostetta.  Tilikartan virheitä voi lähteä selvittämään seuraavalla tavalla:

Mene tilikarttaan Novassa ja siellä Tulostus -> Tilit- ikkunaan.

  • Ota tuloste niin, että rajaat Tyyppi- kentässä arvolla 3 eli tiliryhmä. Käy tuloste esikatselussa läpi ja katso, että tulosteelle tulee VAIN kolminumeroisia tilejä eli tiliryhmiä
  • ---> Tee sama tilityypille 4 eli alaryhmille jotka on myös kolminumeroisia mutta niissä on + merkki perässä
  • ---> Tee sama tilityyppi rajauksella 50-9999, nyt tulosteelle ei saa tulla alle 4-numeroisia tilejä. (Eli saa tulla ainoastaan tilejä joille on mahdollista kirjata vientejä)

Jos näillä tavoilla tulosteelle nousee vääriä tilejä niin silloin kyseiset tilit tulee hakea tilikartan päänäkymässä ja siirtää oikeaan paikkaan tilikartassa tai korjata niiden tilintyyppi oikeaksi.

 

***

 

Jos Novan tilikartassa on ylläkuvattuja virheitä voi tämä estää Visma.net AutoInvoice palvelusta laskujen sisäänluvun Document Centeriin. Tämä ilmenee usein siten, että satunnaisesti laskuja jää lataantumatta Document Centeriin. (Virhe löytyy usein vasta ohjelman lokeista) 

 

Syy miksi tämä tilanne voi vaikuttaa laskujen sisäänlukuun on DC:ssä Järjestelmä > Visma.net AutoInvoice- ikkunan 'mappaus' jos siellä on asetus 'tulkitse asiakirjat'. Eli ohjelma tekee laskulle tiliöinnit jo sisäänluvun yhteydessä ja jos se ei onnistu ei laskua saada ladattua lainkaan.

 

Ottamalla 'tulkitse asiakirjat' option väliaikaisesti pois käytöstä voi ongelman kiertää mutta silti juurisyy tulee korjata jotta tiliöinti ongelmat ei tule vastaan myöhemmin laskua käsiteltäessä.

 

Screenshot_60.png

 

Jos ongelmatilanne ei selviä niin helpoiten pääsemme sovellustuessa asiaa tutkimaan jos toimitatte sovellustuki@visma.com osoitteeseen tilikartan Novasta tutkittavaksi (Tiedosto > Tietojen vienti, vaatii WSR eli tiedonsiirron lisenssin) niin voimme täällä tutkia virheiden juurisyytä tarkemmin. Tilikartan tutkiminen on maksullista työtä

 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.