Minun alueeni
Apu

Visma Nova 10.5 välipäivitys sovelluspalveluun (6.6.2023)

tekijä Hannele Grönfors (Päivitetty ‎05-06-2023 09:58 tekijä Hannele Grönfors VISMA )

Visma Nova Sovelluspalveluun julkaistaan välipäivitys, joka on asiakkailla käytössä 6.6.2023. Uusi versio sisältää muutoksia ja korjauksia mm. seuraaviin esiin tulleisiin tilanteisiin. 
Myyntitilausten ja Laskutuksen osalta muutokset koskevat uudistettuja sovelluksia.

 

Laskutus ja Myyntitilaukset:

  • Nimikeapuikkunan painikkeiden kokoa pienennetty ja ylimääräinen väliotsikko poistettu, jotta oleelliselle tiedolle jää enemmän tilaa.
  • Myyntitilauksen ja Laskutuksen yleisimmin käytetyistä taulukkomuotoisista ikkunoista voi nyt kopioida ja liittää joko yksittäisiä tai useampia rivejä esimerkiksi taulukkolaskentaohjelmiin ctrl+c/ctrl+v näppäinyhdistelmillä. Myös ctrl + a (kaikki rivit) ja useamman rivin valinta Shift -näppäin pohjassa onnistuu.

  • Nimikelistaa on päivitetty ja lisätty taulukkomäärittelyt.

Raportointi:

  • Taulu-välilehdellä näytetään luvut nyt ilman tuhaterotinta (välilyönti). Luvuissa ollut välilyönti aiheutti joissain tilanteissa sen, että taululukkolaskentaan viedyissä tiedoissa tuhatlukuja ei tunnistettu luvuiksi.

  • Jos tallennetulle raportille oli tehty taulukkomäärittelyjä, ja jos ko. raportilla muokattiin Alkupvm-rajausta, taulukkomäärittelyt palautuivat oletuksiksi. Tämä on nyt korjattu.

Palkanlaskenta:

  • Lähetetyt ilmoitukset Tulorekisteriin-ikkunasta on poistettu Hae tila vaihtoehto. Ilmoituksen tila päivitetään ohjelmallisesti minuutin välein. Tarvittaessa voi tilan päivityksessä käyttää Virkistä (F5) tapaa.

Kaikki muutokset löytyvät versiosaatteesta.

 

6 Kommentit
Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *
tekijä Marko Koivuniemi

Olenko ymmärtänyt oikein nykyistä päivityspolitiikkaa, että näitä päivityksen tuomia muutoksia me on-premise-käyttäjät joudumme odottamaan loppusyksyyn? 

tekijä Sanna Ruosaari

Hei,

 

Sovelluspalveluun tehdyt päivitykset julkaistaan onprem-asiakkaille kahdesti vuodessa. Seuraava onprem-päivitys paketti julkaistaan vuoden lopussa.

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *
tekijä Marko Koivuniemi

Kyllä tiedän tämän linjauksen muutoksen, joka on tehty viimeisimpien version aikana. Ja minä muistutan siitä varmasti useammin kuin kaksi kertaa vuodessa kunnes asiakassuhteemme päättyy tai palvelu paranee. Asennuspaketin muodostaminen onprem-käyttäjille  i voi erota sovelluspalvelun versiosta kovinkaan paljon kun alustateknologia on sama. Lisäksi jos ajatellaan että jokainen onprem-asiakas raportoi versiosaatteen mukaisista korjauksista ongelman yksitellen niin vaikka ne pyynnöt ohitettaisiin eikä tarjottaisi korjausta esim. zip-paketin muodossa joka joskus on mahdollista, niin työllistää sekin.  

No eihän se auta kuin elää vanhan sanonnnan mukaisesti: "Hyvä kello kauas kuuluu, paha vielä kauemmas." 

 

nicklasuusitalo
CONTRIBUTOR ***
tekijä nicklasuusitalo

Komppaan vielä tähän samaan ketjuun samasta aiheesta kuin Markokin, eli miksei näitä korjauksia voida julkaista myös on-prem asiakkaille, useampi näistäkin mitä tässä versiosaatteessa on kerrottu helpottaisi meillä uusien laskutuksen ja myyntitilauksen käyttöä... Kerroin jo saman palautteen Hietalalle ohimennen, mutta julkinen keskustelu vaikuttaa olevan paras vaihtoehto näissä. Mielestäni nämä välipäivitykset voisi toimittaa hyvin valinnaisina päivityksinä, jolloin kaikkien ei olisi pakollista niitä asennella vaan halukkaat voisivat edelleen pysyä tuossa 2 kertaa vuodessa julkaisutahdissa.

PPAK
CONTRIBUTOR **
tekijä PPAK

Nyt on pakko ottaa osaa tähän keskusteluun. Olen laittanut Markon ja Nicklaksen kanssa samasta aiheesta palautetta Vismalle. Mikään saamani perustelu ei ole riittävä sille, että odotamme vuoden, että saamme samat toiminnot käyttöön kun svellusasiakkailla. Puolen vuoden välein ilmestyvä päivitys on tynkä verrattuna kaikkiin sinä aikana sovellus puolelle tulleisiin päivityksiin. Toivon edelleen nopeampaa tuotekehityssykliä myös OnPrem asiakkaille. 

Marko Koivuniemi
ACTIVE CONTRIBUTOR *
tekijä Marko Koivuniemi

Hienoa että muutkin kirjoittavat. Minusta Visma sahaa tässä omaan jalkaansa. Ne yritykset jotka ovat rakentaneet OnPrem-ratkaisun varaan ovat todennäköisesti myös pitkän linjan asiakkaita, joilla on kokemusta ja osaamista myös löytää epäloogisuuksia, bugeja ja virheitä uusia versioita sisäänajettaessa. Tästä on eläviä esimerkkejä omaltakin kohdalta uuden version hajottamista ominaisuuksista joista minä en ollut kuullut kun olen ollut Novan pääkäyttäjä vasta 15 vuotta. Tällä viikolla viimeksi esim käynnistin meidän Access-pohjaisen Nova 5.4:n koska piti hakea tietoa vanhasta tilauksesta uutta sohvaa varten. Aikoinaan olin itse testaamassa Nova 10:n esiversiota - rakensin testiympäristön omalla (tai siis firman) kustannuksella koska se oli mielenkiintoista ja hyödytti molempia osapuolia. (Olin siis tyrkyttänyt itseäni siihen ja ties monennenko kerran jälkeen kelpuutettiin.) 

OnPrem -asiakkaat saattavat tietysti rakentaa kaikenlaisia omia ratkaisujaan joiden varaan laskevat. Kynnys järjestelmän vaihtoon on erittäin suuri: meilläkin on raportointijärjestelmää ja ties mitä. Tuo suuri vaihtokynnys tietysti pakottaa sietämään asioita koska vaihtoehtona on iso projekti ja isot investoinnit. 

Kaikesta huolimatta hyvää syksyn odotusta. Vaikka itse haluaisin harpata yli ja odotella jo kevättä. 

Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.