Minun alueeni
Apu

Visma Pay käyttövinkit

Lajitteluperuste:
Kauppias voi palauttaa maksun tekemällä hyvityksen kauppiasportaalista seuraavasti:   1. Kirjaudu kauppiasportaaliin osoitteessa www.vismapay.com    2. Mene "Maksut"-välilehdelle   3. Etsi hyvitettävä maksutapahtuma haluamiasi hakukenttiä käyttämällä    4. Kun löydät oikean maksutapahtuman, klikkaa se auki ja tarkista oikean yläkulman välilehdeltä "Asiakkaan tiedot" että kyseessä on varmasti oikean henkilön maksu.   5. Vasemmassa alakulmassa on painike "Hyvitä maksu".   6. Avautuvasta hyvityslomakkeesta voit valita tehdäänkö hyvitys tuoterivien vai summan perusteella. Hyvityksen voi tehdä tuoterivien perusteella, mikäli tuote-erittely on toimitettu maksuvaiheessa.     7. Hyvityksen luomisen jälkeen raha palautuu asiakkaan tilille muutaman pankkipäivän kuluessa, jos asiakkaalla on käytössä Osuuspankki, Nordea tai OmaSäästöpankki. Muiden pankkien maksuissa asiakkaalta pyydetään automaattisesti sähköpostitse tilinumero hyvityksen suorittamista varten. Hyvityspyynnön linkistä avautuvalla sivulla asiakas voi syöttää tilinumeronsa ja hyväksyä hyvityspyynnön.   8. Mikäli asiakas hylkää hyvityspyynnön, näyttää hyvitystapahtuma portaalissa seuraavalta. Hyvitystapahtumassa on nähtävissä mm. hyvityksen tila ja asiakkaan antama kommentti hylkäyksen syystä.     9. Mikäli asiakas hyväksyy hyvityspyynnön, näyttää hyvitystapahtuma portaalissa seuraavalta:   10. Visma Pay prosessoi hyvitykset yhden pankkipäivän kuluessa.   Kuinka aktivoin kehittyneen maksupalautusten hallinnan?   Kehittyneen maksupalautusten hallinnan saat käyttöösi 10,00 €  kuukausihintaan olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteeseen  helpdesk@vismapay.com . Huomaathan laittaa sopimusmuutosta koskevat toiveet kauppiastiliisi rekisteröityneestä osoitteesta. Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse numeroon 09 3154 2037 arkisin klo 8-16.
Näytä koko artikkeli
30-12-2021 13:31 (Päivitetty 11-08-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 335 Näytöt
Päivittäinen tilityssykli on Power-asiakkaille suunnattu ominaisuus, jossa  maksujärjestelmä muodostaa tilityksen vuoden jokaisena päivänä.    Tilitysviive on 3 päivää kaikille maksutapahtumille. Esimerkiksi lauantaina tehdyt tapahtumat tilitetään tiistaisessa tilityksessä ja maanantaiset tapahtuman torstaisessa tilityksessä.  Tilitysviive on sama kaikilla maksutavoilla eikä ole riippuvainen pankkipäivistä.   Kauppiasportaalin Tilitykset-sivulla voit selata yrityksellesi maksettuja tilityksiä ja niiden sisältämiä maksutapahtumia. Jokaisen tilityksen yhteydessä on Avaa-painiketta, jonka alta löytyvät vaihtoehdot tilitysraportin lataamiseen PDF- tai CSV-muotoisena.   Tilisiirrot tehdään Osuuspankista ja tilitykset näkyvät kauppiaan pankkitilillä pankkiviiveestä riippuen samana tai seuraavana pankkipäivänä.  Päivittäiset tilitykset saa käyttöönsä ottamalla yhteyttä  sähköpostitse asiakaspalveluumme helpdesk@vismapay.com   kauppiastiliin liitetystä sähköpostista.
Näytä koko artikkeli
09-08-2022 07:57 (Päivitetty 09-08-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 20 Näytöt
Kuukausittainen tilityssykli on kaikille Visma Pay kauppiaille suunnattu ominaisuus, jossa maksut tilitetään Osuuspankista aina seuraavan kuun alussa. Tilitys sisältää edellisen kuun viimeiseen päivään asti tehdyt maksutapahtumat ja tilitykset näkyvät kauppiaan pankkitilillä pankkiviiveestä riippuen samana tai seuraavana pankkipäivänä.   Kauppiasportaalin Tilitykset-sivulla voit selata yrityksellesi maksettuja tilityksiä ja niiden sisältämiä maksutapahtumia. Jokaisen tilityksen yhteydessä on Avaa-painiketta, jonka alta löytyvät vaihtoehdot tilitysraportin lataamiseen PDF- tai CSV-muotoisena.   Kuukausittaiset tilitykset saa käyttöönsä ottamalla yhteyttä sähköpostitse asiakaspalveluumme  helpdesk@vismapay.com   kauppiastiliin liitetystä sähköpostista.
Näytä koko artikkeli
09-08-2022 08:11 (Päivitetty 09-08-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 24 Näytöt
Visma Pay maksutapahtumat tilitetään kauppiaalle sovitun tilityssyklin mukaisesti Osuuspankista. Kauppias saa valita itselleen parhaan tilitysvälin oman hintapakettinsa mukaisesti. Vaihtoehdot ovat seuraavat:   Visma Pay Power: Päivittäinen tilitys Viikoittainen tilitys Kuukausittainen tilitys Visma Pay Express: Viikoittainen tilitys Kuukausittainen tilitys   Kauppiasportaalin Tilitykset-sivulla voit selata yrityksellesi maksettuja tilityksiä ja niiden sisältämiä maksutapahtumia. Jokaisen tilityksen yhteydessä on Avaa-painiketta, jonka alta löytyvät vaihtoehdot tilitysraportin lataamiseen PDF- tai CSV-muotoisena.   Kauppiastilin tilityssykliä voi muuttaa olemalla yhteydessä sähköpostitse asiakaspalveluumme helpdesk@vismapay.com kauppiastiliin liitetystä sähköpostista.
Näytä koko artikkeli
26-04-2021 14:58 (Päivitetty 09-08-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 443 Näytöt
Viikoittainen tilityssykli on kaikille Visma Pay kauppiaille suunnattu ominaisuus, jossa m aksut tilitetään Osuuspankista viikon ensimmäisenä arkipäivänä. Tilitys sisältää perjantain ja lauantain väliseen yöhön mennessä tehdyt tilittämättömät maksut.   Kauppiasportaalin Tilitykset-sivulla voit selata yrityksellesi maksettuja tilityksiä ja niiden sisältämiä maksutapahtumia. Jokaisen tilityksen yhteydessä on Avaa-painiketta, jonka alta löytyvät vaihtoehdot tilitysraportin lataamiseen PDF- tai CSV-muotoisena.
Näytä koko artikkeli
09-08-2022 08:03
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 19 Näytöt
Jotta Visma Pay hakemuksen täyttö olisi sinulle mahdollisimman helppoa oheisesta videosta saat asiakaspalvelultamme vinkkejä eniten kysyttyjen kohtien täyttöön.
Näytä koko artikkeli
28-06-2022 13:16
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 97 Näytöt
Kauppiasportaalin Alikauppiaat-sivulla näet listan Visma Pay alikauppiaistasi ja niihin liitetyistä rajapinta- ja salausavaimista. Liitäntäavaimia tarvitaan palvelun käyttöönottoa varten maksuyhteyden muodostamiseksi. Sivulla voi luoda myös uusia alikauppiaita ja kyseisiä tietoja käytetään maksutapahtumien erittelyyn kauppiasportaalin maksulistauksessa sekä raporteilla. Alikauppiaan tietoja ei näytetä maksajille.     Uuden alikauppiaan luonti Kauppias voi hyödyntää alikauppiastoimintoa myös siten, että käyttää Visma Pay palvelua useammassa eri verkkokauppatoiminnassaan. Tällöin kauppias voi luoda itselleen uuden alikauppiaan ja avainparin kohdasta "Lisää uusi alikauppias".     Kauppias voi nimetä uuden alikauppiaan haluamallaan tavalla, eikä kyseinen nimi näy asiakkaille. Kun uuden avainparin liittää toiseen verkkokauppaan, eriytyy eri sivustoilta tulevat maksut omiksi osioikseen tilitysraportille.   Uuden avainparin luominen vanhalle alikauppiaalle Sivulla voidaan myös luoda olemassa olevalle alikauppiaalle uusi avainpari. Uusi avainpari tulee luoda aina jos on olemassa epäilys, että liitäntäavaimet ovat päätyneet vääriin käsiin. Huomaa, että nykyiset avaimet lakkaavat toimimasta välittömästi.    
Näytä koko artikkeli
29-04-2021 10:09 (Päivitetty 14-06-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 530 Näytöt
Visma Payn palvelussa sinulla on käytössä verkkomaksujen hyvitysominaisuus, jonka avulla voit tehdä hyvityksiä kokonaan kaikille maksutavoille, pois lukien S-pankki ja Ålandsbanken. Lisäpalveluna voit myös hankkia itsellesi kehittyneen maksupalautusten hallinnan, jonka voit aktivoida ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun. Kehittynyt maksupalautusten hallinta helpottaa kauppiaan arkea monissa tilanteissa alla olevan taulukon mukaisesti:     Kuinka aktivoin kehittyneen maksupalautusten hallinnan? Kehittyneen maksupalautusten hallinnan saat käyttöösi 10,00 €  kuukausihintaan olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteeseen  helpdesk@vismapay.com . Huomaathan laittaa sopimusmuutosta koskevat toiveet kauppiastiliisi rekisteröityneestä osoitteesta. Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse numeroon 09 3154 2037 arkisin klo 8-16.  
Näytä koko artikkeli
26-04-2021 14:52 (Päivitetty 09-06-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 1210 Näytöt
Visma Pay tarjoaa kauppiailleen laaja-alaisesti maksupalveluja yhden sopimuksen kautta ja Visma Pay -palvelun kautta voikin maksaa verkkopankeilla, maksukorteilla, laskulla ja osamaksulla. Maksutavat kattavat yli 99% verkkomaksajista. Lisäämme säännöllisesti kysynnän mukaan uusia maksutapoja valikoimaan.     Verkkokauppa voi rajoittaa ostajille tarjottavia maksutapoja antamalla maksutapahtuman parametrina maksutavat, jotka sallitaan kyseisen maksutavan osalta. Halutessasi asiakaspalvelu voi myös poistaa maksutapoja käytöstänne pysyvästi.    Maksamisen vaiheet Maksaminen Visma Pay -maksusivua käytettäessä sisältää tavallisesti seuraavat vaiheet: Ostaja lisää ostettavat tuotteet ostoskoriin ja valitsee kassatoiminnon tilauksen vahvistamista ja maksamista varten Ostaja valitsee verkkokaupassa maksutavaksi Visma Pay (korttimaksut, lompakot verkkopankit, laskut ja osamaksut) Ostaja ohjataan Visma Pay -maksusivulle, jossa ostaja valitsee halutun maksutavan Ostaja ohjataan valitun maksutavan sivulle, jossa ostaja vahvistaa maksutapahtuman Ostaja ohjataan Visma Pay -palvelun sivun kautta takaisin verkkokauppaan, jotta tieto hyväksytystä maksutapahtumasta välittyy verkkokauppaan ja Visma Pay -palveluun Maksamisen upottamista käytettäessä kauppias voi suunnitella maksuprosessin kokonaan itse. Kortilla maksettaessa sivusiirtymät on mahdollista välttää kokonaan ja sovellus on mahdollista suunnitella kokonaan responsiiviseksi.  Tarkemman kuvauksen maksutavoista löydät tästä julkaisusta tai tarvittaessa olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteeseen helpdesk@vismapay.com.     Maksutavat Pankkimaksut Pankkimaksussa maksutapahtuman summa veloitetaan suoraan pankkitililtä. Pankkimaksamisessa asiakkaan on mahdollista valita seuraavista vaihtoehdoista: Aktia Danske Bank Handelsbanken Nordea Oma Säästöpankki Osuuspankki POP Pankki S-pankki Säästöpankki Ålandsbanken   Luottokortit Luottokortilla maksaessa luottokorttiyhtiö toimii maksutapahtumassa asiakkaan rahojen ja verkkokaupan välissä. Tällöin maksutapahtuman summa veloitetaan korttiin liitetyltä luottotililtä pankkitilin sijaan. Luottokorttimaksamiseen voit Visma Pay:n kauppiaana hyödyntää Visaa sekä MasterCardia.    Mobiilimaksutavat Mobiilisovelluksella maksaminen on mahdollista kaikille Visma Pay -kauppiaille, jotka hyväksyvät korttimaksuja. Tilaajasi valitsee maksusivulta esimerkiksi MobilePay-toiminnon ja hyväksyy maksun sovelluksessaan. MobilePay ei ole maksupalvelu – eikä Danske Bank ole maksupalveluntarjoaja – vaan palvelun avulla puhelinnumero yhdistyy tiliin tallennettuun maksukorttiin. Visma Pay veloittaa maksun asiakkaan maksukortilta korttitapahtumana ilman, että asiakkaan tarvitsee syöttää korttitietojaan maksaessaan. Maksut tilitetään kauppiaalle yhdessä muiden korttimaksujen kanssa. MobilePay ja MobilePay Online ovat Danske Bankin omistamia tavaramerkkejä. MobilePay-palvelua voi tarjota vain asiakkaille Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa ja Norjassa. Palvelun avulla saa hyväksyä maksuja vain myynneistä Pohjoismaihin, jotka ovat suoritettu pohjoismaisella valuutalla.   Kuluttajan osamaksu ja lasku  Osamaksu ja lasku on valmiiksi aktivoitu maksutapa, joten sen käyttöönotto ei vaadi toimenpiteitä. Lisäksi toimitusehdot ovat jo kunnossa laskun ja osamaksun osalta, mikäli olette kopioineet esimerkkitoimitusehdoista maksamista koskevat kappaleet toimitusehtoihinne. Visma Pay tilittää lasku- ja osamaksutapahtumat kauppiaalle normaalin tilityssyklin mukaisesti, riippumatta onko tilaaja maksanut laskua. Lasku- ja osamaksun logojen lisääminen verkkokaupan etusivulle ohjaa paremmin laskun ja osamaksun valintaan ja suurempiin ostoksiin. Visma Pay veloittaa maksutapahtumista normaalin hinnastonsa mukaisen maksutapahtumamaksun. Kyseinen palveluntarjoaja (Jousto & Fellow) vastaa kauppiaan puolesta luottotappioriskistä. Kyseinen maksupainike näkyy maksusivulla vain, jos ostoksen summa on Laskulla 20–1000 euroa tai Osamaksulla 30–5 000 euroa. Kuluttajan vahva TUPAS –tunnistautuminen on luotu kauppiaiden turvaksi ja karsii petosriskiä. Tilattu tuote voidaan lähettää haluttuun osoitteeseen myös SmartPostilla, eikä pelkästään Väestörekisterikeskuksen osoitteeseen. Tunnistautumisessa on mahdollisuus myös sähköposti ja salasanan “PIN” yhdistelmään vahvan tunnistautumisen jälkeen. Kuluttajalle lähetetään aina yksilöity kulutusluottosopimus Jouston käytöstä heti verkkokauppatilauksen hyväksymisen jälkeen. Jousto lähettää kuluttajalle laskun kauppiaan puolesta. Kauppiaalle asiakkaan tekemät palautukset ovat maksuttomia 45 vrk:n ajan, jonka aikana palveluntarjoaja (Jousto & Fellow) mitätöi palautuksesta kuluttajalle aiheutuneet laskutus- ja korkokulut. Yhteistyösopimus ei sisällä kilpailunkieltorajoituksia. Lisätiedot sekä kaikki materiaalit Joustosta löytyvät sivuilta www.jousto.com kauppiaan materiaalipankista.   Yrityslasku Visma Payn kauppiaana saat mahdollisuuden tarjota yritysasiakkaillesi Fellow -yrityslaskua.  Useat yritykset haluavat ostaa laskulla, sillä se vähentää yrityskorttien tarvetta ja samalla helpottaa ostoksien kirjaamista kirjanpitoon. Tarjoamalla laskun maksutapana verkkokaupassa parannat asiakastyytyväisyyttä ja kasvatat myyntiä. Asiakkaasi tarvitsee ostamiseen matkapuhelimen, Y-tunnuksen sekä   henkilökohtaiset pankkitunnukset. Henkilökohtaisen tunnistautumisen avulla palveluntarjoaja varmistaa, että henkilöllä on oikeus tehdä ostoksia yrityksen nimissä. Ostaminen ei edellytä yrityksen virallista nimenkirjoitus oikeutta. Yrityslasku sopii myös taloyhtiöille, valtionyhtiöille ja säätiöille. Lisätietoja palvelusta löydät sivuilta https://www.visma.fi/vismapay/maksutavat/fellow/.    Maksulinkki Maksulinkkipalvelun avulla voidaan muodostaa ja lähettää asiakkaalle maksupyyntöjä ja linkin saatkin käyttöösi Visma Pay kauppiasportaalista. Maksulinkin lähetys tarjoaa asiakkaille useita maksuvaihtoehtoja, kuten pankkinapit, luottokortit, mobiililompakot, yrityslaskun, laskun ja osamaksun. Raportointimme ja kauppiasportaalin tunnusten avulla on maksujen tilaa helppoa seurata.  
Näytä koko artikkeli
03-06-2021 12:42 (Päivitetty 06-06-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 478 Näytöt
Maksupalvelun liittäminen Verkkomaksupalvelun hakemusprosessin valmistuttua Visma Pay lähettää kauppiaalle sähköpostitse ohjeet palvelun käyttöönottoon. Visma Pay liitetään verkkokauppaan käyttäen kahta tunnistetietoa: yksityinen salausavain yksityinen rajapinta-avain. Liittämiseen tarvittavat avaimet löytyvät kauppiasportaaliin kirjautumisen ja salasanan vaihtamisen jälkeen Alikauppiaat-sivulta. Salausavain voidaan myös luoda uudelleen Alikauppiaat-sivulla valitsemalla "Luo uusi avainpari".   Visma Pay tarjoaa valmiit liitännäiset useaan eri verkkokauppa-alustaan, joiden avulla maksupalvelun käyttöönotto on helppoa. Tämän lisäksi Visma Payn voi liittää rajapintakuvauksemme avulla lähes kaikkiin verkkomaksamista vaativiin palveluihin. Tarkemmat ohjeet verkkokaupan liittämisestä palveluun löytyy teknisistä ohjeistamme.   Maksupalvelun testaus Visma Pay tarjoaa mahdollisuuden testitunnuksiin, joiden avulla on helppo kokeilla maksupalvelun toimivuutta. Testitunnukset voi tilata verkkosivuiltamme, minkä jälkeen toimitamme tunnukset sekä testiohjeet sähköpostitse. Testausohjeisiin pääsee myös tästä linkistä.   Verkkomaksupalvelun aktivointi Verkkokauppiaan tulee pyytää palvelun aktivointia Visma Payn asiakaspalvelulta, kun kaikki on valmista verkkokaupan päässä. Lue lisää palvelun aktivoinnista täällä.   Apua verkkomaksupalvelun käyttöönottoon saat tarvittaessa asiakaspalvelultamme numerosta 09 3154 2037 ja sähköpostitse helpdesk@vismapay.com.
Näytä koko artikkeli
18-02-2022 10:14 (Päivitetty 06-06-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 399 Näytöt
Miten voin palauttaa maksutapahtuman kokonaisuudessaan?   1. Kirjaudu kauppiasportaaliin osoitteessa www.vismapay.com  2. Mene "Maksut"-välilehdelle   3. Etsi hyvitettävä maksutapahtuma haluamasi hakukenttiä käyttämällä    4. Kun löydät oikean maksutapahtuman, klikkaa se auki ja tarkista oikean yläkulman välilehdeltä "Asiakkaan tiedot" että kyseessä on varmasti oikean henkilön maksu.   5. Vasemmassa alakulmassa on painike "Hyvitä maksu".   6. Visma Pay prosessoi hyvitykset yhden pankkipäivän kuluessa.   Maksutapahtuman voi siis palauttaa ostajalle kokonaisuudessaan kauppiasportaalin kautta pois lukien S-Pankin ja Ålandsbankenin kautta suoritetut maksut. Näillä maksutavoilla palauttamisesta voit sopia suoraan ostajan kanssa ja tehdä palautuksen tilisiirtona.     Miten voin palauttaa maksutapahtuman osittain  korttimaksujen, laskun tai osamaksun osalta ?   Kauppiasportaali tukee osittaista palauttamista korttimaksujen, laskun ja osamaksun osalta. Voit  palauttaa maksun tällaisen maksun tietyllä summalla kauppiasportaalista seuraavasti:   1. Kirjaudu kauppiasportaaliin ja siirry "Maksut"-välilehdelle.   2. Etsi hyvitettävä maksutapahtuma haluamasi hakukenttiä käyttämällä    3. Kun löydät oikean maksutapahtuman, klikkaa se auki ja tarkista oikean yläkulman välilehdeltä "Asiakkaan tiedot" että kyseessä on varmasti oikean henkilön maksu.   4. Vasemmassa alakulmassa on painike "Hyvitä maksu". 5. Avautuvasta hyvityslomakkeesta voit valita mille summalle hyvitys tehdään.    Hyvitystapahtumaa ei voi peruuttaa enää jälkikäteen, joten tarkistathan hyvitettävän summan huolellisesti. Visma Pay prosessoi tapahtuman aiemmin mainittujen toimien jälkeen.     Kuinka pitkä aikaraja maksuttomalle palautuksen tekemiselle on?   Maksutapahtuman voi palauttaa maksutta vähintään 45 vuorokauden ajan. Osa maksutavoista mahdollistaa pidemmänkin palautusajan, eikä Visma Pay rajoita palautusaikaa.     Miten aktivoin kehittyneen maksupalautusten hallinnan?   Kehittynyt maksupalautusten hallinta mahdollistaa kauppiaalle osa- ja kokohyvitykset kaikille maksutavoille. Kauppias voi myös halutessaan tehdä hyvityksen tuoteriveittäin, jolloin tuotetiedot välitetään tilitysrajapintaan.   Kehittyneen maksupalautusten hallinnan saat käyttöösi 10,00 €  kuukausihintaan olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme osoitteeseen  helpdesk@vismapay.com . Huomaathan laittaa sopimusmuutosta koskevat toiveet kauppiastiliisi rekisteröityneestä osoitteesta. Ongelmatilanteissa voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse numeroon 09 3154 2037 arkisin klo 8-16.  
Näytä koko artikkeli
30-12-2021 13:22 (Päivitetty 30-05-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 563 Näytöt
Kauppias portaalin "Maksut"-välilehdeltä saat otettua kätevästi CSV-raportin verkkokauppasi maksutapahtumista. Kirjaudu siis kauppiasportaaliin osoitteessa www.vismapay.com/ ja toimi seuraavasti:   1. Klikkaa itsesi "Maksut"-välilehdelle   2. Maksut-sivun ylälaidassa on vihreä ”Näytä hakuvalinnat”-painike, jonka kautta saat mahdollisuuden ladata maksutapahtumien tietoja CSV-muodossa.   3. Valitse haluamasi aikaväli ja klikkaa kohtaa "Vie hakutulokset CSV-tiedostoon". Jos haluat mukaan myös tuotetiedot, valitse täppä "Sisällytä tuotetiedot".   CSV-tiedosto sisältää tapahtumasta muun muassa seuraavia tietoja: Tapahtumatunnus Summa Maksun tila Kauppiaan sekä alikauppiaan tiedot Maksutapahtumaa käsitellyt maksulaitos ja maksulaitoksen antama käsittelytunnus  Tilaustunnus Tuotetiedot erikseen valittaessa.   Jos kaipaat apua CSV-tiedoston kanssa, voit olla yhteydessä asiakaspalveluumme puhelimitse 09 3154 2037 tai sähköpostitse helpdesk@vismapay.com.
Näytä koko artikkeli
29-12-2021 14:29 (Päivitetty 24-05-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 236 Näytöt
Mikäli havaitset virheen luodussa hyvityspyynnössä esimerkiksi tuotteiden, summan tai asiakkaan sähköpostin osalta, voit perua hyvityspyynnön valitsemalla Maksun yksityiskohdat -sivulta löytyvästä hyvityslistauksesta “Näytä hyvitys”. Valitse hyvitystapahtuman sivulta “Peru hyvityspyyntö”.   Asiakas saa sähköpostiinsa ilmoituksen hyvityspyynnön perumisesta. Aiemmin lähetetystä hyvityspyyntöviestin linkistä ei perumisen jälkeen enää pysty hyväksymään hyvityspyyntöä.
Näytä koko artikkeli
30-12-2021 13:40 (Päivitetty 24-05-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 142 Näytöt
Visma Pay Power-kauppiailla on mahdollisuus aktivoida käyttöönsä lyhennetty tilitysväli, jolloin maksujärjestelmä muodostaa tilityksen vuoden jokaisena päivänä. Tilityksiä muodostuu viikossa siis 7 kappaletta, myös viikonloppuisin.   Tilitysviive on 3 päivää kaikille maksutapahtumille. Esimerkiksi lauantaina tehdyt tapahtumat tilitetään tiistaisessa tilityksessä ja maanantaiset tapahtuman torstaisessa tilityksessä.  Tilitysviive on sama kaikilla maksutavoilla eikä ole riippuvainen pankkipäivistä.   Tilisiirrot tehdään Osuuspankin tililtä ja tilitykset näkyvät kauppiaan pankkitilillä normaalien pankkisiirtojen tavoin saman tai seuraavan pankkipäivän aikana.   Kauppias saa päivittäiset tilitykset käyttöönsä ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse helpdesk@vismapay.com.
Näytä koko artikkeli
04-03-2022 15:05 (Päivitetty 14-03-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 301 Näytöt
Osassa hyvitystapahtumia lähtee asiakkaalle hyvityspyyntösähköposti. Tarvittaessa voit lähettää tämän sähköpostin uudelleen klikkaamalla kauppiasportaalista “Lähetä hyvityspyyntösähköposti uudelleen” ja syöttämällä asiakkaan sähköpostin.   Vaihtoehtoisesti voit suoraan lähettää hyvitystapahtuman yhteydessä näkyvän hyvityslinkin asiakkaalle.  Voit myös hyväksyä hyvityksen klikkaamalla hyvityslinkkiä ja syöttämällä asiakkaan nimen ja asiakkaan IBAN -tilinumeron lomakkeelle.
Näytä koko artikkeli
30-12-2021 13:53 (Päivitetty 24-02-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 165 Näytöt
Verkkomaksupalvelun hakemusprosessin valmistuttua Visma Pay lähettää kauppiaalle sähköpostitse ohjeet tilitysten aktivointiin. Visman tulee varmistaa verkkokaupan maksujen vastaanottoon liittyvien vaatimusten täyttyminen ennen kuin maksuja voidaan alkaa tilittää kauppiaan suuntaan.    Ohjeet verkkokaupan aktivointiin:   Verkkokauppiaan tulee lisätä sivuilleen päivitetyt toimitusehdot hyväksyttyjen maksutapojen logot. Maksutapabannerit ja esimerkit verkkokaupan toimitusehdoista löytyvät teknisistä ohjeistamme. Esimerkkitoimitusehtojemme pohjalta kauppias voi muokata omaan verkkokauppaansa sopivat ehdot. Verkkokauppiaan tulee lisätä ainakin seuraavat maksamista ja luottoehtoja käsittelevät kappaleet: Maksaminen Maksutavat Visma Pay -palvelun yhteystiedot.   Kun verkkokauppa on valmis tarkastettavaksi, tulee kauppiaan olla yhteydessä asiakaspalveluumme sähköpostitse helpdesk@vismapay.com tai puhelimitse 09 3154 2037.   Mikäli kauppiaalla ei ole verkkokauppaa, vaan käytössä on maksulinkkitoiminto, tulee maksulinkin kautta myytävät tuotteet ja palvelut ilmoittaa Visma Paylle sähköpostitse osoitteeseen helpdesk@vismapay.com.
Näytä koko artikkeli
17-02-2022 12:41 (Päivitetty 17-02-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 298 Näytöt
Salasanan voi palauttaa kauppiasportaalin kirjautumissivulta valitsemalla ”Palauta salasana”. Anna sähköpostiosoitteesi, jolla olet rekisteröitynyt palveluumme. Tämän jälkeen järjestelmä lähettää ohjeet salasanan vaihtamiseksi kyseiseen sähköpostiosoitteeseen.     Jos olet unohtanut käyttäjätunnuksesi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme osoitteeseen helpdesk@vismapay.com, niin autamme unohtuneen käyttäjätunnuksen palauttamisessa.
Näytä koko artikkeli
19-04-2021 08:32 (Päivitetty 28-01-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 399 Näytöt
Visma Payments Oy:llä on maksupalvelun tarjoajana velvollisuus tunnistaa ja tuntea asiakkaansa rahanpesulain vaatimusten mukaisesti.
Näytä koko artikkeli
20-08-2021 07:15 (Päivitetty 21-01-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 507 Näytöt
Maksutapahtuman voi palauttaa maksutta vähintään 45 vuorokauden ajan. Osa maksutavoista mahdollistaa pidemmänkin palautusajan, eikä Visma Pay rajoita palautusaikaa.
Näytä koko artikkeli
13-01-2022 10:35
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 238 Näytöt
Riskienhallinta verkkomaksamisessa   Kaikkeen kaupankäyntiin liittyy aina petosten riski. Verkkomaksamisessa on syytä kiinnittää huomiota asianmukaiseen riskienhallintaan, koska yleensä kauppias ja asiakas eivät ole jatkuvassa asiakassuhteessa tai eivät tapaa toisiaan. Riski on korkeampi, jos maksettaessa kortilla tai laskulla ei käytetä vahvaa tunnistautumista (TUPAS / 3D Secure). Korttimaksamisessa riskejä hallitaan esimerkiksi käyttämällä 3D Secure –todentamista (Verified by Visa, MasterCard Identity Check). Riski maksutapahtuman takaisinveloitukseen (chargeback) on aina olemassa, mutta todentamisen avulla ja omalla riskienhallinnallisella tapahtumien seurannalla kauppias voi huomattavasti vähentää riskiä. Kauppiaan tulee aktiivisesti seurata maksutapahtumia. Kauppias voi hyvittää ne maksut, joiden osalta on perusteltua syytä epäillä väärinkäyttöä. Varmennusvaiheessa kortin myöntänyt pankki tarkistaa, että onko kortilla katetta tai onko se suljettu ym. Varmennuksella ei kuitenkaan voida varmistaa sitä, ovatko korttitiedot väärissä käsissä.   Korttimaksujen riskienhallinta kauppiasportaalissa   Kauppiasportaalissa on nähtävissä seuraavat riskienhallinnalliset tiedot jokaisesta korttimaksutapahtumasta: 3D Secure varmennus: maksussa käytetty todennuspalvelu Ostajan IP-osoitteen maakoodi     Näiden tietojen perusteella voi havaita maksutapahtumaan liittyvän kohonneen riskin, mikäli todennusta (3D Secure) ei ole käytetty tai ostajan IP-osoitteen maakoodin perusteella korttimaksu on tehty eri maassa kuin mihin tilaus toimitetaan. HUOM. Jos korttimaksussa ei ole käytetty vahvaa 3DS tunnistautumista, kantaa kauppias riskin takaisinveloituksesta. Ottakaa välittömästi yhteyttä Vismaan, mikäli epäilette maksukorttitietoja tai muita maksamiseen liittyviä tietoja päätyneen luvattomiin käsiin: 09 315 42 037 tai  helpdesk@vismapay.com.   Ohjeita riskienhallintaan tilausprosessissa   Suosittelemme seuraavia toimenpiteitä osana verkkokaupan tilausprosessia. Kerää riittävät tiedot asiakkaasta ja tarkista asiakkaan antamien tietojen oikeellisuus, esimerkiksi ”Heikkisentie 12 - 48, 00100 Helsinki, 0451234567” on epäilyttävä yhdistelmä. Rajoita verkkokauppaan pääsyä käyttäjätunnuksilla ja salasanoilla. Ylläpidä historiatietoja tilauksista ja säilytä tietoja väärinkäyttötapahtumista tai epäilyttävistä tapahtumista, sekä vertaa niitä uusiin tilauksiin. Esimerkiksi, onko samassa toimitusosoitteessa ollut aiemmin väärinkäyttötapahtumia. Erityistä huomioita vaativia merkkejä tilauksissa: Tilauksen summa on keskivertotilausta merkittävästi suurempi On tilattu paljon samaa tuotetta (ellei kyseessä ole tukkumyynti) Sama asiakas on tehnyt lukuisia epäonnistuneita maksuja Lukuisia arvokkaita tuotteita samassa tilauksessa (helposti myytäviä, korkea jälleenmyyntiarvo) Asiakas pyytää / painostaa kiirehtimään tilausta Samaan osoitteeseen useita tilauksia peräkkäin Toimitusosoite on postilokero-osoite tai pakettiautomaatti Tilauksen toimitusosoite on ulkomailla tai tilaus on tehty ulkomaisella kortilla ja toimitusosoite on Suomessa Käytetään anonyymiä tai ilmaista sähköpostiosoitetta. Ongelmatilanteen ilmetessä voit olla yhteydessä Visma Pay asiakaspalveluun sähköpostitse osoitteessa helpdesk@vismapay.com tai puhelimitse 09 3154 2037.  
Näytä koko artikkeli
05-01-2022 12:34 (Päivitetty 05-01-2022)
 • 0 Vastaukset
 • 0 kehut
 • 210 Näytöt