peruuta
Näytä tulokset kohteelle 
Hae sen sijaan kohdetta 
Tarkoititko: 
Suosikit

Kirjaudu sisään Sinulla ei ole yhtään suosikkia valittuna.
Apu
Highlighted

Kululaskun tekeminen puhelimen sovelluksella

Miten teen kululaskun pelkästään puhelimen sovelluksia hyödyntäen?

4VASTAUSTA4
Highlighted

Vastaus: Kululaskun tekeminen puhelimen sovelluksella

Kululasku on mahdollista tehdä tällä hetkellä jo osittain* pelkästään puhelimen sovelluksia käyttäen. Tätä varten tulee sovelluskaupasta olla ladattuna puhelimeen Visma Attach- ja Visma Employee -sovellukset.

 

Kululaskun tekeminen etenee seuraavin vaihein:


1. Ota kuva kuitista Visma Attach -sovelluksella.
2. Syötä kulun tarkemmat tiedot; kommentti, kulutyyppi, summa, valuutta, päivämäärä ja mahdollisesti alv.

3. Lähetä kuitti eteenpäin Attachista painamalla Lähetä.

 

Tässä vaiheessa voit jatkaa matka- ja kululaskun syöttöä tuttuun tapaan selaimella Visma.net Expensessä ja käyttää kululaskulla Attachissa syöttämäsi kuitin.

 

Toinen vaihtoehto on kirjautua Visma Employee -sovellukseen samoilla tunnuksilla kuin Attachiin ja Visma.net Expenseen.

 

4. Kirjautumisen jälkeen valitse alapalkista "1 lähetettävä palaute" / "X lähetettävää palautetta".

5. Palautteet -sivulla löydät Attachilla tekemäsi kuitin. Jos kuitissa on puutteita, löytyy se Tietoja puuttuu -välilehdeltä. Riittävin tiedoin varustettu kuitti on Valmis -välilehdellä.

6. Voit ylläpitää ja täydentää tarvittaessa vielä tietoja tässä vaiheessa.

7. Kun kuitti on valmis, valitse se aktiiviseksi ja klikkaa Lähetä 1 kuitti. (Huom. jos kuitteja on useampia, voit lähettää kaikki kerralla). Vielä tässä vaiheessa voit lisätä kululaskulle muita Attachilla ottamiasi kuitteja.

8. Paina lopuksi Uusi kululasku ja syötä vielä kululaskun kuvaus, esim. Lounas työmatkalla. Kululasku lähtee hyväksyntään valinnalla Lähetä hyväksyttäväksi.


*kaikkien kulutyyppien kululaskuja ei vielä ole mahdollista käsitellä Employee-sovelluksessa, esim. edustuskuluja.

Highlighted
CONTRIBUTOR *

Vastaus: Kululaskun tekeminen puhelimen sovelluksella

Seuraavia ongelmia on ilmennyt:

  1. Kululaskuun ei saa liitettyä kuin 20 kuittia eli jos on enemmän joutuu tekemään kaksi kululaskua.
  2. Kun jatkettiin kululaskun käsittelyä visma.net sovelluksessa ipadilla, niin emme saaneet poistettua kuittia. Kun kuitin valitsee, sen pystyy siinä kohtaa poistamaan mutta se ilmestyi hetken päästä uudelleen.
  3. ipadilla emme pystyneet suurentamaan kuittia eli oli vaikea erottaa mitä kuitissa luki, se on kuitenkin olennainen tieto.
  4. Visma.net käsittelyvaiheessa olisi oleellista saada lisättyä työnumero, mutta se ei vieläkään onnistu.
  5. Kulu- ja matkalaskusta yleisesti, niin kun se on kierrossa ja sinne kirjoitetaan kommentteja, niitä ei pysty hyväksynnän jälkeen enää näkemään eli jos haluaa tarkistaa jonkun asian tai tulee tarve katsoa kuka tämän on hyväksynyt, rivejä ei saa näkyviin. 

Avun saaminen ongelmiin on ollut hidasta ja huonoa.

Pystyisitkö Matti auttamaan meitä?

Highlighted

Vastaus: Kululaskun tekeminen puhelimen sovelluksella

Hei Outi,

 

Tässä kommentteja kysymyksiisi ja havaintoihin. Voi olla, että joitain kohtia meidän on syytä katsoa tarkemmin vielä kahden kesken. Siinä tapauksessa voit avata tukipyynnön meille HelpDeskiin tai soittaa sovellustuen numeroon, niin katsotaan asiaa yhdessä minun tai kollegoideni kanssa 🙂

 

1. Täällä hetkellä kululaskun kuittien maksimimäärä on 20 kpl. Aiheesta on kerrottu tarkemmin täällä

 

2. ja 3. Tätä minun tarvitsee testata tarkemmin ja katsoa miten käyttäytyy iPadilla. Palaan tähän asiaan täällä keskustelussa hieman myöhemmin.

 

4. Onko tarkoitus, että työnumero syötettäisiin laskua tehdessä, hyväksyntävaiheessa vai siinä vaiheessa, kun tehdään maksatus- tai kirjanpidon siirtotiedostoa? Tällä hetkellä työnumeroa ei ole mahdollista lisätä Expensessä tai Approvalissa, mutta selvitän asiaa, kunhan tarkennat tätä hieman.

 

5. Hyväksynnän jälkeen Approvalissa on nähtävissä laskulle kirjoitetut kommentit. Pääkäyttäjä näkee ne menemällä Kaikki laskut. Hyväksyjä itse näkee kommentit jälkikäteen myös Oma historia -sivulla menemällä ko. laskulle - lasku löytyy Valmiit prosessit -välilehdeltä, jos on jo hyväksytty. Alla ruutukuvassa tarkemmin, miten kommentit näkyvät Approvalissa laskun oikealla:

 

Kommentit.JPG

 

T: Matti

CONTRIBUTOR *

Vastaus: Kululaskun tekeminen puhelimen sovelluksella

1. Ohjelma antaa käsitellä yli 20 kuittia eli jos et tiedä tätä niin teet turhaa työtä, pitäisi saada muutos, että et voi käsitellä kuin 20, jos kerran tällainen raja on.

 

4. Expensessä, kun jatkokäsittelee kuitteja visma.net:ssä. Siellä on kyllä kohta mihin sen voisi hakea tai vaikka kirjoittaa ja työnumerot on perustettu visma businesiin. Meille päivitettiin uusi versio ja luvattiin, että siinä se toimii, se on todella oleellinen asia, kun työmaiden kuluja seurataan.

 

5. Katsoin uudestaan visma.net:stä miten kommentit näkyvät, niin yhdellä yrityksellä näkyy, toisella ei ?. Minä olen pääkäyttäjä ja oikeudet ovat samanlaiset ?!? 

 

terv. Outi