peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 

Visma On Premises Gateway -asennukseen tehtävät muutokset Tulorekisteriä varten (vaatii Nova 9.8)

tekijä Ville Viherto (Päivitetty ‎11-12-2018 13:10 tekijä Ville Viherto VISMA )

Miten OnPremiseGateway -asennusta täytyy muuttaa Tulorekisteriä varten? Mistä johtuu virheilmoitus "Ei voitu aktivoida ActiveMQ"? Miksi Tulorekisteri-lähetys jää pyörimään kohtaan "Haetaan tiedot"?

8 VASTAUSTA8
Accepted solution
Ville Viherto
VISMA

tekijä Ville Viherto (Päivitetty ‎30-01-2019 11:41 tekijä Ville Viherto VISMA )

Visma Sovelluspalveluasiakkaat (Citrix): Jos Nova on sovelluspalvelussa ja saatte virhettä ActiveMQ tai AMQ port has invalid value tulee tarkistaa, että Novan pääruudulla Asetukset > Ohjaustiedot > Autoreport- ruudussa on koneen nimenä: novaopg.visma.local

Muita toimenpiteitä ei Sovelluspalvelussa tarvitse tehdä virheen korjaamiseksi.

 

Muut asiakkaat (paikallisesti asennettu Nova):

A. Jos VismaOnPremisesGateway:tä ei ole ennestään asennettu, teet uuden asennuksen asennusohjeen avulla. Ohje ottaa huomioon Tulorekisterin, eikä kohtaa B tarvitse tällöin tehdä.

 

B. Jos VismaOnPremisesGateway on jo asennettu, esim. AutoPay:n käyttöä varten, tulee asennukseen tehdä muutos Tulorekisteriä varten. Tähän on 1 tapa (aiempi toinen tapa on poistettu)

 

 Tapa 1 (voi tehdä ennen Nova 9.8 asennusta)

  • Jos käytössä on Nova 9.7 tai kohdan 1 painiketta ei näy, siltä koneelta, mihin Gateway on asennettu, avataan asennuspolun OPGDiagnosisApp-kansion Visma.Services.OPGateway.OPGDiagnosisApp.exe. Yleensä "C:\Program Files (x86)\Visma\OnPremisesGateway\OPGDiagnosisApp\Visma.Services.OPGateway.OPGDiagnosisApp.exe"

          GatewayAppPolku.png

 

  • Painetaan Activate ActiveMQ - tämä kestää useita minuutteja. Kun painike menee harmaaksi, aktivointi on valmis.

          ActivateMQ.png

  • Seuraava portti on oltava auki samalla koneella, mihin OnPremisesGateway on asennettuna: 61616 (TCP) ActiveMQ:ta varten. Jos Tulorekisteri-ilmoitus jää pyörimään kohtaan "Haetaan tiedot", portti saattaa olla syynä.
  • ActiveMQ vaatii Javan toimiakseen - Activate ActiveMQ asentaa Javan samalla kun aktivoi sitä käyttöön

 

Jos ActiveMQ antaa edelleen virheitä tämän ohjeen toimenpiteiden jälkeenkin (AMQ Port has invalid value) on yleensä auttanut kun DiagnosticsApp käynnistetään järjestelmänvalvojana ja otetaan ensin Deactivate ActiveMQ ja sitten Activate ActiveMQ.

tekijä Ville Viherto (Päivitetty ‎11-01-2019 10:09 tekijä Ville Viherto VISMA )

Vanha Tapa 1 (Novan Ohjaustiedot | AutoReport-välilehti) on poistettu, koska se on aiheuttanut ongelmia mm. porttien ja Javan asennuksen kanssa. Tällä hetkellä Active MQ aktivoidaan tehdään yhdellä tapaa olemassaolevaan asennukseen. Mikäli olet tehnyt aktivoinnin suoraan AutoReport-välilehdeltä ja lähetys toimii, ei mitään muutoksia tarvita.

Mari Peltola
CONTRIBUTOR *

Hei,

 

kokeilin aktivoida ActiveMQ:n tavalla 1, ja ohjelma ilmoitti aktivoinnin onnistuneen. Kuitenkin kun yritin testata AutoReportia, ohjelma herjasi että ActiveMQ on aktivoitava.

 

OPG Diagnosis Applicationissa myös kohta "Activate ActiveMQ" on harmaana.

 

Mitä tehdä?

Hei,

Pystytkö kokeilemaan seuraavaa:

1. Käynnistä työasema uudestaan, jolta kokeilit testata AutoReportia

2. Käynnistä Gateway uudestaan: Windowsista Services(Palvelut) | Etsit Visma On Premises Gateway ja hiiren oikealla Stop, jonka jälkeen Start

gateway.png

Jos nämä eivät auta, ota yhteys meidän Sovellustukeen, jotta asiaa voidaan tutkia tarkemmin.

02 724 8830 (ylläpitoasiakkaat) / 0600 1 3330 (ei ylläpitoa) /sovellustuki@visma.com

 

Olli Hietala
VISMA

Hei,

 

yksi yleinen syy miksi AutoReportin testaus ei tunnista ActiveMQ:n olevan aktivoituna tai sitä ei saa aktivoitua Novasta on se, että koneen nimi kentässä on virheellinen tieto. Yleensä gateway palvelu on asennettuna palvelimelle joten koneen nimi kohdassa pitää silloin olla palvelimen nimi tai ip-osoite. Ohjelma saattaa ehdottaa ensimmäisellä kerralla työaseman koneen nimeä AutoReport välilehdellä.

 

Kuutamo
CONTRIBUTOR *

tekijä Kuutamo

Meillä on 9.8. ja laitoin asennuspolun ohjeen  mukaan, poistuin asetuksista, tallensin "Kyllä" ja kirjauduin uudelleen, mutta edelleen herjasi että MQ aktivoitava, kun yritin testata Autoreporttia. Visma.netissä olen siis aktivoinut ko yritykselle Autoreportin.

tekijä Ville Viherto

Hei,

Jos Novan ohjaustietojen painikkeen aktivoinnin kanssa tulee jotain ongelmia, kannattaa myös kokeilla tuota Tapaa 2, missä ei aktivoida Active MQ:ta Novan AutoReport-välilehdeltä, vaan aktivoidaan se suoraan OnePremiseGateway:n apuohjelman kautta. Pystytkö kokeilemaan myös tuota Tapaa 2 ylläolevasta ohjeesta ja katsoa auttaako onnistuuko aktivointi sitä kautta?

JarnoK
CONTRIBUTOR **

tekijä JarnoK (Päivitetty ‎14-12-2018 09:29 tekijä JarnoK )

Onhan koneen nimenä palvelimen nimi johon Nova asennettu?

Meillä oli samoja ongelmia, kun oli työaseman nimi ja täytyi muuttaa.