Minun alueeni
Apu

Visma Nova Ostoreskontra, ulkomainen hyvityslasku

tekijä Tiina Hiipakka (Päivitetty ‎12-09-2017 09:10 tekijä Tiina Hiipakka VISMA )

Minulla on samalle ulkomaiselle toimittajalle veloituslasku ja hyvityslasku, muodostin näistä maksuerän, mutta hyvityslasku on veloitettu tililtä?

3 VASTAUSTA3
Accepted solution
Tiina Hiipakka
VISMA

tekijä Tiina Hiipakka (Päivitetty ‎20-06-2022 10:07 tekijä Olli Hietala VISMA )

Tuossa on luultavasti käynyt nyt niin, että ostolaskuilla on eri toimittajien tilinumerot tai kyseessä on ulkomaiset laskut ja maksuaineiston muodostuksessa ei ole valittu 'yhdistä toimittajan maksut' optiota. 


Jos näin on käynyt niin maksuaineiston maksussa miinusmerkkinen summa muuttuu veloitukseksi sillä pankkiin ei voi laittaa miinusmerkkistä summaa veloitettavaksi.
 
Tämän tilanteen välttämiseksi kannattaa laittaa Novan aloitusnäkymässä Asetukset > Ohjaustiedot > AutoPay -välilehdelle ruksin kohtaan 'Visma.net AutoPay' sillä tämän ruksin ollessa käytössä maksuaineiston muodostus tapahtuu uudemmalla tekniikalla ja ohjelma huomauttaa jatkossa käyttäjää tällaisesta miinusmerkkisestä maksusta. (Eli jos saajan tilinumerot hyvityksellä ja veloituksella ei täsmää)
 

OlliHietala_0-1655708670681.png

 

Jos maksut eivät mene suoraan Novasta AutoPay palveluun niin alaosan Y-tunnus ja Asiakasvarmenne tietoja ei tarvitse täyttää. Jos AutoPay on käytössä niin täältä löydät lisätietoa asetusten määrittämiseksi.


Ohjelma antaa tällaisen ilmoituksen jos yritetään maksaa miinusmerkkistä summaa kyseisen option ollessa käytössä.
 

OlliHietala_1-1655708670607.png

MuodostaAutoPayAineisto - Varoitus: Lopputulos sisältää negatiivisen maksun.

TuireL
CONTRIBUTOR *

tekijä TuireL

Hei,

nyt tuossa Maksuaineiston muodostus-ikkunassa on kohta Yhdistä ulkomaan maksuissa toimittajan veloituslaskut. Ja kun hiiren vie siihen päälle, tulee näkyviin teksti: "Tällä optiolla voit yhdistää ulkomaan maksuissa toimittajan veloituslaskut. Jos maksuaineistossa on toimittajalle sekä veloitus- että hyvityslaskuja, näiden yhdistäminen tehdään ohjelmallisesti." Tarkoittaako kuitenkin että ruksi pitää olla tuossa myös silloin jos haluaa hyvityslaskun vähennettäväksi veloituslaskusta?

Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala (Päivitetty ‎21-06-2022 11:54 tekijä Olli Hietala VISMA )

Hei TuireL, 

 

Kyllä tuo optio tulee olla valittuna jotta ohjelma osaa yhdistää ulkomaisen toimittajan maksut eli vähentää hyvityslaskun summan veloituksista.

 

Tuota optiota ei ole valittavissa jos käytetään ylläolevaa ohjetta eli käytetään 'Visma.net AutoPay' -ruksia ohjaustiedoissa. Tällöin ohjelma yhdistää maksut eikä enää tarvitse muistaa erillistä optiota maksuaineiston muodostuksessa.

 

-Olli, Visma Sovellustuki

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.