avbryt
Visar resultat för 
Sök istället efter 
Menade du: 
Mina områden

Logga in för att följa områden och för att få genvägar i denna meny
(updated by Adam Slawek VISMA ‎31-12-2019 09:56 )
Adam Slawek
  • 0 Svar
  • 0 gilla
  • 35 Visningar

Startsidorna visas som första sida när man loggar in i Visma Severa. Sidorna visas också när man tryckt på Visma loggan i den översta menyn samt när man trycker på Hem som visas vid rubriknamn.

Via startsidorna kan ni få snabb åtkomst till verktyg, information och rapporter. När man klickar på ett rapportnamn öppnas hela rapporten för att enklare kunna analysera informationen göra en export eller utskrift.

Startsidorna sorteras automatiskt i alfabetisk ordning. Vill man ändra ordningen kan man t.ex. döpa sidorna till 1. Startsida, 2. Startsida, för att styra sorteringen.

startsida 1.JPG

 

FLERA STARTSIDOR

Att använda fler Startsidor tillåter dig att snabbt hitta informationen du behöver när du behöver den. Du kan enkelt skapa startsidor med olika syften, så att ni kan ha startsidor anpassat för sälj med aktiva kunder, kontakter, aktiviteter eller en startsida för enkel redigering av arbetstid med formulär för arbetstidsregistrering, stoppur samt rapporter med summerad arbetstid.Som standard visas en startsida baserad på din behörighetsprofil.

SKAPA OCH REDIGERA STARTSIDOR


För att redigera startsidor kan man enkelt markera Redigera startsida uppe till höger på en startsida. Välj därefter vilken flik du vill redigera och redigera den genom att trycka på kugghjulet vid sidan om namnet.
startsida 2.JPG

 

Startsidorna är uppbyggda av olika sektioner som går att fylla med innehåll, både grafiska och vanliga rapporter samt funktioner som gör det möjligt att ange t.ex. arbetstid. Vill du redigera vyn på startsidan genom att minska eller förstora dess grafiska element sätter du muspekaren nere i elementets högra kant, vänsterklickar och drar. Vill du placera elementet på en annan del av sidan sätter du muspekaren uppe på det istället. Ser du ikon med handflatan kan du börja dra elementet.


För att fylla en sektion med innehåll tryck på Redigera startsida > Lägg till innehåll. Tillgängliga rapporter och funktioner visas och du väljer dem genom att klicka på vald rapport eller funktion.

startsida 3.JPG

 

För att radera innehåll tryck på papperskorg uppe på den valda rapporten eller funktion. Observera att papperskorg-ikonen endast dyker upp när Redigera startsida är iklickad.

startsida 4.JPG

 

Önskar du skapa en ny startsida trycker du på Redigera startsida > Lägg till startsida. Därefter fyller du namn på den nya startsidan väljer om den ska ligga som egen eller delad startsida.

DELA STARTSIDOR

 

För delning av startsidor behöver du skapa en ny, delad startsida. Därefter markerar du vilka behörighetsprofiler som ska ha åtkomst till startsidan.De uppgifterna kan sedan ändras genom att klicka på kugghjulet vid sidan om en startsidas namn.

startsida 5.JPG

 

 

Tänk på följande innan du påbörjar arbete med Startsidor:

  • Startsidor kan delas baserat på behörighetsprofiler.
  • Möjligheten att dela startsidor styrs av behörighetsprofiler.
  • Informationen som visas justeras efter användarens rättigheter.
Medverkande