Mina produkter
Hjälp

Hitta en faktura i betalningsflödet

09-11-2022 09:00 (Uppdaterad 07-11-2022)
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 596 Visningar

Betalar du med Autopay? För att se var i flödet betalningen befinner sig, kan du använda statusuppdateringarna under Inköp / Sök.

 

Du laddar fram den eller de fakturor du vill veta mer om. Ifall din betalning innehåller många fakturor, är det ett tips att välja ut en av fakturorna. Då kan du söka fram status genom att ange fakturans löpnummer. 

 

Betalningsflöde.PNG

 

Om det finns en betalningsrad på fakturan, kan du börja med att kontrollera kolumnen status:

  • Betalningsförslag innebär att det finns ett betalningsförslag, och att du hittar fakturan under "Inköp / Skapa betalning" och på fliken "Förbered betalning", som är nästa steg. Välj datum, betalningssätt och status "Betalningsförslag" för att ladda fram betalningsförslaget på nytt efter t ex ett avbrott i betalningen.

  • Status "För automatbetalning" innebär att fakturan har sparats på fliken "Förbered betalning", och att du kan ladda fram den på nytt på fliken "Skapa betalning". Ange datum och betalningssätt och klicka på "Ladda".

  • "För återrapportering" innebär att fakturan är ivägskickad för godkännande eller väntar på att skicka en signal tillbaka att den är betald. 

 

Om någonting har blivit fel i en betalning, kan du kontrollera Inköp / Sök och kolumnen Autopay meddelande, där det ofta finns ytterligare information. Du kan också kontrollera kolumnen Reskontratyp på betalningsraden. Om reskontratypen är DB; Betalning, innebär det att du kan stryka betalningsraden och börja om på nytt med din betalning.

 

Hör av dig till visma.control@visma.com om du har frågor om betalningar.

Medverkande

Få uppdateringar på det här inlägget i din inkorg

Klicka på de tre prickarna till höger i inlägget/artikeln och välj Prenumerera.

Läs mer om prenumeration här