Mina produkter

Logga in för att följa produkter och för att få genvägar i denna meny
avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
(updated by Niclas Fundin VISMA ‎15-04-2019 15:05 )
Niclas Fundin
 • 0 Svar
 • 2 gilla
 • 668 Visningar

Här går vi igenom hur man aktiverar Visma AutoInvoice som behövs för att kunna skicka och ta emot e-fakturor.

 

När ni aktiverar den nya Autoinvoice integrationen så kommer den gamla lösningen eDokument att inaktiveras. Tillvägagångssättet för att fakturera elektroniska fakturor i Mamut är samma som för eDokument lösningen, men listorna över skickade och mottagna elektroniska fakturor är i den nya lösningen endast tillgängliga inne i Mamut och inte i Mamut Online. Det är möjligt att bokföra mottagna fakturor och kreditnotor till verifikatregistreringen eller huvudboken i den nya integrationen, men bokföring till inköpsmodulen stöds inte.

 

Det kostar inget att aktivera AutoInvoice men tjänsten medför transaktionspriser. Dessa hittar ni i vår prislista.

 

Aktivering av Autoinvoice integrationen

 

 1. Kontrollera vilken version av Mamut ni har under Hjälp - Om i programmet. Om ni inte har version 22.0.1410 eller senare måste du börja med att uppdatera. Installationsfiler och instruktioner för detta finns här på vårt community.
 2. Klicka på Hjälp - Om - Ladda ner licensfil. Klicka på OK på meddelandet om att licensen har uppdaterats och starta sedan om Mamut.
 3. Klicka på Autoinvoice som ska visas i vänstra menyn i Mamut. Om du inte ser detta kan det bero på att din användare inte har behörighet till detta. Testa då med att logga in med en superanvändare.
 4. Det nya fokusområdet för Autoinvoice ska nu visas. Klicka på Aktivera Autoinvoice.Aktivera.png

 5. Fönstret Autoinvoice-integration visas. Klicka på knappen Aktivera.
  Aktivera.PNG
 6. Aktiveringsvägvisaren startar nu. Läs igenom informationen och klicka på Nästa.
 7. Läs igenom licensavtalet, bocka för rutan Jag accepterar användarvillkoren för Visma.net och klicka på Aktivera.
 8. Aktiveringen kan ta några sekunder. Om du får meddelande att integrationen har blivit aktiverad kan du klicka på Slutför för att stänga vägvisaren. Om aktiveringen skulle fela vill vi att du tar en skärmbild på meddelandet och skickar in till supporten på support@mamut.se.
 9. I rullgardinsmenyn Utskriftsformat väljer du vilken faktura-rapport som ska användas som bifogad rapportfil när du aktiverar Autoinvoice på nya kunder.
 10. Klicka på OK för att stänga fönstret Autoinvoice-integrationen.
 11. De övriga ikonerna på fokusområdet för Autoinvoice ska nu bli tillgängliga. Klicka på Inställningar för att öppna Autoinvoice inställningarna.
 12. Kontrollera att Namn och E-post är korrekt. Gör eventuella ändringar och klicka sedan på Spara.
 13. Välj Postadress i vänstra menyn och kontrollera att er adress är korrekt angiven. Gör eventuella ändringar och klicka sedan på Spara.
 14. Välj Fakturainställningar - Ingående i vänstra menyn. Här har du möjlighet att inaktivera mottag av elektronisk faktura om ni endast önskar att skicka men inte motta.
  Aktivera Visma nätverk.pngDetta görs genom att klicka på Inaktivera på Visma nätverk (Vismas egna nätverk för elektronisk fakturering måste vara aktiverat för att kunna motta elektroniska fakturor).
 15. Välj Fakturainställningar - Utgående i vänstra menyn. Här kan du aktivera eller inaktivera möjligheten för att skicka faktura som e-post och utskrift (brev i posten) via Autoinvoice integrationen. Gör eventuella ändringar och klicka sedan på Spara. Om e-post eller utskrift är aktiverat, och du har valt Skicka dokument som “Automatisk” på Autoinvoice inställningarna på kunden i Mamut, så kommer fakturan automatiskt att levereras som e-post eller utskrift om mottagaren av någon anledning inte kan ta emot fakturor elektroniskt. Var uppmärksam på att det är en extra kostnad för att leverera faktura utskriven och skickad som brev i posten, priserna hittar ni i vår prislista.
 16. Under Fakturainställningar - Fakturameddelanden i vänstra menyn kan du aktivera e-postaviseringar för mottag av elektroniska fakturor samt avisering för utgående fakturor som felar. Gör eventuella ändringar och klicka sedan på Spara.
 17. Stäng fönstret genom att klicka på krysset i hörnet när du har gått igenom alla inställningar.
 18. Autoinvoice integrationen kan nu användas. Om ni har flera användare i Mamut måste dessa starta om Mamut innan de får fram Autoinvoice integrationen i deras program.
 19. Om ni inte har använt Mamut Online till något annat än eDokument så rekommenderar vi att ni nu Kopplar ifrån Mamut Online. Detta kan göras under Visa - Inställningar - Företag - Inställningar per modul - Mamut Online.Läs mer i artiklarna Funktioner i Visma AutoInvoiceSkicka fakturor genom Visma AutoInvoice och Mottag och bokföring av elektroniska fakturor