Minun alueeni
Apu
Anonymous
Entinen jäsen

Visma Nova 9.4 aktivointi?

tekijä Anonymous

Hei.

Eli ollaan siirtämässä pikkuhiljaa Nova ohjelmien käyttöä uudelle koneelle, kaikki tarvittava pitäisi olla asennettuna ja Nova 9.4 kyllä aukeaa ihan normaalisti. Mutta mistä pääsen aktivoimaan tämän 9.4 version? Missään kohtaa ikkunaa ei ole "tiedosto" kohtaa joka ohjeessa mainitaan. Ja asetukset ikkunan "Aktivointi" kohta on harmaalla joten sitä ei pysty avaamaan.

Liitteenä kuva ohjelmasta.

3 VASTAUSTA3
Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎07-12-2017 13:14 tekijä Sami Soinila VISMA )

Hei TBkeminmaa,

 

Kiitos viestistäsi. VLS-aktivointi ohje on näköjään päässyt vanhentumaan ja tosiaan nykyään tuo ohjelman aktivointi ruutu löytyy Novan pääruudulta juuri Asetukset > Aktivointi- kohdasta.

 

Aktivointi vaatii pääkäyttäjäoikeudet eli olettehan lisänneet Windows tunnukselle Windowsin käyttäjäryhmiin NovaUser sekä NovaSuperuser- oikeudet? Pääkäyttäjälle ei tarvita muita oikeuksia kuin nuo kaksi. Lisätietoja käyttäjäryhmistä löytyy Novan perusoppaasta kohdasta 2.1.1 alkaen (Ohje > Käyttäjän perusopas Novan pääruudulta).

 

Toinen vaihtoehto on käyttää kirjautumisessa sa-tunnusta eli kirjautua SQL server authentication tavalla Novaan. 

 

Jos aktivointiavain on päässyt hukkumaan tai ette saa sitä jostain syystä vapautettua vanhalta koneelta ottakaa yhteys tukeemme p.02 724 8830 tai sähköpostitse asiakaspalvelu@visma.com osoitteella. Voimme tuesta vapauttaa aktivoinnin ja myös lähettää teille aktivointiavaimen tiedot uudelleen.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei.

Kiitos vastauksesta. Mistä nuo NovaUser ja NovaSuperuser oikeudet saa käyttäjällelisättyä Windows 10:ssä?

Sami Soinila
VISMA

tekijä Sami Soinila

Hei TBkeminmaa,

 

Kiitos viestistäsi. Novan käyttäjäryhmät perustetaan Windowsin tietokoneen hallinnan kautta. Ohjauspaneelista | Valvontatyökalut | Tietokoneen hallinta | Paikalliset käyttäjät ja ryhmät | Ryhmät ja sinne perustetaan Novan käyttäjäryhmät. Mikäli käytössä on Windows 10 Home niin käyttäjäryhmiä ei pysty perustamaan (Home versio ei ole tuettu Novassa) vaan tulee kirjautua Novaan SQL Server authentication ja käyttää SA tunnuksia.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.