Minun alueeni
Apu
Anonymous
Entinen jäsen

Visma On Premises Gateway -asennukseen tehtävät muutokset Tulorekisteriä varten (vaatii Nova 9.8)

tekijä Anonymous (Päivitetty ‎11-12-2018 13:10 ( )

Miten OnPremiseGateway -asennusta täytyy muuttaa Tulorekisteriä varten? Mistä johtuu virheilmoitus "Ei voitu aktivoida ActiveMQ"? Miksi Tulorekisteri-lähetys jää pyörimään kohtaan "Haetaan tiedot"?

8 VASTAUSTA8
Accepted solution
Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous (Päivitetty ‎30-01-2019 11:41 ( )

Visma Sovelluspalveluasiakkaat (Citrix): Jos Nova on sovelluspalvelussa ja saatte virhettä ActiveMQ tai AMQ port has invalid value tulee tarkistaa, että Novan pääruudulla Asetukset > Ohjaustiedot > Autoreport- ruudussa on koneen nimenä: novaopg.visma.local

Muita toimenpiteitä ei Sovelluspalvelussa tarvitse tehdä virheen korjaamiseksi.

 

Muut asiakkaat (paikallisesti asennettu Nova):

A. Jos VismaOnPremisesGateway:tä ei ole ennestään asennettu, teet uuden asennuksen asennusohjeen avulla. Ohje ottaa huomioon Tulorekisterin, eikä kohtaa B tarvitse tällöin tehdä.

 

B. Jos VismaOnPremisesGateway on jo asennettu, esim. AutoPay:n käyttöä varten, tulee asennukseen tehdä muutos Tulorekisteriä varten. Tähän on 1 tapa (aiempi toinen tapa on poistettu)

 

 Tapa 1 (voi tehdä ennen Nova 9.8 asennusta)

  • Jos käytössä on Nova 9.7 tai kohdan 1 painiketta ei näy, siltä koneelta, mihin Gateway on asennettu, avataan asennuspolun OPGDiagnosisApp-kansion Visma.Services.OPGateway.OPGDiagnosisApp.exe. Yleensä "C:\Program Files (x86)\Visma\OnPremisesGateway\OPGDiagnosisApp\Visma.Services.OPGateway.OPGDiagnosisApp.exe"

          GatewayAppPolku.png

 

  • Painetaan Activate ActiveMQ - tämä kestää useita minuutteja. Kun painike menee harmaaksi, aktivointi on valmis.

          ActivateMQ.png

  • Seuraava portti on oltava auki samalla koneella, mihin OnPremisesGateway on asennettuna: 61616 (TCP) ActiveMQ:ta varten. Jos Tulorekisteri-ilmoitus jää pyörimään kohtaan "Haetaan tiedot", portti saattaa olla syynä.
  • ActiveMQ vaatii Javan toimiakseen - Activate ActiveMQ asentaa Javan samalla kun aktivoi sitä käyttöön

 

Jos ActiveMQ antaa edelleen virheitä tämän ohjeen toimenpiteiden jälkeenkin (AMQ Port has invalid value) on yleensä auttanut kun DiagnosticsApp käynnistetään järjestelmänvalvojana ja otetaan ensin Deactivate ActiveMQ ja sitten Activate ActiveMQ.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous (Päivitetty ‎11-01-2019 10:09 ( )

Vanha Tapa 1 (Novan Ohjaustiedot | AutoReport-välilehti) on poistettu, koska se on aiheuttanut ongelmia mm. porttien ja Javan asennuksen kanssa. Tällä hetkellä Active MQ aktivoidaan tehdään yhdellä tapaa olemassaolevaan asennukseen. Mikäli olet tehnyt aktivoinnin suoraan AutoReport-välilehdeltä ja lähetys toimii, ei mitään muutoksia tarvita.

Mari Peltola
CONTRIBUTOR *

tekijä Mari Peltola

Hei,

 

kokeilin aktivoida ActiveMQ:n tavalla 1, ja ohjelma ilmoitti aktivoinnin onnistuneen. Kuitenkin kun yritin testata AutoReportia, ohjelma herjasi että ActiveMQ on aktivoitava.

 

OPG Diagnosis Applicationissa myös kohta "Activate ActiveMQ" on harmaana.

 

Mitä tehdä?

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei,

Pystytkö kokeilemaan seuraavaa:

1. Käynnistä työasema uudestaan, jolta kokeilit testata AutoReportia

2. Käynnistä Gateway uudestaan: Windowsista Services(Palvelut) | Etsit Visma On Premises Gateway ja hiiren oikealla Stop, jonka jälkeen Start

gateway.png

Jos nämä eivät auta, ota yhteys meidän Sovellustukeen, jotta asiaa voidaan tutkia tarkemmin.

02 724 8830 (ylläpitoasiakkaat) / 0600 1 3330 (ei ylläpitoa) /sovellustuki@visma.com

 

Olli Hietala
VISMA

tekijä Olli Hietala

Hei,

 

yksi yleinen syy miksi AutoReportin testaus ei tunnista ActiveMQ:n olevan aktivoituna tai sitä ei saa aktivoitua Novasta on se, että koneen nimi kentässä on virheellinen tieto. Yleensä gateway palvelu on asennettuna palvelimelle joten koneen nimi kohdassa pitää silloin olla palvelimen nimi tai ip-osoite. Ohjelma saattaa ehdottaa ensimmäisellä kerralla työaseman koneen nimeä AutoReport välilehdellä.

 

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Meillä on 9.8. ja laitoin asennuspolun ohjeen  mukaan, poistuin asetuksista, tallensin "Kyllä" ja kirjauduin uudelleen, mutta edelleen herjasi että MQ aktivoitava, kun yritin testata Autoreporttia. Visma.netissä olen siis aktivoinut ko yritykselle Autoreportin.

Anonymous
Entinen jäsen

tekijä Anonymous

Hei,

Jos Novan ohjaustietojen painikkeen aktivoinnin kanssa tulee jotain ongelmia, kannattaa myös kokeilla tuota Tapaa 2, missä ei aktivoida Active MQ:ta Novan AutoReport-välilehdeltä, vaan aktivoidaan se suoraan OnePremiseGateway:n apuohjelman kautta. Pystytkö kokeilemaan myös tuota Tapaa 2 ylläolevasta ohjeesta ja katsoa auttaako onnistuuko aktivointi sitä kautta?

JarnoK
CONTRIBUTOR ***

tekijä JarnoK (Päivitetty ‎14-12-2018 09:29 tekijä JarnoK )

Onhan koneen nimenä palvelimen nimi johon Nova asennettu?

Meillä oli samoja ongelmia, kun oli työaseman nimi ja täytyi muuttaa.

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.