Miten asiakas voi pyytää maksun hyvitystä?

30-12-2021 13:51
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 25 Näytöt

Asiakas (tilauksen maksaja) voi pyytää kauppiaalta hyvitystä helposti suoraan Visma Pay -palvelun kautta, mikäli kauppiaalla on käytössä kehittynyt maksupalautusten hallinta ja kauppias on ottanut käyttöön "Salli asiakkaan tehdä hyvitysehdotus maksuvahvistuksesta"-asetuksen. Asetuksen ollessa käytössä asiakas saa sähköpostiinsa maksuvahvistuksen yhteydessä linkin, jonka kautta asiakas voi pyytää hyvitystä tilaukselleen kunnes tilauksen koko summa on palautettu.

 1. Asiakas avaa maksuvahvistuksen linkin, jolloin seuraavanlainen näkymä avautuu. Näkymässä on nähtävissä mm. kauppiaan yhteystiedot sekä tilauserittely.

  Snag_1a76c6f4.png

 2. Asiakas valitsee pyytääkö hyvityksen tuotteiden vai summan mukaan. Tuotteiden mukaan hyvittäessä asiakas näkee hyvityksen summan heti lisättyään tuotteita hyvitettäväksi.

  Snag_1ed47cce.png

 3. Summan mukaan hyvitettäessä näkymä on seuraavanlainen:

  Snag_1ed508a3.png

  Valittuaan hyvityksen tuotteet tai summan asiakas syöttää hyvitysmaksun saajan nimen ja tilinumeron IBAN-muodossa. Asiakas voi halutessaan täyttää lisätietokenttään tietoja hyvityksestä, tilauksesta tai palautuksen syystä.

 4. Asiakkaan lähetettyä hyvityspyynnön, kauppiaan asiakaspalvelun sähköpostiin lähetetään viesti uudesta hyvityspyynnöstä. Sähköpostin lisäksi kauppias näkee ilmoituksen hyvityspyynnöstä kauppiasportaalin etusivulla.

  Snag_1a7e8272.png

 5. Hyvitykset-sivu näyttää kaikki hyvitystapahtumat ja listaa sekä kauppiaan että asiakkaiden hyväksyntää odottavat hyvityspyynnöt.

  Snag_1ed7d4a4.png

 6. Hyvityksen avaamalla kauppias näkee pyynnön yksityiskohdat, kuten asiakkaan pyyntöön liittämän viestin sekä tuoterivit. Hyvitys hyväksytään valitsemalla “Hyväksy hyvityspyyntö” ja evätään valitsemalla “Peru hyvityspyyntö”.

  Snag_1a781752.png

 7. Asiakas saa sähköpostiinsa tiedon hyvityspyynnön hyväksymisestä tai eväämisestä.

 

Avustajat