Minun alueeni
Apu
Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Windows 11 ja on-prem-käyttäjä

tekijä Marko Koivuniemi

Onko tullut vastaan tilanteita että Nova hyytyy niin että ei vastaa ja auttaa usein vain koneen käynnistys? Tätä on alkanut ilmenemään yhdellä käyttäjällä sen jälkeen kun koneeseen päivittyi Windows 11. Toki hän myös käyttää aika tehokkaasti Novaa monella yrityksellä ja sovelluksella ja kolmella ikkunalla. Mutta virhelokeihin ja muihin ei mitään erityistä jää. 

Ja tietysti kun kolme versiota olemme jäljessä korjauksista b-luokan asiakkaana. En tosin tiedä miten sovelluspalvelun käyttöön vaikuttaa paikalliskoneen Windows eli onko tuollainen kenties Windowsin ja Novan välinen ongelma tulla esiin sovelluspalvelussa. 

Ajattelin vain josko vertaistukea saisin. 

2 VASTAUSTA2
Mira Mäkinen-Saarikko
CONTRIBUTOR ***

tekijä Mira Mäkinen-Saarikko

Windows 11 ei vielä käytössä , mutta murheena  Windows 10 On prem käyttäjänä laskutuksen ikkunan avautuminen kestää lähemmäs 30 s., kun vanha aukeaa 2 s:ssa,  jos joutuuu välillä sulkemaan laskutuksen, niin liki tuon kestää aueta uudelleenkin, joten edelleen käytössä vanha laskutus. HIRVITTÄÄ (metsämiehen vaimona) vanhan laskutuksen poistuminen...Sanonta vain nopeet elävät, miten nyt sitten käy. Eikä taida uskaltaa mahd. mainitsemasi kokonaishidastumisen myötä edes ajatella Win11 päivittämistä.

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *

Tilanne on hankala, koska me emme voi tietää onko asia jo tiedostettu tai korjattu. Versiosaatteista (joista tein hiljattain koosteen) jotka on-prem-asiakkailta puuttuvat ei suoraan löytynyt ratkaisua. Meillä ei nuon kauaa kestä - noin 10 sekuntia. Meillä tosin on käytössä myös Workstation(Local) -asennus tapa, jolloin Novan exet ja muut asentuvat myös jokaiselle koneelle ja J-verkkoasemalta haetaan vain asetustiedostot ja profiilit. Tuo asennustapa on mielestäni selvästi vakaampi ja vikasietoisempi esim. sisäverkon räpsyille - huonona puolena on että päivitys on tehtävä joka koneelle. Mutta pienessä organisaatiossa tuo ei olisi kynnyskysymys. Suosittelisin ehkä tiedustelemaan tästä vaihtoehdosta yhteistyökumppaniltanne joka on Novan asentanut. Tuotahan voisi vaikka testata jollain käyttäjistä. Minäkin voin kyllä tarvittaessa auttaa. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.