Minun alueeni
Apu

Suositut verkkolaskuwebinaarit jatkuvat ensi vuonna - ilmoittaudu mukaan!

tekijä Villepekka Jossens

Tiesithän, että vuoden 2020 huhtikuusta alkaen elinkeinonharjoittajilla on oikeus saada pyynnöstä toiselta yritykseltä lasku sähköisessä muodossa. Tutustu lakimuutokseen tästä.

 

Varmista, että yrityksesi on valmistautunut sähköiseen laskutukseen Visma.net AutoInvoicen avulla. Tarjoamme kuukausittain maksuttomia webinaareja verkkolaskutuksen perusteista, käyttöönotosta ja laskutuksesta huhtikuuhun 2020 saakka. 

 

Valitse itsellesi sopivin ajankohta ja ilmoittaudu mukaan!

 

 
3 Kommentit
Anneli Kurppa
CONTRIBUTOR ***
tekijä Anneli Kurppa

Hei, osallistuin eilen verkkolaskuwebinaariin. Käyn läpi laskutuksen yksikkötunnuksia - voiko 1.4.2020 jälkeen yksikkökenttä olla kokonaan tyhjä vai pitääkö laskutusriviltä aina löytyä jokin yksikkö (jolla on EU-tunnus ohjaustiedoissa)?

Anonymous
Entinen jäsen
tekijä Anonymous

Hyvä kysymys, tälläistä tilannetta ei tullutkaan mieleen webinaarissa. Tämä vaatimus siis silloin, jos aikoo lähettää laskut Finvoice 3.0 EN16931 -muodossa:

 

Eurooppalaisen standardin mukaan jokaisella rivillä on oltava yksikkö: "An Invoice line (BG-25) shall have an Invoiced quantity unit of measure code (BT-130)"

 

Eli jos kyseessä ei ole tekstirivi(tällöin rivi putoaisi automaattisesti pois verkkolaskulta), vaan rivillä on määrä ja summa, niin rivillä täytyy olla yksikkö(esim. kpl) + ohjaustiedoissa sitä vastaava EU-yksikkö(esim. EA). Testasin äsken lähettää ilman yksikköä, niin lasku jäi validointivirheeseen.

 

Onko tiedossa tilanteita että ei olisi laskutusyksikköä rivillä, jolla on summa?

Anneli Kurppa
CONTRIBUTOR ***
tekijä Anneli Kurppa

Ei tiettyä tilannetta, mutta tiedän että olen nollannut sarakkeen silloin tällöin..

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.